اخبار سلامتکسب و کار خبر فوری

قارچ گانودرما و کبد چرب

بیماری های کبد از بیماری های بسیار خطرناک هستند که ممکن است هر فردی به آنها دچار شود که با استفاده از قارچ گانودرما می توان آنها را درمان کرد.  در این ویدئو برای شما توضیح داده‌ایم که کبد چرب به چه چیزی گفته میشود، قارچ گانودرما چه تاثیری بر روی کبد چرب دارد و نحوه مصرف آن به چه صورتی هست.

کبد یکی از اصلی ترین اعضا و دومین عضو بزرگ بدن است که به سم زدایی، ذخیره سازی و هضم مواد غذایی در بدن کمک می کند و به عنوان فیلتر بدن به حساب می آید. به عبارت دیگر می توان کبد را به یک کارخانه شیمیایی در بدن تصور کرد. کبد مواد مضر جداسازی شده را به سمت کلیه ها هدایت می کند تا از بدن دفع شود. با اینکه کبد تا حدودی می تواند خودش را ترمیم کند اما از اعضای بسیار حساس بدن است که باید از آن مراقبت های ویژه ای شود زیرا در غیر اینصورت ممکن است، از بین برود. برای اطلاع از آدرس فروشگاه اینترنتی دکتر بیز کلیک کنید.

برخی از مواردی که منجر به ایجاد مشکلات کبدی می شوند، شامل مصرف الکل و دخانیات، خواب دیر هنگام، خشم، مصرف بیش از اندازه مواد غذایی سرخ شده، کبابی و تند، مسمومیت طولانی مدت با مواد شیمیایی و فلزات سنگین، مصرف بیش از حد مواد غذایی ناسالم و کلسترول می باشد. در صورتی که فرد مراقبت های لازم از کبد خود را انجام ندهد، ممکن است به بیماری کبد چرب، عفونت های کبدی، سفت شدن کبد و سرطان کبد دچار شود.

بیماری های کبدی و علائم آن

بیماری های کبدی با عفونت هایی همچون ویروس هپاتیت آغاز می شوند. در این شرایط کبد عفونی می شود و در صورت ضعیف بودن سیستم ایمنی این عفونت برای همیشه در کبد می ماند و می تواند خطرات جدی برای فرد ایجاد کند. این عفونت به مرور زمان جدی تر خواهد شد و در ابتدا موجب سفت شدن کبد می شود و در نهایت به سرطان تبدیل خواهد شد. مهم ترین نکته در رابطه با بیماری کبد آن است که بیمار تا مراحل نهایی هیچ گونه دردی احساس نمی کند و شاید زمانی متوجه شود که بیماری در مراحل پایانی خود قرار گرفته باشد. بعضی آزمایش ها مانند بیوپسی می تواند در تشخیص آسیب های کبدی کمک کند.

از نشانه های ابتلا به بیماری کبد می توان به خستگی شدید، نفخ، کم اشتهایی، خارش شدید پوست و یرقان اشاره کرد. در صورت مشاهده این علائم و نشانه ها باید به پزشک متخصص مراجعه کرد تا در صورت تشخیص بیماری بتوان در اولین فرصت برای درمان آن اقدام کرد که یکی از بهترین راه های درمانی استفاده از قارچ گانودرما است. برای خرید قهوه گانودرما شرکت بیز کلیک کنید.

قارچ گانودرما و درمان بیماری کبد

یکی از مهم ترین عارضه هایی که کبد را درگیر می کند، بیماری کبد چرب است. دلیل اصلی این بیماری کاملا مشخص نیست اما ناهنجاری هایی مانند چاقی، دیابت و چربی خون می تواند به کبد چرب منجر شود. از طرفی تغییرات ناگهانی متابولیسم مانند کاهش وزن شدید و غیر اصولی و سوء تغذیه، هم می تواند باعث ایجاد کبد چرب شود.

نتایج منتشر شده در مجله biology Pharmaceutical، از آزمایشی که در سال 2017 انجام شد، نشان داد که می توان قارچ گانودرما را به عنوان محافظ کبد معرفی کرد. مصرف قارچ گانودرما برای درمان آسیب های کبدی بسیار مفید است و موجب می شود تا کبد چرب و سفتی کبد از بین برود. ترکیبات موجود این قارچ برای کاهش بیماری های کبدی الکلی به ویژه در افرادی که در مراحل اولیه بیماری هستند و دچار بیماری هپاتیت B می باشند، بسیار موثر خواهد بود.

تاثیر قارچ گانودرما بر کبد

این قارچ سبب می شود تا آنزیم های موجود در معده افزایش یابد که در نتیجه دفع سریع داروها و مواد شیمیایی که برای کبد مضر هستند را در پی خواهد داشت. همچنین آنتی اکسیدان های موجود در قارچ گانودرما موجب مقابله با رادیکال های آزاد و بهبود و بازسازی سلول های کبدی می شوند.

آنتی اکسیدان موجود در گانودرما به ترمیم سلولهای کبدی و بازسازی آن کمک می کند. خواص ضد التهابی گانودرما موجب کم شدن التهاب کبدی می شود. قیمت قهوه ی سوپریم دکتر بیز چقدر است؟

نکته دیگر در رابطه با قارچ گانودرما آن است که این قارچ به دلیل ترکیبات و خواص خاصی که دارد، به سم زدایی سریع مواد شیمیایی در بدن کمک می کند و به همین دلیل موجب می شود تا بار بزرگی از روی کبد برداشته شود. همچنین مصرف این قارچ موجب رفع بی خوابی و بهبود کیفیت خواب می شود که برای درمان کبد بسیار تاثیر دارد. قارچ گانودرما از گیاهان دارویی بسیار منحصر به فردی است که مصرف آن تقویت سیستم ایمنی بدن را به همراه دارد.

این قارچ موجب می شود تا سنتز اسید نوکلئیک در بدن افزایش پیدا کند و پلی ساکاریدهای موجود در آن با آزاد سازی پروتئین از سلول های سفید خون، برای بهبود سطح اینتروفن در بدن مفید هستند. این قارچ یکی از بهترین و تاثیرگذارترین مواد غذایی محسوب می شود که به صورت های مختلفی از جمله قرص، پودر و عصاره در دسترس مصرف کنندگان قرار گرفته است تا تمام بیماران و حتی افراد سالم بتوانند با توجه به شرایط خود آن را تهیه کنند و مورد استفاده قرار دهند. نکته مهم در رابطه با این قارچ آن است که در مصرف آن نباید زیاده روی کرد و باید به میزان مشخصی مورد استفاده قرار داد.

تاثیر قارچ گانودرما بر بیماری کبد چرب

وجود چربی در اندام های حیاتی امری طبیعی است اما اگر میزان آن از حد نرمال بیشتر شود، مشکل ساز است. به عنوان مثال در کبد اگر میزان چربی بیشتر از 5 درصد شود، بیماری کبد چرب رخ می دهد.

همانطور که گفتیم دلایل مختلفی دست به دست هم می دهند و مسبب این بیماری می شوند. اگر کبد چرب در اثر مصرف زیاد الکی ایجاد شده باشد آن را کبد چرب الکی می گویند. در این حالت با ترک مصرف الکی وضعیت کبد به تدریج به وضعیت نرمال بر می گردد. اما اگر کبد بدون هیچ دلیل خاصی در شکستن چربی ها ناتوان شده باشد به آن کبد چرب غیر الکی می گویند و در صورت عدم رسیدگی در این حالت به نارسایی کبد منتهی می شود.

مطالعات نشان داده است که مصرف روزانه دو گرم قارچ گانودرما می تواند در مدت حداکثر 6ماه تاثیرات مثبتی بر روی کاهش آنزیم های کبدی(GOT و GPT) داشته باشد. به جرات می توان گفت که گانودرما تنها داروی طبیعی است که اثرات آن بر کاهش و درمان کبد چرب ثابت شده است.

گانودرما سرشار از آنتی اکسیدان است به همین دلیل به پاکسازی و ترمیم بافت کبد کمک می کند. همچنین مصرف قارچ گانودرما موجب کاهش وزن و کاهش کلسترول و فشار خون می شود، به همین دلیل بار مضاعفی از دوش کبد برداشته می شود. گانودرما می تواند بیماری هایی که موجب ایجاد عوارضی در کبد می شوند مانند هپاتیت B را کنترل کند و از این طریق به بهبود وصعیت کبد کمک می کند. تحقیقات نشان داده است که گانودرما رادیکال های آزاد موجود در بدن را از بین می برد و به کبد اجازه می دهد تا خودش را ترمیم کند.

مصرف قارچ گانودرما

دور مصرف مناسب قارچ گانودرما برای بهبود کبد، 3 الی 5 گرم است. دقت کنید که بهتر است این مقدار را به روش دم نوش و یا عصاره گیری مصرف کنید. مصرف باید به صورت روزانه و منظم انجام شود. دوره درمان بیماری های کبدی با قارچ گانودرما حداقل 3 ماه و حداکثر 6 ماه است.

در دوره استفاده از قارچ گانودرما از مصرف نوشیدنی های الکلی، فست فودها و مواد غذایی فرآوری شده، دخانیات و غذاهای بسیار تند و چرب خودداری کنید. با بهبود وضعیت زندگی خود، استرس را کاهش دهید و از عصبانیت خودداری کنید.

برای جلوگیری از ایجاد حساسیت نسبت به گانودرما، مصرف را از 1 گرم در روز شروع کنید و به تدریج مقدار را به دوز مجاز برسانید. در شروع مصرف اگر با علائمی مانند ناراحتی شدید معده و یا خارش پوستی مواجه شدید، مصرف را متوقف کنید و با پزشک خود مشورت کنید.

برای جلوگیری از تداخلات دارویی، گانودرما را همراه داروهای رقیق کننده مانند آسپرین مصرف نکنید. همچنین مصرف قارچ گانودرما برای سنین پایین تر از 12 سال توصیه نمی شود. خانم های باردار و شیرده نیز باید از مصرف قارچ گانودرما (نحوه مصرف قارچ گانودرما) صرف نظر کنند.

مطالعات آزمایشگاهی روی گانودرما و تاثیر آن بر کبد

در حال حاضر همه ساله در دانشگاه ها و آزمایشگاه های علمی پژوهشی مدرن در سراسر دنیا تحقیقات گسترده ای بر روی آثار کاربردی و مفید گانودرمالوسیدوم بر روی امراض کبدی صورت می گیرد که نتایج منتشر شده ی آنها بصورت مقالات متعدد در نشریات علمی مختلف به دید علاقمندان تاثیرات گیاهان دارویی نظیر قارچ گانودرمالوسیدوم می رسد.

تاثیرات ضد هپاتوم گانودرمالوسیدوم

در یکی از پژوهش های انجام شده ی اخیر که به صورت یک مقاله به نشر رسیده است فعالیت ضد هپاتوم و عملکرد محافظتی محصولات تخمیر شده ی 5 لیتری گانودرما لوسیدومِ کشت شده در برابر کبد در محیط حاوی دانه های سویای سیاه و غشای گون در دماهای تخمیری متفاوت مورد بررسی آزمایشگران قرار گرفت. در این آزمایش، سلول های Hep 3B پیش درمان شده با لواستاتین برای مطالعه فعالیت ضد هپاتوم گانودرمالوسیدوم مورد استفاده قرار گرفتند و اجزای فعال احتمالی با کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا در فاز معکوس تجزیه و تحلیل شدند.

تتراکلرید کربن (CCl4) ناشی از آسیب سلولی اولیه در موش صحرایی بیشتر برای ارزیابی فعالیت محافظتی محصولات تخمیر شده ی گانودرمالوسیدوم در برابر کبد بکار گرفته شد. در حالی که تمام فیلترهای  مایع GL رشد سلول های Hep 3B را مهار نمی کنند، عصاره اتانولی از میسلیوم گانودرمالوسیدوم GL-2 که در محیط حاوی پنجاه گرم BS  در لیتر  و بیست گرم AM در لیتر کشت می شود.

بر همین اساس فعالیت ضد هپاتوم گانودرمالوسیدوم  با برخی از اجزای فعال ناشناخته در این نمونه ها در ارتباط بود. علاوه بر این، صد میکروگرم گانودرمالوسیدوم GL-2-mE در میلی لیتر، بدون اثر مضر بر رشد سلول های کبدی اولیه موش صحرایی به طور قابل توجهی زنده ماندن سلولی را حفظ کرد، نشت لاکتات دهیدروژناز را کاهش داد، پراکسیداسیون لیپیدی را هم کاهش داد و فعالیت های گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون S-ترانسفراز را در سلول های کبدی آسیب دیده ی ناشی از CCl4 در موش های صحرایی افزایش داد.

فعالیت های بیولوژیکی گانودرمالوسیدوم

گانودرما لوسیدوم یک قارچ دارویی است که سالهای سال بلکه قرنها و هزاره هاست که در طب سنتی چینی در شرق آسیا به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است. تری ترپنوئیدها، متابولیت‌های تلخ موجود در پیکره ی میوه دهنده ی گانودرمالوسیدوم و هاگ‌ها، بسیاری از فعالیت‌های بیولوژیکی و عملکردهای دارویی مانند فعالیت ضد هپاتوم، فعالیت ضد توموری، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، فعالیت ضد ویروس نقص سیستم ایمنی انسانی، فعالیت ضد حساسیت، فعالیت ضد فشار خون، محافظت از کبد و مهار کلسترول و تجمع پلاکت‌ها را نشان می‌دهند.

همچنین گزارش های منتشر شده از تحقیقات آزمایشگاهی روی گانودرمالوسیدوم نشان داده  است که پلی ساکاریدهای موجود در پیکره ی میوه دهی گانودرمالوسیدوم  GL دارای فعالیت های ضد توموری، هیپوگلیسمی و تعدیل کننده  سیستم ایمنی بدن انسان هستند.

آزمایشات ترکیبی گانودرما بر عوارض کبدی

گزارش های به ثبت رسیده از تحقیقات آزمایشگاهی انجام شده روی ترکیبات موجود در گانودرمالوسیدوم حاوی این نتایج است که پس از اینکه عصاره سویا با میسلیوم قارچ دارویی گانودرمالوسیدوم GL به مدت 15 روز کشت شد، گلوکوزیدهای ایزوفلاون به آگلیکون های ایزوفلاون تبدیل می شوند که این تبدیلات قادرند تا به راحتی از روده کوچک جذب می شوند، و مخلوط ایزوفلاون آگلیکون ها و پلی ساکاریدها دارای فعالیت های ضد رگ زایی در داخل بدن هستند. این امر می تواند از مهمترین یافته های جدید در مورد کاربردهای مفید و خواص قارچ گانودرما بر روی عوارض کبدی باشد.

شایع ترین سرطان چه سرطانیست؟

در واقع کبد یک عضو اصلی انسان برای متابولیسم، سم زدایی و سیستم آنتی اکسیدان شناخته شده است. در سطح جهانی، کارسینوم سلول‌های کبدی (HCC) شایع‌ترین سرطان و عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان است. سرطان زایی کبد با سرطان زایی چند مرحله ای مشخص می شود. علاوه بر عفونت ویروسی و عوامل محیطی، از جمله آفلاتوکسین B1، سیگار کشیدن و الکل، مطالعات اخیر آزمایشگاهی انجام شده در دانشگاه های معتبر دنیا، چندین عامل بالقوه را شناسایی کرده اند که ممکن است در پاتوژنز HCC نقش داشته باشند، عواملی مانند استرس اکسیداتیو، التهاب مزمن، و بیماری های ژنتیکی.

تتراکلرید کربن (CCl4) یک هپاتوکسین است. زیرا در کبد توسط سیستم اکسیداز سیتوکروم P450 متابولیزه شده و در نتیجه باعث تولید رادیکال های واکنشی می شود که باعث آسیب کبدی می شود. علاوه بر این، لواستاتین، یک مهارکننده 3-هیدروکسی-3- متیل گوتاریل-CoA ردوکتاز، برای درمان بالینی کلسترول خون استفاده می شود، و به طور موثر سلول های تومور را در فاز G1 از طریق مسیر موالونات/کلسترول و القای p21/p27 متوقف می کند. سلول های Hep 3B نیازمند موالونات با درمان ترکیبی با لواستاتین و سایر عوامل ضد سرطانی از جمله تاکسول و تری ترپنوئیدهای قارچ دارویی گانودرمالوسیدوم به توقف رشد و آپوپتوز حساس تر هستند (جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله قارچ گانودرما و سرطان را مطالعه نمایید). بنابراین، سلول های Hep 3B پیش تیمار شده با لواستاتین گانودرمالوسیدوم به عنوان سیستم غربالگری آنتی هپاتوم با کارایی بالا در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته و استفاده شدند.

در این مطالعه، پزشکان پژوهشگر به تخمیر غوطه‌ وری گانودرمالوسیدوم GL در شرایط مختلف، از جمله در محیط حاوی BS و AM و در دماهای مختلف پرداخته و علاقه ‌مند بودند و انتظار داشتند که فعل و انفعالات بین گانودرمالوسیدوم و ترکیبات موجود در آن را GL با BS یا AM که باعث تولید محصولات تخمیر با فعالیت ضد هپاتوم و عملکرد محافظتی کبد می شود ببینند. پتانسیل یک درمان ترکیبی با لواستاتین و محصولات تخمیر گانودرمالوسیدوم  GL در این پژوهش بطور کامل مورد ارزیابی قرار گرفت و اجزای فعال احتمالی در هر نمونه با انجام کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا فاز معکوس (HPLC) آنالیز شد. علاوه بر این، پزشکان اثرات محصولات تخمیر گانودرمالوسیدوم را با بهترین فعالیت ضد هپاتوم آن بر روی سیستم‌های آنتی‌اکسیداسیون و سم‌زدایی در سلول‌های کبدی اولیه موش آسیب دیده طبیعی ناشی از CCl4 مورد مطالعه ی دقیق قرار دادند که نشان دهنده ی آثار محافظتی این ترکیبات بر کبد موش بیمار بود.

انواع بیماری کبد چرب

کبد چرب غیر الکلی: این بیماری در مواقعی ایجاد می شود که کبد نتواند چربی ها را از بین ببرد و با تجمع چربی ها در اطراف کبد فرد مبتلا به کبد چرب می شود. این بیماری به مصرف مواد الکلی ارتباطی ندارد و موقعی مشخص می شود که کبد ۱۰ % یا بیشتر چربی داشته باشد. بیماری کبد چرب غیر الکلی به چند دسته تقسیم می شود و در مراحل شدیدتر به بیماری های نارسایی کبد، زخم یا سیروز کبدی تبدیل می شود.

کبد چرب الکلی: این بیماری با مصرف الکل ارتباط دارد. کبد با خوردن زیاد الکل آسیب دیده و نمی تواند چربی ها را از بین ببرد. اگر فرد از مصرف الکل اجتناب کند این نوع بیماری به مرور زمان بهبود می یابد و در صورت ادامه دادن مصرف الکل ممکن است فرد به بیماری سیروز کبدی مبتلا شود.

عواملی ایجاد کننده بیماری کبد چرب

علل اصلی بیماری کبد چرب ناشناخته می باشد. برخی افراد در سنین میانسالی به این بیماری مبتلا می شوند و ۷۰% بیماران کبد چرب را افراد چاق تشکیل می دهند.

بالا بودن چربی و قند خون(دیابت) نیز از عوامل به وجود آورنده این بیماری هستند. عوامل گوناگونی که باعث می شوند متابولیسم در بدن دچار تغییر شود مانند: سوء تغذیه، گرسنگی طولانی مانند روزه گرفتن، کم کردن وزن شدید ممکن است باعث شوند که کبد در بدن چرب شود.

بنابراین میتوان نتیجه گرفت که بیماری کبد چرب با بعضی از بیماری های متابولیک مانند: دیابت، تری گلیسرید خون، چاقی و افزایش کلسترول ارتباط نزدیکی دارد و کنترل این نوع بیماری ها در درمان کبد چرب نقش موثری دارند. بعضی از عوامل ایجاد کننده بیماری کبد چرب را میتوان به رژیم غذایی غلط، استرس زیاد و درونی، مصرف بیش از حد داروها و مصرف غذاهای فست فودی اشاره کرد.

علائم و نشانه های بیماری کبد چرب

کاهش تدریجی وزن، اشتهای کم، درد های شکمی، ضعیف شدن بدن، خستگی و کوفتگی بدن، سیاه شدن زیر چشم ها، تجمع توده های چربی در پوست زیر پلک ها، قرمز شدن گونه ها، بزرگی شکم، زرد شدن چشم ها، چربی های اضافه، ایجاد یک لایه روی زبان، عرق کردن زیاد به خصوص در پاها و صورت، آکنه و جوش، خارش پوست، قرمزی و خارش چشم ها، لکه های قهوه ای رنگ روی پوست، ایجاد مویرگ های قرمز رنگ روی صورت

خواص و تاثیرات قارچ گانودرما بر بیماری کبد چرب

بیماری کبد چرب بسیار خطرناک است و ممکن است اکثر افراد به این بیماری مبتلا شوند که با مصرف قارچ گانودرما میتوان این بیماری را درمان کرد.

مصرف قارچ گانودرما در درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب نقش بسیار مهمی دارد و باعث می شود که سفتی و چربی کبد درمان شود. ترکیبات قارچ گانودرما برای کاهش درمان کبد چرب الکلی به خصوص در فردی که در مرحله اولیه این بیماری است و به بیماری هپاتیت B دچار باشد تاثیر بسزایی دارد.

مصرف قارچ گانودرما باعث می شود تا آنزیم هایی که در معده وجود دارند افزایش یابند که مواد شیمیایی و دارو هایی که برای کبد ضرر دارند را دفع کند. همچنین در قارچ گانودرما آنتی اکسیدان هایی وجود دارند که در برابر رادیکال های آزاد مقابله می کند و در بازسازی و بهبود سلول های کبد کمک بسیاری می کند.

خواص قارچ گانودرما به سم زدایی مواد شیمیایی بدن کمک بسیاری می کند و باعث می شود کبد پاکسازی شود. خواص قارچ گانودرما به کیفیت و بهبود خواب و در درمان بی خوابی کمک شایانی می کند که در درمان کبد بسیار موثر است.

قارچ گانودرما، گیاهی دارویی است که خوردن آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. قارچ گانودرما یکی از موثر ترین و بهترین مواد غذایی به حساب می آید که به گونه های مختلفی مانند قرص، عصاره و پودر مورد استفاده عموم مردم قرار گرفته است تا افراد سالم و افراد بیمار بتوانند این گیاه را مصرف کنند و از این گیاه معجزه آسا بهره کافی را ببرند.

نکته حائز اهمیت این است که در مصرف قارچ گانودرما باید احتیاط کرد و باید این گیاه را به اندازه مصرف کرد.

قارچ گانودرما به خاطر داشتن خواص ضد التهابی از ایجاد التهاب در کبد که سبب تخریب سلول های کبدی می شود جلوگیری می کند. قارچ گانودرما تنها گیاهی است که به صورت بالینی تاثیرات آن بر روی کبد چرب ثابت شده است.

اگر چه امروزه درمان خاصی برای از بین بردن بیماری کبد چرب الکلی وجود ندارد اما مصرف قارچ گانودرما به همراه رعایت نکات دیگر مانند مصرف نکردن الکل، کاهش وزن و کاهش کلسترول بالا و … توصیه می شود.

روش مصرف قارچ گانودرما برای بیماری کبد چرب

قارچ های گانودرما باید در آب جوش حرارت ببینند تا پوسته ی آن ها بشکند، با این کار پلی ساکارید ها که در سیستم گوارشی بدن به طور جامد یا مایع وجود ندارند رها می شوند.

شما می توانید پودر یا تکه های خرد و خشک شده قارچ گانودرما را در کنار دمنوش های گیاهی مصرف کنید.