محمد رضا سالاری در گفت و گو با خبرنگار آنلاین اظهار کرد: من اهل روستای شوکت آباد و همسرم اهل روستای چاج بودند که در روستای بجد زندگی میکردند و بعد از ازدواج با ایشان دریافتم که اهالی شیعه روستای بجد نیاز به مراکز فرهنگی و مذهبی برای مراسمهای عزاداری ماه محرم و سایر مناسبتهای دینی دارند.
مسئول هیئت مسجد علی بن ابیطالب (ع) روستای بجد بیرجند گفت: بر اساس این دغدغه ساخت مسجد علی بن ابیطالب روستای بجد از سال ۷۹ همزمان با سفر مقام معظم رهبری به خراسان جنوبی و با کمک دفتر آیت الله سیستانی در بجد آغاز شد.
ساخت مسجد با کمک دفتر آیت الله سیستانی انجام شد
سالاری با اشاره به اینکه ساخت مسجد حدود چهار ماه طلوع کشید و ۹۰ درصد کمک برای ساخت این بنای مقدس با کمک آیت الله سیستانی تأمین شد، اظهار کرد: در حال حاضر بنای مسجد و حسینیه مسجد تا حدود ۸۰ درصد تکمیل شده است بخشهایی از نمای بیرونی باقی مانده است.
وی با بیان اینکه در روستای بجد اهل سنت و تشیع در کنار هم زندگی میکنند، یادآور شد: در حال حاضر گروهی از اهل سنت حتی در برنامههای ما حاضر میشوند و مشکلی با یکدیگر نداریم.
مسئول هیئت مسجد علی بن ابیطالب (ع) روستای بجد ادامهداد: بعد از ساخت این مدرسه و حسینیه برگزاری مراسم عزاداری محرم و ماه صفر در بجد رونق دو چندانی گرفته است و اهالی از این برنامههای فرهنگی به خوبی استفاده میکنند.
سالاری گفت: من در تمامی این خدمتهای به اهل بیت (ع) تنها یک چیز از خداوند خواستم و آن عاقبت به خیری فرزندانم بود که الحمد الله محقق شده و در بین آنان حافظ قرآن نیز وجود دارد.
وی با تأکید بر اینکه برکتهای فراوانی در عزاداری سید و سالار شهیدان (ع) و پذیرایی از عزاداران ایشان دیده ام، بیان کرد: شیعه در هر کجا که زندگی میکند در همه بخشها باید الگوی اخلاق، نظم و مردم داری و در واقع زینت معصومین (ع) باشد.
مؤلفههایی که در عزاداری مراعات میکنیم
مسئول هیأت مسجد علی بین ابیطالب (ع) روستای بجد اظهارکرد: ما باید با اخلاق و رفتار خود شیعه بودن و محب امام حسین (ع) بودن خود را نشان دهیم و از برخی از رفتارهای نادرست پرهیز کرده تا به معنای واقعی هیئتی باشیم.
سالاری ادامهداد: در هیئت ما استفاده از طبل ممنوع و ساعت ۱۰-۱۱ مراسم را به پایان میرسانیم چرا که نمیخواهیم برای مردم ناراحتی و اذیت به وجود آوریم.
وی با بیان اینکه گوسفندی که برای هیئت نذر شده است را نه در کوچه و خیابان که در کشتارگاه ذبح میکنیم، افزود: نکته دیگر اینکه در موقع برگزاری مراسم دو – سه نفر را مشخص میکنیم که اگر ظرف یک بار مصرف و زبالهای ریخته میشود آن را جمع آوری کنند.
مسئول هیأت مسجد علی بین ابیطالب (ع) روستای بجد یادآور شد: همچنین به محض بلند شدن صدای الله اکبر از مناره مسجد عزاداری را تعطیل کرده و به نماز میایستیم چرا که نمیخواهیم بشنویم عزاداران ماه محرم نسبت به نماز توجه کافی ندارند.
جوانان بخش زیادی از اعضای هیئت را تشکیل میدهند
سالاری با بیان اینکه همین موارد باعث میشود که مردم از عملکرد مجموعه متولیان مسجد و هیأت علی بن ابیطالب (ع) روستای بجد راضی بوده و تعانل خوبی با عزیزان اهل سنت داشته باشیم، گفت: بیشتر اعضای هیئت ما را نیز جوانان تشکیل میدهد.
وی که مدیر یک دفتر زیارتی نیز است، یادآور شد: یکی از خاطرات شیرین من از سفرهای زیارتی شفای یافتن یک کودک عرب در حرم و بارگاه حضرت ابوالفضل (ع) است.
سالاری با اشاره به برخی اقدامات محرومیت زدایی در روستا یادآور شد: افراد نیازمند را به صورت رایگان به سفرهای زیارتی مشهد و … نیز اعزام کرده ایم.