۲۴ ورودی فاضلاب به رودخانه کارون تا پایان امسال حذف می‌شوند – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

۲۴ ورودی فاضلاب به رودخانه کارون تا پایان امسال حذف می‌شوند - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار آنلاین، محمدرضا کرمی نژاد ظهر امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پروژه فاضلاب در شهرستان اهواز از سال ۱۳۷۱ آغاز شد و تا سال ۱۴۰۰ نیز اقداماتی با میزان ۳۱ درصد پیشرفت انجام شده است.

وی با بیان اینکه مشکلات فاضلاب در خوزستان تبدیل به یک موضوع ملی شده است، تصریح کرد: تاکید رئیس جمهور بر این بود که مسئله آب و فاضلاب در خوزستان به ویژه در اهواز برطرف شود؛ بر این اساس از اوایل دولت سیزدهم اقداماتی خوبی در زمینه رفع مشکلات آب و فاضلاب در استان صورت گرفت، شرکت آب و فاضلاب و قرارگاه خاتم الانبیا (ع) نیز هر کدام تعهداتی را برعهده گرفته‌اند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: پیشرفت پروژه فاضلاب در اهواز از ۳۱ درصد به ۵۴.۵ درصد رسیده و سبب شده تا مشکل ۸۵ درصد از نقاط بحرانی در این شهر برطرف شود؛ همچنین در بارش‌های اخیر نسبت به سال گذشته آب‌گرفتگی کمتری رخ داده است؛ البته کار رفع مشکل فاضلاب در اهواز هنوز تمام نشده و باید تا مرتفع کردن صددرصد نقاط بحرانی ادامه پیدا کند.

کرمی نژاد با اشاره به اینکه تا به امروز به جز ۹ خیابان همه خیابان‌های اهواز آسفالت شده‌اند، تصریح کرد: حدود ۷۰۰ خیابان به میزان ۴۰۰ کیلومتر آسفالت‌سازی شده‌اند و سعی می‌شود خیابان‌های باقی مانده تا پیش از عید فطر امسال آسفالت خواهند شد.

وی با بیان اینکه پیش از شروع کار ۱۸۶ ایستگاه پمپاژ داشته‌ایم، اظهار کرد: تا به امروز موفق شده‌ایم ۱۱ ایستگاه را حذف کنیم و مابقی نیز حذف خواهند شد تا در نهایت حدود ۶۰ ایستگاه باقی بماند.

کرمی نژاد گفت: از مجموع کار میکروتونل که در ۲ طرف رودخانه کارون اجرا می‌شود، حدود ۱۱ کیلومتر خطوط اصلی است که حدود ۶ کیلومتر بوده و ۵۸ درصد آن انجام شده است.

وی اضافه کرد: اگر از ایستگاه چهارشیر حدود ۷۰۰ متر به ایستگاه پمپاژ وصل شود، ۶ نقطه از فاضلاب‌هایی که وارد رودخانه می‌شوند، درجا حذف خواهند شد که امید می‌رود این برنامه تا تیرماه سال‌جاری محقق شود؛ این مسئله تا پایان شهریور ماه امسال از ۱۰ نقطه به ۲۴ نقطه فاضلاب خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان خبر داد: سعی می‌شود تا پایان سال‌جاری در غرب و شرق کارون ۲۴ ورودی فاضلاب به رودخانه کارون حذف بشود.

وی با بیان اینکه علاوه بر اهواز در نقاط دیگری کار در حال انجام است، عنوان کرد: عین دو، ملاشیه، کوی سیاحی، اسلام آباد و… از جمله این مناطق هستند که بخش عمده‌ای از کارشان انجام و تقریباً رفع بحران شده‌اند. کرمی نژاد اظهار کرد: طبق آخرین آمار از همه نقاط بحرانی فاضلاب در اهواز فقط ۹ نقطه باقی مانده که در دستور کار هستند تا معضل فاضلاب در تمام این نقاط مرتفع خواهد شد.

مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی شده تا مشکلات آب و فاضلاب استان در یک برنامه سه ساله مرتفع شود، بیان کرد: از توسعه کار حدود ۴۵ درصد باقی مانده که تلاش می‌شود تا سال ۱۴۰۳ این میزان محقق بشود.

کرمی نژاد با بیان اینکه در سفر نخست رئیس جمهور اعتبارات بسیار خوبی لحاظ شده است، تصریح کرد: در این سفر در مجموع بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار (مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان برای فاضلاب اهواز و ۹ هزار ۲۵۰ میلیارد تومان برای فاضلاب خوزستان) برای رفع مشکلات فاضلاب استان در نظر گرفته شده بود.

وی یادآور شد: مشکلات فاضلاب در شهرهای خرمشهر، آبادان، ماهشهر، بندر امام و دشت آزادگان وجود دارد که تاکنون اقدامات خوبی صورت گرفته که امید است مسئله آب و فاضلاب خوزستان را به حد قابل قبولی برسانیم.

مدیرعامل آب و فاضلاب خوزستان عنوان کرد: تنها دستگاهی هستیم که از مصوبات سفر رئیس جمهور ۲۳ درصد را جذب کرده‌ایم در حالی که هیچکدام از دستگاه‌های دیگر این میزان جذب را نداشته‌اند، از این رو ما پیشتاز اجرای پروژه‌ها در استان هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که «رفع مشکل فاضلاب کوت عبدالله در چه مرحله‌ای قرار دارد؟» اظهار کرد: در این منطقه همزمان با اهواز کار در حال انجام است که با ۶ ایستگاه پمپاژ به میزان ۴۷ درصد پیشرفت داشته است.