هل میوه ای خشک، معطر، سبز رنگ با خصوصیات گرم و خشک و سرشار از نشاسته، ویتامین C، انواع ویتامین های گروه B، آهن، منگنز، روی، مس، منیزیم، سدیم، کلسیم، پتاسیم، فسفر و ترکیبات فرار معطر است. سینئول، لینالیل استات و…
به گزارش شفاف، جویدن این میوه معطر و دانه های تند و معطر آن باعث شادابی دهان و رفع بوی بد عرق می شود.
دم کرده دلپذیر میوه هل لثه ها را تقویت می کند، ترشحات حلق را خشک می کند و آب دهان را برطرف می کند.
جوشانده نیم کیلو میوه هل صورتی با آب مقوی معده، رفع حالت تهوع و توصیه خوبی برای رفع حالت تهوع دوران بارداری است.
کمیته E (کمیته علمی تخصصی ارزیابی ایمنی و کارایی گیاهان دارویی) اثر دارویی میوه و دانه هل را در درمان سوء هاضمه تایید کرده است.
در روزهای سرد سال استفاده از دم کرده میوه و دانه هل برای تقویت معده و رفع سرماخوردگی گوارشی توصیه می شود.
عوارض: مصرف بیش از 3 گرم هل در روز برای ریه مضر است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان