سامسونگ الکترونیکس در تلاش است تا تاج خود را به عنوان پرفروشترین سازنده گوشیهای هوشمند در جهان حفظ کند که بحران فزایندهای را در بزرگترین شرکت کره جنوبی تشدید میکند.
به گزارش خبر فوری، این غول فناوری کره ای تنها یکی از پنج سازنده برتر جهانی گوشیهای هوشمند بود که در سه ماهه سوم سال جاری شاهد کاهش فروش بود و سهم بازارش را در مقابل رقیب دیرینه آمریکایی خود اپل و رقبای چینی که دستگاههای تاشو جدید عرضه کردند، از دست داد.
طبق گزارش موسسه تحقیقاتی آی دی سی، سهم بازار جهانی سامسونگ در سه ماهه سوم بر مبنای سالانه، از ۲۱ درصد، به ۱۸ درصد در سال کاهش یافت و پیشتازی این شرکت نسبت به اپل، به ۰.۶ درصد کاهش یافت. تحلیلگران تخمین میزنند که سود عملیاتی بخش گوشیهای هوشمند این شرکت در همین مدت، به میزان حداکثر ۳۰ درصد کاهش یافت.
پارک کانگ هو، تحلیلگر «ایشین سکیوریتیز» اظهار کرد: کسب و کار گوشیهای هوشمند سامسونگ در حال رکود است. این شرکت امیدوار بود که با عرض گوشیهای تاشو، برتری بیشتری نسبت به اپل داشته باشند، اما استقبال مصرفکنندگان چندان گرم نبوده است. اکنون شرکتهای چینی برای ربودن سهم بازار سامسونگ، در حال عرضه گوشیهای تاشو هستند.
سلطنت ۱۲ ساله سامسونگ به عنوان برترین سازنده گوشیهای هوشمند در جهان از نظر میزان فروش گوشی، سال گذشته زمانی پایان یافت که اپل برای مدت کوتاهی در جایگاه اول ایستاد اما این گروه کره ای موفق شد در سه ماهه اول، دوباره پیشتازی خود را به دست آورد.
با این حال، گروه تحقیقاتی «تِک اینسایتس» انتظار دارد که ویژگیهای جدید هوش مصنوعی مولد اپل، به این شرکت آمریکایی کمک خواهد کرد در سال آینده از سامسونگ جلو بزند.
یکی از کارکنان سامسونگ در بخش گوشیهای هوشمند میگوید: برندهای چینی نه تنها از نظر قیمت، بلکه از نظر عملکرد نیز بسیار رقابتیتر شدهاند. ما نگران حرکات رقبای خود هستیم و عملکرد آیفونهای جدید را زیر نظر داریم.
تقلای سامسونگ در بخش گوشیهای هوشمند در مقطع حساسی پیش آمده است. این شرکت در بخش نیمه رساناهای خود که ۶۰ درصد از سود عملیاتی سامسونگ را تشکیل میدهد، دچار یک سری پسرفت شده است. رئیس واحد تراشهها ماه جاری پس از عقب افتادن بیشتر از اس کی هاینیکس، رقیب کوچکتر این شرکت در توسعه تراشههای حافظه پیشرفته برای سختافزارهای مرتبط با هوش مصنوعی، عذرخواهی نادری کرد.
ناظران استدلال میکنند که بسیاری از مشکلات در بخشهای مختلف این مجموعه به هم مرتبط هستند و به گزارشهایی اشاره میکنند که ممکن است سامسونگ مجبور شود به دلیل بازده پایین پردازندههای Exynos خود، به تراشه پردازنده اپلیکیشن موبایل شرکت آمریکایی کوالکام برای گلکسی اس ۲۵ (گوشی هوشمند پرچمدار آیندهاش)، روی بیاورد.
سامسونگ از اظهارنظر درباره این گزارشها خودداری کرد. قیمت سهام این شرکت نسبت به سال گذشته، ۲۷ درصد کاهش یافته است.
پارک جو گئون، مدیر گروه تحقیقات شرکت «لیدرز ایندکس» اظهار کرد: سامسونگ با مشکلات ساختاری فزایندهای در بسیاری از کسب و کارهای خود از تراشهها گرفته تا تلفن های هوشمند و نمایشگرها که سابق بر این در آنها برتری داشت، مواجه است.
در بازار گوشیهای هوشمند، سامسونگ پیشگام دستگاههای تاشو بود، اما اوایل امسال جایگاه اول را به هواوی واگذار کرد که بر اساس گزارش آی دی سی، ۲۷.۵ درصد از بازار گوشیهای تاشو را در سه ماهه دوم در مقایسه با سهم سامسونگ ۱۶.۴ درصد، در اختیار داشت.
در حالی که گوشیهای تاشو تنها ۱.۲ درصد از بازار جهانی گوشیهای هوشمند را تشکیل میدهند، اما سریعترین رشد را در این بازار نسبتا راکد دارند.
هواوی همچنین در ماه گذشته با رونمایی «میت ایکس تی» که اولین گوشی تاشوی «سه تکه» در جهان با قیمت حدود ۳۰۰۰ دلار است، به پیروزی نمادین دست یافت.
«آنر» که یکی دیگر از رقبای چینی به سرعت در حال رشد است، ماه گذشته در یک نمایشگاه تجاری در برلین، با حک کردن یک «عذرخواهی کوچک» روی گوشی تاشو «مجیک وی تری» (Magic V۳) خود از مشتریانی که «محصولات بزرگتر» سامسونگ را تحمل کرده بودند، این شرکت کره ای را به سخره گرفت.
سامسونگ تلاش کرد با یک مدل ویژه باریکتر و سبکتر سری گلکسی زد فولد ۶، به مقابله بپردازد اما عرضه داخلی با تاخیر آن در روز جمعه، به شدت مورد انتقاد قرار گرفت زیرا مدل جدید به فروشگاهها نیامد. سامسونگ اعلام کرد نمیتواند حجم اولیه کافی را آماده کند.
این شرکت خاطرنشان کرد که گوشی پرچمدار سری گلکسی اس ۲۴ که با ویژگیهای هوش مصنوعی در ژانویه عرضه شد، با استقبال گرمی مواجه شد که فراتر از انتظاراتش بود و افزود: هوش مصنوعی گلکسی امسال در حدود ۲۰۰ میلیون دستگاه گلکسی قابل دسترس خواهد بود.
بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، به گفته تحلیلگران، آزمون کلیدی، عملکرد گوشی پرچمدار گلکسی اس ۲۵ است که قرار است در ژانویه عرضه شود و باید با آیفونها و گوشیهای اندرویدی مجهز به ویژگیهای هوش مصنوعی رقابت کند.
انتهای پیام