بر اساس اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در طول ۴ سال قرار بود سالی ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور تولید و کاشته شود که تاکنون برای سال اول ۳۰۰ میلیون اصله نهال تولید شده که این امر نشان میدهد نسبت به برنامه تعیین شده جلوتر هستیم.
به گزارش خبر فوری، بنابر اعلام کارشناسان حدود ۲۰۰ سال قبل ۸ میلیارد هکتار جنگل در دنیا وجود داشت در حالی که با ورود بیشتر بشر به جنگلها این میزان به ۴ میلیارد هکتار جنگل در دنیا کاهش یافته است.
بر اساس آمارهای فائو در سال، ۱۵ میلیارد درخت از بین میرود که بسیار نگران کننده است. نتیجه تحقیق فائو نیز نشان میدهد که از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ میانگین سالانه ۵ میلیون هکتار جنگل در دنیا از بین رفته و نتیجه این تخریبها افزایش گازهای گلخانهای در دنیا و کشور ما، افزایش ریزگردها، کاهش آب، آلودگی آب و خاک و هوا است.
با وجود اینکه سرعت از بینرفتن جنگلها در دنیا رو به رشد است اما از آن طرف بسیاری از کشورها به کاشت درخت و ایجاد جنگلهای دستکاشت روی آوردهاند و برخی حتی اقدامات موثری در این بخش انجام دادهاند.
سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز از ابتدای سال ۱۴۰۲ با هدف اصلی حفظ جنگلها و همچنین کاهش آلودگی هوا و ریزگردها، توسعه فضای سبز و تولید چوب طرحی را تحت عنوان طرح “مردمی کاشت یک میلیارد درخت” تدوین کرد که در چهار بخش تعریف شده است.
یک بخش از این طرح احیا و غنی سازی جنگل های موجود است که حدود ۳۰ درصد طرح را به خود اختصاص داده است. یعنی ۳۰۰ میلیون اصله نهال قرار است به این بخش تخصیص یابد. بخش دیگر زراعت چوب است که آن هم سهم ۳۰ درصدی از طرح دارد. توسعه فضای سبز و مقابله با ریزگردها نیز از بخش های دیگر این طرح است که هر کدام نیز سهم ۲۰ درصدی از طرح دارند.
طرح سراسری کاشت یک میلیارد درخت در روز ۱۱ آذر سالجاری در سراسر کشور کلید خورد و قرار است طی مدت ۴ سال و هر سال ۲۵۰ میلیون اصله نهال با مشارکت مردم و نهادهای مختلف در سرزمین تولید و در عرصههای مختلف کاشته شود.
بنا بر اعلام معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاکنون برای سال اول بیش از مقدار مشخص شده یعنی ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور تولید شده و از برنامه جلو هستیم.
بر اساس آخرین گزارشی که این مقام مسئول در سازمان منابع طبیعی در یکی از جلسات هفتگی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت عنوان کرد رقم تولید به حدود ۳۰۰ میلیون اصله نهال رسیده است.
در خصوص اعتبار اما آنطور که رئیس سازمان منابع طبیعی میگوید با وجود اینکه ردیف بودجهای به ارزش ۲۳۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای آن در نظر گرفته شده است، اما هنوز حتی یک ریال هم اعتبار به این طرح اختصاص نیافته است. اگر چه این مقام مسئول عنوان کرده که سازمان برنامه و بودجه نیز قرار است به طور کامل اعتبارات را تخصیص دهد.
انتهای پیام