
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سند همکاری های راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین ابراز امیدواری کرد: با نگاهی نو و هدفمند به این توافقات مسیر اجرای عملیاتی آن به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تسریع شود.
به گزارش خبر فوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران که با دعوت رسمی همتای چینی خود به پکن سفر کرده است امروز (سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ماه) با «لی لیچنگ» وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین (MIIT) دیدار و درباره زمینه های تقویت همکاری های فناورانه میان دو کشور گفت وگو کرد.
در این نشست طرفین بر گسترش همکاری های دوجانبه به ویژه در حوزه های هوش مصنوعی هوشمندسازی صنایع توسعه زیرساخت های ارتباطی و آموزش نیروی انسانی تأکید کردند.
هاشمی در این دیدار جمهوری خلق چین را «شریک و متحدی راهبردی» برای جمهوری اسلامی ایران توصیف و با اشاره به دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور در کازان روسیه بر اهمیت تقویت روابط دو جانبه تأکید کرد.
وی با اشاره به سند همکاری های راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین ابراز امیدواری کرد: با نگاهی نو و هدفمند به این توافقات مسیر اجرای عملیاتی آن به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تسریع شود.
تبادل تجربیات در زمینه دولت الکترونیکی و خدمات هوشمند و نیز همکاری های آموزشی و تربیت نیروی انسانی متخصص نیز از دیگر موضوعاتی بود که از سوی وزیر ارتباطات ایران مطرح و مورد تأکید قرار گرفت.
«لی لیچنگ» وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین نیز در این دیدار با تأکید بر روابط تاریخی و دوستانه میان دو کشور ایران را یکی از شرکای مهم منطقه ای پکن خواند و خواستار گسترش همکاری های عملیاتی در حوزه های فناورانه شد.
وی با اشاره به ظرفیت های گسترده ایران در زمینه فناوری اطلاعات هوش مصنوعی و زیرساخت های ارتباطی بر آمادگی چین برای تعمیق همکاری های دوجانبه و اجرای مفاد سند همکاری های راهبردی ۲۵ ساله تأکید کرد.
وی افزود: «توسعه همکاری های فناورانه نه تنها به منافع ملی دو کشور کمک می کند بلکه نقش مؤثری در ارتقای تعاملات فناورانه منطقه ای خواهد داشت.»
در این ملاقات سازنده که بیش از ۲ ساعت به طول انجامید وزیر صنعت و فناوری اطلاعات چین از هاشمی برای شرکت در اجلاس وزیران ارتباطات کشورهای عضو شانگهای دعوت به عمل آورد.
سفر وزیر ارتباطات به چین با دعوت رسمی وزیر صنعت و فناوری اطلاعات این کشور و در راستای اجرای سیاست های راهبردی وزارت ارتباطات دولت چهاردهم در حوزه توسعه روابط فناورانه با کشورهای دوست و در چارچوب برنامه «دیپلماسی فناوری» انجام می شود.
در جریان این سفر سخنرانی در جمع پرشمار دانشجویان بزرگترین دانشگاه چین در حوزه فناوری های نوین (دانشگاه بیهانگ) دیدار با مقام های ارشد دولتی چین برگزاری نشست های تخصصی با مدیران شرکت های بزرگ فناورانه و بازدید از مراکز علمی و تحقیقاتی در دستور کار وزیر ارتباطات قرار دارد.
انتهای پیام