خسارت ۱۰۷ هزار همتی پسماندها به کشور

خسارت ۱۰۷ هزار همتی پسماندها به کشور

خبر فوری/قزوین نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سالانه ۳۲ میلیون تُن پسماند صنعتی در کشور تولید می‌شود، گفت: هشت میلیون تُن از این پسماندها به پسماند صنعتی خطرناک اختصاص دارد و خسارت ناشی از پسماندها سالانه، ۱۰۷ هزار همت است.

پیمان فلسفی در اولین کنفرانس ملی «محیط زیست، آب و انرژی پاک» که با پذیرش بیش از ۲۰۰ مقاله به همت مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین‌زهرا برگزار شد، اظهار کرد: از ۵۶ ماده در خصوص هوای پاک ۴۲ ماده ضعیف اجرا شده است و میزان سرانه مصرف آب در ۱۰ سال گذشته کاهش یافته است.

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مدیران به جای گفتن مشکلات باید راه حل ارائه دهند، بیان کرد: راه حل‌ها وجود دارد ولی در حل مشکلات صورت مسئله پاک می‌شود و باید شرایط را برای اجرای راه حل‌ها تسهیل کرد.

ارسال ۲۰۰ مقاله به کنفرانس ملی «محیط زیست، آب و انرژی پاک»

رضا علیزاده، دبیرعلمی اولین کنفرانس ملی محیط زیست، آب و انرژی پاک با اشاره به تعداد مقاله‌های دریافت شده اظهار کرد: بیش از ۲۰۰ مقاله به دبیرخانه این کنفرانس ملی در زمینه آب، انرژی، محیط زیست و باز چرخانی پساب‌ها ارسال که ۱۴۰ مقاله پذیرفته شد.

دبیر علمی کنفرانس به فعالیت‌های مرکز اشاره کرد و گفت: مرکز آموزش عالی و فنی و مهندسی بوئین‌زهرا با ۲۳۰۰ دانشجو و ۶۰ هیئت علمی در حوزه باز چرخانی پساب‌های صنعتی و بازیافت پساب‌های شیمیایی برنامه‌ریزی خود را آغاز کرده است تا با تبادل تجربه و استفاده از ابزارهای نوین، مدیریت بهینه منابع را انجام دهد.

ناترازی انرژی دغدغه دولت است

شهرام احمدپور، سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری قزوین، در این مراسم خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط امروز کشور در حوزه محیط زیست، استفاده از انرژی پاک جزء دغدغه هاست. محیط زیست موهبت الهی است که به ما ارث رسیده، اما در حق آن جفا شده است.

سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری قزوین با اشاره به مشکلات زیست محیطی تصریح کرد: ناترازی‌های انرژی و فرونشست ۱۷ تا ۲۰ سانتی‌متری آب یکی از دغدغه‌هاست. استفاده از سیستم آبیاری غرقابی و ‌نبود الگوی کشت مشکلات زیادی را در حوزه آب به وجود آورده که موجب نابودی بخشی از منابع آبی شده است.

وی اضافه کرد: پساب‌های صنعتی موضوع مهمی است که باید ساماندهی شود. در حوزه آب کشاورزی و آب شرب در سال‌های آینده با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد که باید برای آن چاره‌ای اندیشید.

احمدپور در خصوص راه‌اندازی شهرک انرژی خورشیدی در قزوین بیان کرد: راه‌اندازی شهرک انرژی خورشیدی در قزوین مصوب و مقرر شد بالغ بر ۳۰۰ مگاوات انرژی در آن تولید شود، با توجه به اینکه مصرف برق در حال حاضر روزانه ۷۰۰ مگاوات است این شهرک می‌تواند حدود نیمی از آن را تأمین کند.

اجرای ۸۶ پروژه آب شیرین‌کن در سطح کشور  

علویان صدر، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در این مراسم اظهار کرد: تکنیک و روش‌های استفاده از آب باید بومی شده باشد. باید متخصصان آب را آموزش داد و از روش‌های نوین استفاده کرد. بیشتر مصرف در حوزه کشاورزی است که باید در این بخش بیشترین صرفه‌جویی را هم داشته باشیم.

علویان صدر بر استفاده از کنتورهای هوشمند در چاه‌های کشاورزی تأکید کرد و گفت: ۸۶ پروژه آب شیرین‌کن در سطح کشور اجرا خواهد شد؛ همچنین برای حفاظت از آب اولین بحث صرفه‌جویی و استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.

به گزارش خبر فوری، بنابر اعلام روابط عمومی مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بوئین‌زهرا، در پایان از مقالات برتر و همچنین صنعت برگزیده سبز تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام