اخبار عمومیکسب و کار خبر فوری

معایب استفاده از فیلترشکن (vpn) چیست؟

 

VPN‌ها برای گسترش دادن شبکه‌های داخلی در سراسر جهان و فراهم کردن دسترسی به پایگاه کاربر استفاده می‌شوند. برای دادن دسترسی به شبکه خصوصی، کاربران باید ابتدا با استفاده از شناسایی و رمز عبور منحصر به فرد از راه دور احراز هویت شوند.

یک VPN اغلب از طریق نرم افزار مبتنی بر مرورگر استفاده می‌شود که نیاز به کاربر برای وارد شدن به سیستم دارد. سپس نرم افزار بر روی دسکتاپ کامپیوتر از راه دور یا فایل‌های شبکه ظاهر می‌شود، که می‌تواند از طریق مرورگر در دسترس باشد.

اما استفاده از VPN با عوارض خطرناکی همراه است چرا که کاربر با استفاده از VPN و همچنین نرم افزار فیلترشکن با اتصال به یک سرور در خارج از کشور (عمدتا در انگلیس و آمریکا) متصل شده و همین امر موجب اختصاص یک IP خارجی به رایانه کاربر داخلی می‌شود که در ادامه این کار، احتمال به سرقت رفتن همه داده‌ها و اطلاعات رایانه کاربر توسط سرور خارجی وجود دارد.

بسیاری از کاربران اینترنت داخل کشور به دلیل قوانین حاکمیتی و عدم تطابق محتوای موجود در فضای مجازی با فرهنگ ایرانی اسلامی با دستور مراجع ذی صلاح دسترسی به برخی سایت‌ها برایشان امکان پذیر نیست. در نتیجه به استفاده از پروکسی و وی‌پی‌ان روی آورده و رجوع کاربران به این روش‌های عبور از فیلترینگ، باعث رشد خرید vpn پرسرعت برای اندروید و نرم افزار‌های فیلترشکن شده است.

اغلب سرور‌هایی که اشتراک VPN را در اختیار کاربران قرار می‌دهند نه تنها تمامی اطلاعات رد و بدل شده را بررسی و کنترل می‌کنند بلکه به همین وسیله با پورت‌های باز رایانه کاربر، به اطلاعات درون رایانه وی دسترسی پیدا کرده و امکان کپی برداری و یا دیدن اطلاعات داخلی رایانه کاربر را برای سرور‌های خارجی میسر می‌کنند.

با توجه به اینکه کاربران بدون بررسی عملکرد نرم‌افزار‌های فیلترشکن آن‌ها را بر روی رایانه خود نصب می‌کنند، اطلاعات مربوط به نام عبور کاربری افراد را در اختیار آن سرور قرار می‌دهند. همچنین VPN‌ها اطلاعات را به صورت رمز شده منتقل می‌کنند و فرمول خارج کردن از رمز آن در اختیار سرور است و تضمینی وجود ندارد که سرور قبل از رسیدن اطلاعات به مقصد آن را بازخوانی نکرده باشد

زمانی که دستگاه‌های مسئول در کشور تصمیم به قطع دسترسی عمومی به فیلترشکن‌ها می‌گیرند معمولاً یک بازه مشخص برای مسدودسازی وی‌پی‌ان‌ها تعریف می‌شود و هر فیلترشکنی که در این بازه قرار داشته باشد مسدود می‌شود. در مواردی خاص به دلیل قرار داشتن برخی از خدمات مورد نیاز مردم در طیف مشخصی از آی‌پی‌ها دسترسی به فیلترشکنی که IPهای آن در این بازه قرار داشته باشد قطع نمی‌شود و حتی بعد از اعمال محدودیت مردم به آن دسترسی خواهند داشت.

همین شیوه مسدودسازی باعث می‌شود زمانی که یکی از سرویس‌های گوگل بلاک می‌شود دسترسی کاربران به تعداد دیگری از اپلیکیشن‌های این شرکت نیز قطع شود. حتی ممکن است تعدادی از سرویس‌هایی که دسترسی به آن‌ها وجود ندارد به هیچ عنوان کاربرد مرتبط با موضوعات امنیتی یا سیاسی نداشته باشد ولی به دلیل قرارگیری در بازه اعمال محدودیت مسدود شوند.

مضرات vpn

 

خطر ارسال ویروس و جاسوس افزار به سیستم شما !

تا کنون حتما به هنگام استفاده و اتصال به پروکسی ها و فیلترشکن ها دیده اید که این پروکسی ها تعداد زیادی پنجره خود بازشوی حاوی تبلیغات مختلف برای شما به نمایش در می آورند ، در اغلب موارد آنها در این حین سعی در نصب برنامه های مخرب برروی گوشی همراه یا سیستم شما میکنند . هدف از نصب این برنامه های مخرب در گوشی شما ، بررسی و رصد رویه ی مرور صفحات وب و حتی کپی اطلاعات شخصی شما است . بنابراین با مشاهده ی چنین مواردی اکیدا از نصب این برنامه های ناشناخته خودداری کنید چرا که یکی از ضررهای فیلترشکن هستند و آثار زیان باری بر گوشی شما خواهند گذاشت 

افزایش میزان مصرف اینترنت 

همه ی فیلترشکن ها برای کسب درآمد سازنده ی آنها ، به ارائه و پخش تبلیغات گوناگون میپردازند . این تبلیغات هزینه ی اینترنت شما را هنگام مشاهده ی آنها و اتصال به فیلترشکن افزایش میدهند . تنها راه خلاص شدن از تبلیغات ، تهیه ی نسخه های پولی و غیررایگان فیلترشکن ها است .

خطر کلاهبرداری یا فیشینگ

برخی از فیلترشکن ها صریحا برای وارد کردن ضربه و ضرر به کاربران طراحی شده اند . در این میان عده ای از افراد غافل از ضررهای فیلترشکن ، آن را سریعا و بدون هیچ اطلاعی نصب کرده و استفاده میکنند . جالب است بدانید بعضی از فیلترشکن ها ، هنگامی که شما به ایمیل یا سایت بانکی خود وارد میشوید ، نسخه ی جعلی سایت موردنظر را به شما نشان میدهند و از شما مجددا وارد کردن اطلاعات ورودتان به آن سایت را میخواهند و شما را به انجام این کار ترغیب میکنند . پس از وارد کردن اطلاعات محرمانه خود در این سایت ( به دلیل واقعی نبودن این سایت )‌ به شما اخطاری مبنا بر ( در دسترس نبودن فعلی سایت ) و یا اینکه ( بعدا مجددا امتحان کنید ) نشان میدهند . این در حالی است که سایت مذکور تقلبی بوده و صرفا هدف آن فقط ارسال مشخصات و اطلاعات محرمانه ورود شما به صاحب سازنده فیلترشکن بوده است

VPN ممکن است یک کرم رایانه ای باشد
نیک نفس با بیان اینکه ممکن است نرم افزارهای فیلترشکن و VPN ها خود یک کرم رایانه ای با کلیدخوان باشند و اطلاعات مربوط به نام عبور و کاربری افراد را در اختیار سرور خود قرار دهند به مهر گفت: بیشتر VPN ها حداقل 2 عملکرد پروکسی و نرم افزار انتقال اطلاعات را انجام می دهند.
وی با تاکید براینکه پروکسی دستگاه واسطه و یا برنامه ای است که ارتباط بین سرور و کلاینت را فراهم می کند و عمل انتقال درخواستهای داخلی با ترجمه اطلاعات و عبور آن به سرورهای دیگر را انجام می دهد، گفت: پروکسی به علت رمزنگاری و رمزگشایی و بازرسی محتویات هر بسته عملکرد کندی دارد و در این مرحله از کار است که امکان افشای اطلاعات کاربر وجود دارد.
سرپرست معاونت تشخیص و پبشگیری پلیس فتا در مورد عمل VPN در زمینه نرم افزار انتقال اطلاعات نیز گفت: این بخش از عملکرد VPN با استفاده از پروکسی برای برقراری ارتباط با پروتکل مناسب تعامل می کند؛ این امر به کاربران اجازه می دهد تا از طریق مرورگر وب به برنامه هایی که واسط کاربری وب ندارد دسترسی داشته باشند.
نیک نفس ادامه داد: نرم افزار انتقال اطلاعات برای هر پروتکلی که پشتیبانی می کند نیاز به یک موتور مترجم دارد که در این مرحله نیز مالک و سرویس دهنده VPN امکان طراحی و اضافه کردن گزینه خاصی برای شنود را دارد.
توصیه های پلیس فتا در مورد استفاده از VPN
سرپرست معاونت تشخیص و پبشگیری پلیس فتا در مورد خطرات استفاده از فیلترشکن و وی پی ان و توصیه های پلیس فتا گفت: اصلی ترین کاربرد استفاده از VPN طراحی شبکه های امن درون سازمانی است و این شبکه ها به منظور انتقال اطلاعات امن درون سازمان و کاهش امکان دسترسی افراد خارج از سازمان به اطلاعات طبقه بندی شده طراحی و راه اندازی می شوند و در اکثر موارد اطمینان کردن به فیلترشکن های تجاری ارزان قیمت عقلانی نیست.
وی ادامه داد: در اغلب وی پی ان های سازمانی اطلاعاتی که در سازمان های مهم طراحی می شود بر روی اینترنت قرار داده نمی شود.
پلیس فتا به کاربران هشدار داد که استفاده از وی پی ان های تجاری ممکن است خطرات بسیاری داشته باشد و کاربران باید بدانند استفاده از چنین نرم افزارها و روشهایی مانند این است که همه محتویات رایانه خود را از تصویر تا فیلم شخصی گرفته تا اطلاعات مهم شخصی و کاری در اختیار سرور VPN قرار دهید.

زهرا رضی

زهرا هستم، نویسنده ای که با جسارت به واکاوی مسائل پرداخته و از پرسیدن سوالات سخت نمی‌ترسم. در این سایت، با نگاهی موشکافانه به مسائل اجتماعی و اقتصادی، به دنبال یافتن پاسخ‌های واقعی و ارائه راه حل‌های خلاقانه هستم.