آمنه مصیبی دهکردی امروز (۱۸ مهرماه) در گفتوگویی رسانهای اظهار کرد: زوال عقل، یک اختلال پیچیده است که بر حافظه، تفکر و تواناییهای روزانه فرد تاثیر میگذارد. سن بالا، مهمترین عامل خطر برای ابتلا به زوال عقل است، اما عوامل دیگری مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، چاقی و سبک زندگی نامناسب نیز میتوانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند.
وی ادامه داد: خوشبختانه با یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی فعال، میتوان خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش داد. رژیم غذایی مدیترانهای که بر مصرف سبزیجات، میوهها، غلات کامل، ماهی و روغن زیتون تاکید دارد، برای سلامت مغز بسیار مفید است.
ویژگیهای یک رژیم غذایی مغذی برای سلامت مغز
مصیبی دهکردی گفت: سبزیجات برگ سبز حاوی اسید فولیک هستند که برای عملکرد مغز ضروری است. دیگر سبزیجات هم مانند گوجه فرنگی، فلفل دلمهای، کلم بروکلی و هویج سرشار از آنتیاکسیدان هستند.
وی بیان کرد: مغزها و دانهها حاوی ویتامین E و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که برای سلامت مغز مفیدند. روغن زیتون هم به ویژه نوع فرابکر آن، سرشار از آنتیاکسیدانها و چربیهای سالم است. ماهیهای چرب مانند سالمون و قزلآلا نیز سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.
کارشناس ارشد تغذیه گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: میوهها به ویژه میوههای خانواده توت حاوی ترکیباتی هستند که از مغز محافظت میکنند. غلات کامل مانند نان سبوسدار و برنج قهوهای هم از دیگر مواد غذایی مفید برای مغز هستند. حبوبات نیز منبع خوبی از پروتئین و فیبر هستند.
وی با تاکید بر لزوم نوشیدن مایعات کافی افزود: آب برای عملکرد صحیح مغز ضروری است.
توصیههای مهم برای پیشگیری از زوال عقل
مصیبی دهکردی گفت: مصرف غذاهای فرآوری شده، قندهای افزودنی، چربیهای ترانس، گوشت قرمز و الکل باید کاهش یابد.
وی بیان کرد: همچنین فعالیت بدنی منظم با انجام حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت هوازی در بیشتر روزهای هفته و کنترل وزن با حفظ وزن سالم باید رعایت شود.
کارشناس ارشد تغذیه گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: مدیریت استرس با استفاده از تکنیکهای آرامسازی و همچنین معاشرت با تعامل اجتماعی منظم برای عملکرد بهتر مغز و جلوگیری از زوال عقل پیشنهاد میشود. با رعایت این توصیهها و مشورت با پزشک و متخصص تغذیه، میتوانیم از سلامت مغز خود در تمام طول عمر محافظت کنیم.