اخبار عمومیکسب و کار خبر فوری

فرایند چاپ افست چگونه است؟

چاپ افست که از آن بعنوان لیتوگرافی نیز یاد میشود، روشی برای چاپ انبوه است که در آن تصاویر و رنگ ها، از طریق غلتک های مشخص شده، روی صفحات فلزی حرکت کرده و سبب چاپی با کیفیت میشود. از این روش بعنوان به صرفه ترین روش چاپی برای چاپ مقادیر انبوهی از صفحات یاد میشود. این مقاله بصورت جامع به ، مزایا و معایب آن میپردازیم.

تاریخچه چاپ افست

چاپ افست در ابتدا برای ایجاد روشی مقرون به صرفه برای بازسازی آثار هنری ابداع شد. بنابر اطلاعات ویکی پدیای انگلیسی، اولین دستگاه چاپ آفست توسط رابرت بارکلی و در سال 1875 ساخته شد. پس از گذشت زمان و با پیشرفت تکنولوژی، شرکت مطبوعاتی پیتر پرس برای اولین بار در سال 1903 برای چاپ روزنامه های خود از چاپ افست استفاده کرد.

مزایای چاپ افست

  • مزیت اصلی چاپ افست، کیفیت بالای تصاویر چاپی و تثبیت رنگ روی کاغذ است.

با چاپ افست هر بار انتظار یک تصویر چاپی با کیفیت بالا را دارید. اپراتور چاپ می تواند جریان جوهر را کنترل کرده و کنتراست کافی را در تصاویر را ایجاد کند، در نتیجه، شما بر روی هر قطعه تصاویر واضح و تمیزی مشاهده می کنید.

  • چاپ افست امکان چاپ تیراژ بالا را میدهد که برای سازمان های متوسط و بزرگ بسیار به صرفه است.

یکی از اصلی ترین مزایای چاپ افست، کم هزینه بودن چاپ افست با توجه به کیفیت بسیار بالای آن است. البته از لحاظ کیفیت بالاتر روش های دیگری نیز برای چاپ هستند، اما تفاوت قیمتی آنها به حدی است که چاپ آفست را به عنوان به صرفه ترین روش چاپی میتوان نام برد. از این رو برای طراحی و چاپ کاتالوگ در تیراژ بالا از چاپ آفست بهترین نتیجه را میگیرید.

چاپگرهای عادی در طی چرخه چاپ، با کم شدن جوهر، ممکن است تصویری کم رنگ را چاپ کنند. اما با چاپ افست، اپراتور چاپگر می تواند با چرخاندن کلیدها جریان جوهر را کنترل کند تا اطمینان حاصل کند که کیفیت چاپ شما در سطح مطلوب است. این بدان معناست که می توانید اطمینان حاصل کنید که در مدت زمان کمتری نسبت به چاپگر ساده مقادیر بسیار بیشتری از طرح چاپی خود را دریافت می کنید. پرینت و کپی با قیمت رقابتی را در سایت ما می‌توانید تجربه کنید

  • قابل استفاده در اکثریت سطوح

یکی از جذاب ترین مزایای چاپ افست، این است که برای بسیاری از سطوح چاپ مناسب است. شما می توانید پروژه خود را روی چرم، وینیل، پارچه، فلز، انواع مختلف کاغذ و کارتن، چوب و پلاستیک چاپ کنید.

  • استحکام بالای صفحات فلزی در چاپ افست سبب دوام بسیار بالای این دستگاه میشود.
  • کیفیت تصاویر در چاپ افست به راحتی از بین نمیروند، چرا که سطحی نازک از پلاستیک روی آن نقش میبندد.

فرایند چاپ افست چگونه است؟

فرایند چاپ افست بسیار جالب است. این فرایند در سه مرحله طبق تصویر بالا صورت میگیرد:

  1. غلتک اول که از لایه ای آلومینیوم مانند یا زینک پوشیده شده است، جوهر (عموما رنگ های CMYK) را که برای چاپ خود آماده کرده اید را در خود دارد. این غلتک که غلتک جوهر نیز نامیده میشود، بر روی سیلندر صفحه با غلتک آب درگیر است تا مناطقی که جوهر دارد و به آب نیازی نیست از روی سیلندر پاک شود.
  2. سیلندر پایینی که به آن سیلندر افست نیز گفته میشود در جهت عکس چرخش سیلندر بالایی قرار دارد. با غلتیدن سیلندر صفحه روی سیلندر افست آب کاملا فشرده میشود و جوهر بصورت تصویری آینه ای روی کاغذ پدید میاید.
  3. غلتک نهایی که به غلتک فشار معروف است استوانه ای فولادی است که سبب میشود تصویر غلتک آفست روی سطح چاپی، دقیق و کامل چاپ شود.
  4. این مراحل برای تمامی اقلام چاپی همانند چاپ کاتالوگ آفست، بروشورو … تکرار میشود.

ویدئو فرایند چاپ افست

تفاوت های چاپ دیجیتال و چاپ افست چیست؟

اولین تفاوت اصلی چاپ دیجیتال و آفست، میزان چاپ مدنظر است. چاپ دیجیتال برای تعداد چاپ کمتر و آفست برای میزان چاپ با حجم بالاتر مناسب است.

  1. تنظیمات بالا در برابر تنظیمات پایین!

چاپ دیجیتال تنظیمات بسیار روان و سریع را دارد، از این رو برای تعداد پایین که نیاز به صرفه جویی در زمان نیز هست، گزینه ای عالی است. از طرفی زمانی که شما در تیراژ بالا نیاز به کیفیت دارید و نیازی به تغییر تنظیمات نیست، بهترین گزینه چاپ آفست است.

همانطور که ذکر شد، چاپ افست توسط لایه ای پلاستیکی روی سطح جسم مدنظر چاپ میشود و عموما از ترکیب رنگی CMYK برای آن استفاده میشود. در مقابل برای چاپگر های دیجیتال از تونر خشک یا تلفیق رنگی SPOT استفاده میشود.

چاپ افست قابلیت چاپ روی تمامی سطوح از جمله چرم، وینیل، کاغذ و … را دارد در صورتی که چاپ دیجیتال باید روی فضای مسطحی مانند کاغذ چاپ شود.

تفاوت چاپ افست با چاپ هولوگرام

که مجتمع سیناپکینگ متخصص آن است، به منظور جلوگیری از جعل کالا یا اسناد به کار برده میشود. فرایند چاپ هولوگرام نسبت به سایر روش های چاپی بصورت کلی متفاوت است. در چاپ آفست اصلی ترین ماده جوهر است که روی غلتک های دوار میریزد، اما تولید هولوگرام با لیزر صورت میگیرد، از این رو یکی از اصلی ترین تفاوت های این دو، در فرایند تولید است. برای مطالعه در مورد انواع هولوگرام و طریق چاپ آن به مقاله رجوع کنید.

تاثیرات زیست محیطی چاپ افست چیست؟

استفاده از کاغذ در چاپ افست نسبت به سایر روش های چاپی بسیار بیشتر است و در عوض چاپ دیجیتال به مراتب مقادیر بیشتری از جوهر را استفاده کرده یا هدر میدهد. از طرف دیگر () میزان VOC یا ترکیبات آلی فرار چاپ آفست در تیراژ بالا به مراتب پایین تر از چاپ دیجیتال است.

البته در عموما از صفحات زینک یا آلومینیومی استفاده میشود که پس از مصرف قابلیت ذوب شدن، بازیافت و استفاده در وسایل دیگر را دارند.

کاربرد های چاپ افست چیست؟

این روش رایج ترین روش برای چاپ روزنامه، کتاب، مجله، بروشور،چرم و … است. بنابراین بیشترین استفاده از بستر کاغذ است. چاپ افست انتخاب گسترده ای به مشتریان ارائه نمی دهد اما به دلیل کیفیت چاپ بالا، سرعت چاپ و هزینه نسبتاً کم، سهم بازاری در حدود 65 درصد در جهان را دارا میباشد.

انتخاب بین چاپ افست و چاپ دیجیتال

در نهایت استفاده ای که شما از چاپ افست میتوانید داشته باشید، به نیاز و نوع سازمان شما باز میگردد. اگر حجم پروژه شما و تیراژ چاپی پایین است، بهتر است از چاپ دیجیتال استفاده کنید. از طرف دیگر اگر قصد چاپ روی هر متریالی را دارید، استفاده از چاپ آفست گزینه های بیشتری پیش روی شما میگذارد. از لحاظ هزینه نیز اگر چاپ شما انبوه باشد چاپ افست مزیت بزرگی نسبت به دیجیتال دارد.

نظر شما چیست؟ چاپ آفست بهتر است یا چاپ دیجیتال؟ نظر خود را در کامنت ها با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول پیرامون چاپ افست

چاپ افست یا لیتوگرافی، چاپی بسیار با کیفیت است که در آن رنگ CMYK از طریق غلتک هایی روی صفحه چاپ میشوند. مزیت چاپ افست نسبت به دیجیتال در تیراژ انبوه، قیمت مناسب تر و کیفیت بشدت بالاتر است.

  1. مراحل چاپ افست چگونه است؟

در داخل چاپگر افست، غلتک اول که از جنس آلومینیوم یا زینک است به غلتک جوهر معروف بوده و وظیفه پاشش رنگ روی صفحه مورد نظر را دارد. زیر آن سیلندری وجود دارد که جهت عکس غلتک بالایی دوران کرده و رنگ را روی صفحه پدیدار میکند. غلتک نهایی یا غلتک فشار، باعث چاپ دقیق افست روی صفحه میشود.

یکی از اصلی ترین کاربرد های چاپ افست، برای چاپ رنگی، با کیفیت و در تیراژ بالاست. استفاده از چاپ آفست در تیراژ روزنامه ها، مجلات، کاتالوگ، کتاب ها و … بسیچاپ چیست ؟ چاپ افست چیست؟ نام دیگر چاپ افست، چاپ لیتوگرافی است. این روش چاپی به منظور تولید انبوه مورد استفاده قرار میگیرد. طی این روش رنگ ها و تصاویر از طریق غلتک برروی صفحات فلزی حرکت میکنند و در نهایت یک چاپ با کیفیت ایجاد میشود. چاپ افست یکی از بصرفه ترین روش ها برای تولید انبوده صفحات استفاده میشود. جالب است بدانید اولین دستگاه چاپ افست در سال ۱۸۷۵ توسط رابرت برکلی ساخته شده است. با گذشت زمان برای اولین بار در سال ۱۹۰۳ شرکتی مطبوعاتی پیتربرس برای چاپ مانند از دستگاه افست استفاده کرد. این روش از همان ابتدا یک روش مقرون به صرفه به منظور بازسازی آثار هنری بوده است. امروزه نیز برای تولید کتاب و سفارشات عمده معمولا از چاپ افست استفاده میشود‌. با توجه به اهمیت این نوع چاپ ما تصمیم گرفتیم این مقاله را به چاپ افست اختصاص دهیم و به طور کامل و اختصاصی به معایب و مزایای این نوع چاپ بپردازیم. حال اگر مایل باشید میتوانید تا انتها با ما باشید.

مزایای چاپ افست چیست؟ در این بخش از مقاله به مزایای چاپ افست میپردازیم.

  • کیفیت بالای تصاویر در چاپ افست :

از جمله مزیت های اصلی چاپ افست، کیفیت بسیار بالای تصاویر چاپی و ثبت رنگ بر روی کاغذ محسوب میشود. طی این فرآیند چاپخانه میتواند با کنترل جریان جوهر و افزایش کنتراست، کیفیت چاپ را بالا ببرد. در نتیجه شما یک تصویر کامل و واضح را برروی کاغذ مشاهده خواهید کرد.

  • امکان چاپ در تیراژ بالا :

از جمله مزیت های مهم چاپ افست، امکان چاپ در تیراژ بالا است. علت این موضوع کم هزینه بودن و مقرون بصرفه بودن این روش برای چاپ است. اگر چه روش های با کیفیت تر و سریع تری برای چاپ وجود دارند ولی به دلیل هزینه بالا هیچ کدام نمیتوانند جایگزین مناسبی برای چاپ افست باشند. به همین دلیل برای چاپ در تیراژ بالا مانند چاپ کتاب از چاپ افست استفاده میکنند.

در چاپگر های معمولی، پس از چاپ های متعدد، مثدار جوهر کاهش یافته و صفحات با کیفیت کمتر چاپ میشوند. اما چاپ افست این مشکل را رفع کرده. چاپگرهای افست قادر هستند میزان جوهر ورودی را کنترل کنند به طوری که پس کیفیت چاپ اولین برگه با آخرین برگه برابری میکند.

  • قابلیت استفاده در همه سطوح :

یکی از جالب ترین مزایای چاپ افست این است که میتوان از این نوع چاپ در اکثر متریال استفاده کرد. به طوری که امکان چاپ برروی پارچه، چرم، فلز، کارتن، کاغذ و غیره وجود دارد.

فرآیند چاپ افست چیست؟ در این بخش فرآیند چاپ افست را برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد.‌ فرایند چاپ افست طی چند مرحله انجام میشود.

  1. اولین غلتک آلمینیومی بوده و با زینک پوشیده شده است. این غلطک جوهر لازم برای چاپ را در خود دارد. نام این غلطک، غلطک جوهر است که با آب نیز در ارتباط است. در این بخش اب کمک میکند بخش هایی که لازم نیست از جوهر پاک شود.
  2. دومین سیلندر که برعکس سیلندر بالایی حرکت میکند سیلندر افست نامیده میشود. وقتی سیلندر افست بر سیلندر جوهر میغلتک اب فشرده میشود و جوهر به صورت تصویر آینه ای چاپ میشود.
  3. آخرین غلتک یا همان غلتک فشاز از جنس فولاد بوده و باعث مشود که تصویر روی غلتک افست برروی سطح چاپی به طور دقیقا و کامل چاپ شود.

اما تفاوت چاپ افست و دیجیتال چیست ؟ چاپ دیجیتال سالها بعد از چاپ افست ابداع شد. در این بخش به چند تفاوت عمده این دو نوع چاپ میپردازیم.

اولین و مهمترین تفاوت این دو نوع چاپ در تعداد تیراژ است. چاپ افست برای چاپ در تیراژ بالا مناسب است و پاپ دیجیتال برای چاپ در تیراژ پایین مناسب است.

در چاپ دیجیتال میتوان تعداد بالایی از جزییات را به ساده ترین شکل تنظیم کرد. به طوری که این روش نیازی به مهارت ندارد. اما در چاپ افست مهارت لازم و ضروری است.

در چاپ افست قابلیت چاپ برروی اکثر اجسام وجود دارد. اما در چاپ دیجیتال امکان چاپ فقط برروی فضای مسطحی نظیر کاغذ امکان پذیر است.

قیمت چاپ افست بسیار مقرون به صرفه است. این در حالی است که قیمت چاپ دیجیتال بالا بوده و چاپ در تیراژ بالا مقرون به صرفه نیست.

انتخاب شما بین چاپ دیجیتال و چاپ افست چیست؟ درواقع انتخاب یک کدام از انواع چاپ به عوامل مختلفی نظیر زمان، کیفیت، قیمت و تیراژ بستگی دارد. اگر زمان کافی برای انجام چاپ در کیفیت بالا ندارید. همچنین اگر تعداد کمی چاپ را لازم دارید و قیمت هم برایتان زیاد اهمیتی ندارد میتوانید از چاپ دیجیتال استفاده نمایید. اما اگر زمان کافی برای چاپ دارید و سفارشاتی در تیراژ بالا برای سر رسید و دارید. و در مقابل بودجه زیادی هم نمیخواهید برای این کار اختصاص دهید از چاپ افست استفاده کنید.
به طور کلی چاپ افست برای سفارشات با تیراژ بالا مناسب و به صرفه است. اما چاپ دیجیتال برای سفارشاتی با تیراژ پایین مناسب است. پس انتخاب هر کدام از انواع چاپ به شرایط شما بستگی دارد. از این رو قبل از هر کاری ابتدا شرایط خود را در نظر بگیرید سپس اقدام نمایید.

در این مقاله تمام تلاش خود را کردیم که به طور مفصل و دقیق بگویم چاپ افست چیست؟ اگر چه چاپ افست یکی از قدیمی ترین و کاربردی ترین روش های چاپ است ولی کامل نیست. گاهی ما میخواهیم در کمترین زمان تعدادی بروشور با کیفیت داشته باشیم. در چنین شرایطی استفاده از چاپ افست توصیه نمیشه. چاپ دیجیتال میتواند بهترین انتخاب برای ما باشد. اما اگر میخواهید کتابی چاپ کنید و در عین حال مجبور به پرداخت هزینه زیادی نباشید میتوانید چاپ افست را انتخاب کنید. در چنین شرایطی چاپ افست بهترین و بصرفه ترین انتخاب برای شما خواهد بود. خب امیدواریم تا اینجا به طور کامل با عملکرد و مزیت های چاپ افست آشنا شده باشید. برای اطلاع از سایر خدمات میتوانید به مقاله های قبلی مراجعه نمایید. مشتریان عزیز می توانند از طریق سایت مرکز کپی در هر ساعت از شبانه روز سفارش خود را ثبت نمایند.