چرا مو‌های زائد رشد می کنند؟

چه عواملی سبب رشد و افزایش موهای زائد می شوند؟

همه ما انسان ها ذاتا دوستدار و علاقه مندی به زیبایی می باشیم و یکی از عواملی هم که سبب کاهش زیبایی ما انسان ها می گردد ،رشد موهای زائد در قسمت های مختلف بدن ما می باشد موهای زائد علاوه بر اینکه موجب ناخوشایند دیده شده ناحیه رشد آن ها می شوند موجب خارش و مشکلات دیگری هم برای افراد می گردند .لذا افراد تلاش می کنند که به روش های گوناگون از شر این موهای زائد خلاص شوند به عنوان مثال برای نیل به این هدف اغلب خانم ها مرتبا در حال موم انداختن ، تیغ زدن و مواردی از این قبیل می باشند ،ولی همه این راه حل ها موقتی می باشند و مجدد موهای زائد حتی بیشتر از قبل رشد خواهند کرد. برای خرید دستگاه لیزر تیتانیوم 2023 لطفا کلیک کنید.

ما به شما عزیزان توصیه می کنیم که در صورتی که می خواهید برای همیشه از شر این موهای زائد رهایی پیدا کنید و دیگر با تیغ و بند و موم مرتبا درگیر نباشید ؛و در عین حال بدنی صاف و بدون مو داشته باشید ، به روش دائمی را استفاده کنید که به وسیله ی آن موهای زائد ناحیه گسترده ای از بدن بعد از چند جلسه برای همیشه از بین خواهد رفت.و نتیجه درمان با لیزر ،یک پوست شفاف و نرم و یک دست در کوتاهترین زمان و بدون درد و عوارض جانبی می باشد.لیزر موهای زائد از انجایی که سبب افزایش زیبایی بدن افراد می شود ،بنابراین اعتماد به نفس آن ها را بالا برده و موجب می شوند که افراد برای همیشه از دست این موها راحت شوند. جهت خرید دستگاه هایفو 7 بعدی با کارشناسان ما تماس بگیرید.

به احتمال زیاد خیلی از شما مخاطبان عزیز این مقاله از موهای زائد خود خسته شده اید و به دنبال یک راه حل برای رهایی از دست این موها می باشید.برخلاف پیزی که ما در ذهن خود در مورد موهای زائد داریم ،موهای زائد یک امر عادی نمی باشد و با سلامتی بدن ما انسان ها در ارتباط می باشد ،باید بگوییم که چندین مشکل در شایط سلامتی بدن سبب ایجاد موهای زائد می گردد که ما در این مقاله تلاش خواهیم کرد تا عوامل به وجود آورنده و افزایش رشد موهای زائد را بررسی کنیم لطفا در ادامه ما را همراهی نمایید.

موهای زائد به ده دلیل پزشکی روی بدن و صورت ما انسان ها رشد می کنند که این 10 دلیل در زیر بررسی شده است:

نداشتن تعادل هورمونی

بر اساس بررسی و تحقیقات انجام شده در این زمینه ثابت شده است که تقریبا ً 8% خانم هخا دچار هیرسوتیم می باشند به این معنی که مودر جاهایی که فرد نمی خواهد رشد می کند.مانند صورت ،شکم ،ران ،پشت لب و…بر اساس بررسی ها مشخص شده است که تقریبا 50% از موارد بالا به دلیل بالا بودن سطح هورمونی جنسی مردانه یا آندروژن ها مانند تستوسترون می باشد.یک هوامل همیشگی ،سندرم تخمدان پلی کیستیک (pcos) می باشد .در خانم هایی که دچار این سندرم می باشند اغلب رشد بیش از اندازه موهای زائد صورت یا بدن به خاطر داشتن مقدار زیادی آندروژن در بدن به وجود می آید.

اغلب پزشکان برای درمان آن قرص های ضد بارداری را برای بیماران خود توصیه می کنند و در صورتی که این داروها برای بیمار موثر واقع نشود ،داروهای دیگر ضد آندروژنی در دست رس می باشند ،ولی باید بگوییم که در صورتی که یک خانم در حال آماده شدن برای بارداری می باشد و یا اینکه حامله می باشد نباید از این داروها استفاده کند زیرا این داروها امکان دارد سبب نقص مادزادی نوزاد شوند.

دوران ناباروری (یائسگی)

هنگامی که در دوره ناباروری سطح استروژن کاهش پیدا می کند ،آندروژن هایی که پیش از این اثراتی نداشتند سبب عوارض ناخواسته همانند رشد موهای زائد می گردند.اغلب خانم ها در دوران یائسگی تغییراتی در رشد مو ،با ریزش مو و ظهور موهای ناخواسته بدن ،مخصوصا در نایحه لب و چانه تجربه می کنند که می تواند در حد چند مو و یا به میزان زیاد مانند ریش باشد و یا اینکه می تواند نرم و کرکی یا تیره و ضخیم و خشن باشند.

غدد فوق کلیوی

در صورتی که شما نیز جزء افرادی می باشید که با رشد ناگهانی موهای اضافی مواجه می باشید بهتر است که به یک متخصص غدد و متخصص پوست مراجعه داشته باشید تا پزشک بررسی کند که آیا شما با اختلال عملکرد غدد فوق کلیوی کلیه روبه برو هستید یا خیر.در سندرم کوشینگ ،محصول اصلی غده آرنال یعنی کورتیزل افزایش پیدا می کند ولی همراه با آن آندروژن های اضافی نیز آزاد می گردد.در هیپرپلازی مادرزادی آدرنال ،کمبود یکی از آنزیم هایی که مورتیزول تولید می کند ،وجود دارد.

بنابراین کورتیزول نمی تواند تولید شود و در عوض کورتیزول به تولید آندروژن می پردازند و این سبب رشد بیش از حد مو می گردد.تومورهای آدرنال که اغلب غیرسرطانی می باشند ،همچننی امکان دارد به اندروژن بیش از حد منجر گردد.پزشک متخصص با استفاده از تجویز دارو و یا از طریق جراحی ( در مورد تومور)برای بیمار خود به تنظیم این شرایط می پردازد و سبب بهبود سطح هورمونی بیمار می شود و درپی آن رشد موهای اصافی در بدن و صورت فرد کاهش پیدا می کند.

اضافه وزن

از جمله ی یکی دیگر از عوامل ایجاد کننده ی تستوسترون بالا ،اضافه وزن می باشد که سبب رشد موهای زائد می گردد.باید بگوییم که چاقی سبب تغییر ساختار بدن و تولید هورمون ها می گردد.زمانی که سطح انسولین در بدن بالا است ،تولید هورمون های مردانه را تحریک می کند .در ضمن باید بگوییم که چاقی همچنین با PCOS یعنی سندرم تخمدان پلی کیستیک و دیابت در ارتباط می باشد که بر سطح انسولین هم تاثیر می گذارد.ولی باید بگوییم که ایجاد تغییرات در سبک زندگی می تواند به افرادی از این قبیل کمک نماید تا به حالت طبیعی باز گردند.

به عبارتی دیگر کاهش دادن وزن می تواند موجب کاهش میزان هورمون های مردانه گردد که در نهایت موجب کاهش رشد مو و بهبود کنترل قند و باروی گردد.یکی از روش های مهم برای کاهش دادن وزن ،رژیم غذایی کم شکر و چربی و غنی از غذاهای آنتی اکسیدان مانند میوه ها و سبزیجات ،گوشت بدون چربی و روغن های سالم می باشد.

فولیکول های موی حساس

در صورتی که شما دچارمشکل نامنظمی هورمون و مشکلات آدرنال نباشید ،امکان دارد فولیکول های حساس داشته باشید .گیرنده های آندروژن در فولیکول های مو می تواند نسبت به هر آندروژن طبیعی که در گردش خون باشد ،حساسیت نشان دهد،لذا در صورتی که میزان تستوسترون رد طبیعی باشد ،فولیکول های موی فرد به ان پاسخ خواهد داد.

بارداری

از انجایی که در دوران بارداری در بدن خانم ها ،هورمون های اضافی وجود دارد بنابراین این هورمون ها موجب می شوند که موهای بدن ضخیم تر ،سریع تر و تیره تر شوند. مانند دیگر تغییرات هورمونی در بدن خانم ها می تواند موجب به وجود آمدن موهای زائد شود.و در این شرایط ما می توانیم شاهد رشد موهای زائد ضخیم روی پوست سر و روی جاهای دیگر بدن که در حالت طبیعی با موهای ظریف پوشانده شده اند ،مانند شکم ،صورت ،سینه و ران باشیم.

داروها

چانچه فردی در حال استفاده از استروئید ها همانند پردنیزول یا دانازول که در مان اندومتریوزمی باشد است ،امکان دارد که این داروها سبب عوارضی از قبیل رشد موهای زائد در این فرد شوند.و همین طور داروهای دیگری مانند روگین(منوکسیدیل) که جهت متوقف کردن یا کند شدن ریزش مو ، برای افراد تجویز می شود ،امکان دارد سبب رشد مو در مناطق ناخواسته بدن گردد.در ضمن داروهایی مانند سیکلوسپورین که برای اختلالات ایمنی استفاده می شود و داروهای ضد تشنج نیز می تواند موجب به وجود آمدت بیش از اندازه مو گردد.زمانی که فرد استفاده از این دروها را قطع کند ،رشد موهای هم متوقف می وشد ،ولی در صورتی که فرد در حال استفاده از این دارو ها می باشد باید با روش های دیگری نسبت به از بین بردن آن ها اقدام کند.

مشکلات تیروئید

باید بگوییم که در اغلب موارد مشکلات تیروئید سبب ریزش مو می گردد ولی امکان دارد که بیماری تیروئید سبب رشد بیش از اندازه مو نیز گردد ،ولی اغلب با الگوی مردانه وابسته به آندروژن اضافی تناسبی ندارد.به عبارتی دیگر باید بگوییم که امکان دارد خانم ها موهای ضخیم در قسمت هایی از بدن خود داشته باشند که مردان و زنان عادی در آن قسمت ها این موها را ندارند.

وراثت

اگردر اطرافیان خود دقت کرده باشید متوجه خواهید شد که تعدادی از اقوام دارای موهای بیشتری نسبت به دیگران می باشند .بر اساس بررسی های انجام شده در این زمینه ثابت شده است که رشد موهای زائد مخصوصا در قسمت های فوقانی و فک بالا در افراد مدیترانه ای با پوست تیره ،یک مسئله ی طبیعی می باشد.لذا افراد باید توجه داشته باشند که نمی توانند زنتیک خود را تغییر دهند و مجبور می باشند که به صورت موقت از شر این موها خلاص شوند.

اصلاح زیاد مو

از انجایی که تراشیدن مو ها تاثیری روی فولیکول های مو ندارد و تنها موهای بالای پوست قطع می شود ،لذا اثری در ضخیم شدن آن ها ندارد ولی در صورتی که شما موهای خود را از ریشه در بیاورید این مسئله می تواند سبب ضخیم تر شدن موها شود.

در یک جمع بندی می توان گفت که دلایل زیادی همانند دلایلی که در بالا ذکر کردیم می توانند موجب رشد موهای اضافی شوند که می توان تعدادی از این عوامل را با استفاده از داروها و یا تغییر سبک زندگی از بین برد و یا در صورتی که نتوان عوامل رشد موهای زائد را از بین برد؛ باید بگوییم که های زائد یکی از روش هایی می باشد که می توان با استفاده از آن برای همیشه موهای زائد قسمت های مختلف بدن را از بین برد.

منبع: سایت ترب