موفقیت‌‌هایی با طعم فناوری؛ از راه‌اندازی سرای نوآوری برنج تا ایجاد مرکز رشد سلامت و دارو

در گفت‌وگوی تفصیلی آنا با رئیس دانشگاه آزاد آیت‌الله آملی عنوان شد؛

موفقیت‌‌هایی با طعم فناوری؛ از راه‌اندازی سرای نوآوری برنج تا ایجاد مرکز رشد سلامت و دارو

حامد برجسته، اخذ مجوز آزمایشگاه همکار غذا و دارو، راه‌‌اندازی مرکز رشد سلامت و دارو، ایجاد سرای نوآوری برنج و افزایش هسته‌ها و شرکت‌های فناور و … را از رویدادهای دانشگاه آزاد آیت‌الله آملی در یک سال گذشته برشمرد.

حامد برجسته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی رودیکر دانشگاه آزاد اسلامی را اجتماعی و مسئله‌محور دانست و در تشریح برنامه‌های این واحد دانشگاهی در سال جدید بیان کرد: سال ۱۴۰۲واحد آیت‌الله آملی تمام تلاش خود را با توجه به ظرفیت‌های آموزش و پژوهشی قوی و وجود هیئت علمی جوان به حل مسئله بومی خواهد پرداخت و مراکز رشد، دانش‌بنیان و مراکز تحقیقاتی در اولویت برنامه‌های دانشگاه خواهند بود.

وی جذب دانشجویان بین‌الملل و گسترش فرهنگ اسلامی ایرانی را اولویت دیگر واحد دانشگاهی آیت‌الله آملی خواند و اضافه کرد: ایجاد شبکه علمی آزمایشگاهی استانی با استناد به سند تحول و تعالی و خدمت رسانی آن در سطح استانی، تکمیل و پایان کار المان شهدای گمنام و ارتقای سطح کیفی دانشگاه و جذب درآمد‌های غیرشهریه‌ای از دیگر اولویت‌‌ها در سال جدید خواهد بود.

 ** کسب رتبه در رویداد عصر امید

برجسته در پاسخ به این پرسش که آیا سال گذشته در رویداد عصر امید کشوری (مصلای تهران) و رویدادهای استانی محصولات فناورانه ارائه کردید؟ گفت: دستگاهی برای تعمیر ناپیوستگی‌های سطحی قطعات آهنی ساخته و ثبت اختراع آن انجام شده و سطح آمادگی فناوری آن، پنج ارزیابی شده است. واحد فناورانه پارمیدا ژلاتین مازندران که کاربرد محصولات آن در صنایع غذایی، داروسازی، آرایشی بهداشتی و نظامی‌ بوده است، جزء طرح‌های برتر رویداد شناخته شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی اظهار کرد: این واحد فناور در رویداد استانی بنیاد شهید با ارزیابی پارک فناوری استان و کسب مقام دوم استارت‌آپ به رویداد ملی راه پیدا کرد و طرح و ایده شرکت در جشنواره بینوکاپ ۱۴۰۱ در دانشگاه نوشیروانی بابل هم مورد پذیرش قرار گرفت.

موفقیت‌‌هایی با طعم فناوری؛ از راه‌اندازی سرای نوآوری برنج تا ایجاد مرکز رشد سلامت و دارو

** اختصاص بیش از ۲۰ هکتار فضای سبز به امر تحقیق و توسعه کشاورزی 

این مسئول ادامه داد: با توجه به شعار سال و اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان در تولید و رفع نیاز‌های کشور، واحد دانشگاهی آیت‌الله آملی در وهله نخست به اخذ مجوز دومین مرکز رشد خود از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با محور دارو و سلامت کرد. اختصاص بیش از ۲۰۰۰ متر مربع فضا به شرکت‌های دانش‌بنیان، اختصاص بیش از ۲۰ هکتار فضای سبز به امر تحقیق و توسعه کشاورزی به‌ویژه کلزا، چوب و در اختیار قراردادن دفتر کار رایگان به شرکت‌های دانش‌بنیان، حمایت مادی و معنوی از شرکت‌های دانش‌بنیان، کاهش موظفی حضور استادان صاحب ایده در دانشگاه و اختصاص آن زمان در مرکز رشد، اخذ مجوز سرای نوآوری برنج، برگزاری ایده شو و همایش بین‌المللی، امضای تفاهم‌نامه با سرکت‌های بزرگ شهری و… ازجمله فعالیت‌های  واحد آیت‌الله آملی برای ایجاد بستر مناسب به منظور اشتغال و فعالیت شرکت‌های نوپا و داتش‌بنیان بوده است.

 برجسته افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی در راستای بند ۲.۷.۳. ارتقای پاسخگویی و قابلیت حل مسئله در سال ۱۴۰۱ دو هدف؛ ارتقای قابلیت حل مسئله مبتنی بر نیار‌های آمایشی و افزایش درآمد‌ها و منافع دانشگاه از فعالیت‌های پژوهشی و خدمات آزمایشگاهی را در دستور کار خود قرار داده بود ودانشگاه در همین راستا اقداماتی را انجام داده است.

** حمایت از شرکت‌های نوآورانه و صاحب محصول

وی تشریح کرد: اخذ مجوز آزمایشگاه همکار غذا و دارو، عقد تفاهم‌نامه با صنایع مهم شهری مانند کاله و‌..، اخذ مجوز مرکز رشد صنایع غذایی و دارو، برگزاری دور‌ه‌های آموزشی مناسب، حمایت از شرکت‌های نوآورانه و صاحب محصول، اخذ مجوز آزمایشگاه مرکزی استان در واحد آیت‌الله آملی، ایجاد سرای نوآوری برنج، تعریف پایان‌نامه‌ها در راستای طرح پایش، حمایت از پایان‌نامه‌های کاربردی، حمایت از اید‌ه‌های نوآورانه و طرح‌های برون دانشگاهی، حمایت از کرسی‌های نظریه پردازی و… ازجمله اقدامات در راستای سند تحول و تعالی دانشگاه بوده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی یادآور شد: در گام دوم که سند تحول دانشگاه آزاد مسیر را مشخص می‌‌کند، این واحد داتسگاهی با توجه به نیاز شهر آمل که بیش از ۶۵ درصد صنایع استان را در خود جاداده است، کمبود یک آزمایشگاه استاندارد شدیدا احساس می‌شود که در همین راستا به راه‌اندازی آزمایشگاه مرکزی استان با هدف گذاری اخذ مجوز‌های استاتدارد اقدام کرده‌ایم.

موفقیت‌‌هایی با طعم فناوری؛ از راه‌اندازی سرای نوآوری برنج تا ایجاد مرکز رشد سلامت و دارو

برجسته توضیح داد: در مرحله بعدی با توحه به اهمیت نقش سلامت و نبود یک مرکز اختصاصی بابت هدایت شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه، واحد دانسگاهی آیت الله آملی به راه اندازی واخذ مجوز مرکز رشد سلامت و دارو اقدام کرده تا اید‌های نو در این زمینه به وسیله متخصصان این حوزه داوری شود، قابل ذکر است که مسئول مرکز رشد سلامت آمل از استادان داروسازی این دانشگاه هستند.

** بهبود کاشت ارگانیک محصولات کشاورزی

این مسئول بیان کرد که در راستای بهبود کاشت ارگانیک محصولات کشاورزی و کار تحقیق و توسعه محصولات استراتژیک واحد دانشگاهی آیت‌الله آملی نزدیک به ۲۰ هکتار از فضای سبز خود را به این امر اختصاص داده و کاشت کلزا به صوت ارگاتیک، کاشت درخت صنوبر و دیگر محصولات کشاورزی زیر نظر مرکز تحقیات صورت گرفته است.

به گفته وی، با توجه به اینکه ارتیاط با ارگان‌های دولتی و شرکت‌ها‌ی دانش‌بنیان و تولیدکننده در استان چندان مطلوب نبوده است،  دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی به برگزاری چند همایش و نشست با شرکت طرفین اقدام کرده است. تعریف ۶۰ عنوان پایان‌نلمه تحصیلات تکمیلی در راستای نظام پایش از دیگر فعالیت‌های این واحد دانشگاهی بوده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی اضافه کرد: با توجه به اینکه برنج جزء محصولات استراتژیک کشور است و ازجمله محصولات کشاورزی مهم در استان مازندران است، این دانشگاه در راستای تخقیق و توسعه و حل مشکلات در این صنعت به راه‌اندازی سرای نوآوری برنج اقدام کرده است.

موفقیت‌‌هایی با طعم فناوری؛ از راه‌اندازی سرای نوآوری برنج تا ایجاد مرکز رشد سلامت و دارو

برجسته یادآور شد: حمایت از مراکز تحقیقاتی مانند مرکز تحقیقات نوآوری و گیاهان دارویی و مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیلن از دیگر اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی در سال گذشته بوده است.

** ثبت دو اختراع و افزایش هسته‌ها و شرکت‌های فناور مستقر در مرکز رشد 

وی راه‌‌اندازی نخستین مرکز رشد سلامت و دارو با مجوز وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران، برگزاری همایش ایده شو و یک همایش بین‌المللی، حضور هفت شرکت در رویداد عصر امید و انتخاب یک محصول از شرکت‌های فناور مستقر در مرکز رشد واحد آیت‌الله آملی به عنوان محصول و شرکت برتر و اختصاص بودجه تجاری‌سازی به آن، ثبت دو اختراع و افزایش هسته‌ها و شرکت‌های فناور مستقر در مرکز رشد را از رویدادهای برجسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی در سال گذشته برشمرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی برگزاری بیش از ۵۰ سخنرانی و کارگاه تخصصی، اخذ مجوز آزمایشگاه همکار، تصویب آزمایشگاه مرکزی استان مازندران در این واحد دانشگاهی، انتخاب پژوهشگر برتر استانی در رشته زراعت، اختصاص ۲۰ هکتار فضای سبز دانشگاه به فعالیت‌های تحقیقاتی با رویکرد حل مسئله در زمینه گیاهان دارویی و کشاورزی و. از دیگر اتفاقات و فعالیت‌های مهم این واحد دانشگاهی در سال ۱۴۰۱ بوده است.

این مسئول فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌الله آملی در راستای تحقق شعار سال گذشته را حمایت و معرفی شرکت‌ها و هسته‌های فناور برای شرکت در رویداد عصر امید، اخذ مجوز سرای نوآوری برنج، اخذ و راه‌اندازی مرکز رشد سلامت و دارو، برگزاری چند همایش ملی و بین‌المللی، ارسال طرح توجیهی آزمایشگاه همکار مرکزی استان، ارسال طرح توجیهی هتلینگ، حمایت از بیش از ۲۰ شرکت و هسته فناور در مراکز رشد، عقد تفاهم نامه با شرکت‌ها و ادارات، ایجاد ۲۰ هکتار مزارع تحقیقاتی، حمایت از مراکز تحقیقاتی مدیریت و نوآوری و گیاهان دارویی و… برشمرد.

انتهای پیام/