هزینه تعمیر پکیج به عهده مستاجر است یا صاحب خانه

خراب شدن لوازم خانه امری طبیعی است، اما زمانی که مستاجر باشید و این اتفاق رخ دهد، این سؤال پیش می‌آید که هزینه تعمیر پکیج با مالک است یا مستاجر؟ بسته به شرایط ممکن است جواب این سؤال متفاوت باشد. ما قصد داریم تا در این مطلب این موضوع را بررسی کنیم. تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

نکات کلیدی

  • تعیین فرد پرداخت‌کننده هزینه تعمیر پکیج (موجر یا مستاجر) به علت خرابی پکیج بستگی دارد.
  • در خیلی از مواقع هزینه تعمیر پکیج بر اساس عرف و یا شرایط پرداخت می‌شود.
  • در زمان تحویل گرفتن خانه باید سلامتی لوازم مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت خرابی، مالک موظف به تعمیر آن است.

از نظر قانونی هزینه تعمیر پکیج با مالک است یا مستاجر؟

برای پاسخ دادن به این سؤال که هزینه تعمیر پکیج با مستاجر است یا مالک، مهم‌ترین منبع برای بررسی، قانون است. در کل وظیفه مالک است که همه لوازم خانه را سالم و بدون هیچ عیب و ایرادی به مستاجر تحویل دهد. طبق قانون و ماده 486 قانون مدنی، در صورتی که ایراد از وسایل خانه باشد، مستاجر باید هزینه آن را پرداخت کند اما اگر لوازم و وسایل خانه دچار ایراد باشند و یا بر اثر وجود اختلال در تأسیسات کلی ساختمان دچار مشکل شوند، وظیفه مالک است که هزینه آن را بپردازد.

سرویس تعمیر پکیج را از کارشناسان کاربلد آچاره بخواهید!

  • نصب و راه‌اندازی اولیه پکیج
  • سرویس سالیانه پکیج
  • نشت‌یابی و رفع گرفتگی پکیج
  • تعویض فیوزهای پکیج
  • رفع مشکل سردی آب
  • نصب و راه‌اندازی اولیه پکیج
  • سرویس سالیانه پکیج
  • نشت‌یابی و رفع گرفتگی پکیج
  • تعویض فیوزهای پکیج
  • رفع مشکل سردی آب

با این حال، هر چند که قانون شرایط عمومی برای پرداخت هزینه تعمیر لوازم خانه را مشخص کرده است اما به‌طور معمول مسئولیت پرداخت هزینه به‌طور عرفی مشخص می‌شود و ممکن است که در هر مکان به‌طور مستقل تعیین و پرداخت شود. در صورتی که مستاجر بیش از یک سال در خانه اقامت داشته باشد تقریباً می‌توان گفت که تا حدودی هزینه تعمیر لوازم بر عهده مستاجر است.

هزینه تعمیر برد پکیج با مالک است یا مستاجر؟

اینکه در صورت خرابی برد پکیج هزینه تعمیر پکیج با مالک است یا مستاجر به شرایط بستگی دارد. یکی از قطعات مهم و گران‌قیمت پکیج، برد است و معمولاً در طولانی مدت و بر اثر استفاده مداوم دچار آسیب‌دیدگی می‌شود و به همین دلیل هزینه تعمیر آن بر عهده مستاجر است. اما اگر برد پکیج بر اثر قطع و وصل برق ساختمان دچار مشکل شود یا عمر مفید دستگاه طی شده باشد، در این صورت مالک باید هزینه تعمیر برد پکیج را بپردازد.

تکلیف در پرداخت هزینه تعمیر پمپ پکیج چیست؟

پمپ قطعه‌ای مقاومتی در پکیج به حساب می‌آید و خیلی کم پیش می‌آید که بر اثر کار کردن یا فشار زیاد، پمپ پکیج دچار مشکل شود؛ یعنی پمپ پکیج یا از ابتدا خراب بوده است و یا دستگاه به‌درستی ساخته نشده است و در هر دو صورت پرداخت هزینه تعمیر پمپ پکیج بر عهده مالک است. در واقع در این حالت نمی‌توان جواب کلی داد و بسته به علت خرابی پمپ باید تعیین شود که هزینه را موجر بپردازد یا مستاجر.

آیا همیشه هزینه تعمیر پکیج با مالک است؟

همان‌طور که در بخش‌های قبلی گفتیم برای جواب سؤال هزینه تعمیر پکیج بر عهده مالک است یا مستاجر، نمی‌توان یک جواب کلی تعیین کرد. برای جواب درست به این سؤال باید علت خرابی پکیج بررسی شود. اگر مستاجر باعث خرابی پکیج شده باشد، هزینه تعمیر پکیج با مستاجر است. در اکثر مواقع زمانی که علت خرابی پکیج استهلاک و کار کردن برای مدت زمان طولانی باشد، هزینه تعمیر بین مالک و مستاجر تقسیم می‌شود. در غیر این صورت اگر خرابی پکیج ناشی از خود دستگاه باشد، هزینه تعمیر بر عهده مالک است.

برای تعمیر انواع پکیج از بهترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.

اقدامات لازم برای زمانی که مالک از تعمیر پکیج سر باز بزند

شما به‌تازگی ساکن خانه شده‌اید اما شاهد هستید، آن‌ هم درحالی‌که مالک ساختمان به شما اطمینان داده که پکیج سالم است. در چنین شرایطی شما از مالک می‌خواهید که پکیج را تعمیر کند اما  مالک زیر بار نمی‌رود. زمانی که مالک اقدام به تعمیر پکیج نمی‌کند و یا هزینه تعمیر آن را نمی‌پردازد، مستاجر باید به شورای حل اختلاف مراجعه کند و از این طریق مالک ملزم به پرداخت هزینه می‌شود. این راه حل زمانی ممکن می‌شود که از قبل توافقی بین مالک و مستاجر امضا نشده باشد.

همیشه در زمان عقد قرارداد وسایل تحویل گرفته شده را بررسی کنید و از سلامت آن‌ها مطمئن شوید. در مورد پکیج، در صورتی که پکیج از ابتدا مشکل داشته باشد پرداخت هزینه تعمیر آن بر عهده مالک است و مستاجر باید همه لوازم خانه را سالم تحویل بگیرد.

عدم اجازه مستاجر برای تعمیر پکیج

گاهی اوقات هم پیش می‌آید که مستاجر اجازه ورود تعمیرکار و تعمیر پکیج را نمی‌دهد که در این صورت مالک باید به شورای حل اختلاف مراجعه کند و اجازه تعمیر پکیج را بگیرد و از راه قانونی اقدام کند.

توافق کردن برای پرداخت هزینه پکیج

بهترین روش برای تعیین این که هزینه به عهده موجر است یا مستاجر، تنظیم کردن یک توافقنامه بین دو طرف است. این توافق باید قبل از انجام معامله کامل و عقد قرارداد اجاره‌نامه صورت بگیرد. دراعزام کارشناس به تمامی نقاط تهران زیر یک ساعت

همه روزه در طی تماس های گرفته شده با واحد های پشتیبانی تهران سرویس آنلاین یک سوال از کارشناسان به کررات پرسیده میشود و آن سوال این است که
؟
چه زمانی هزینه تعمیر پکیج را باید صاحبخانه بپرداز؟
و از این دسته سوالات که امروز میخواهیم به بخشی از آنها پاسخ دهیم با تهران سرویس آنلاین همراه باشید.

در صورت نیاز به هریک از خدمات پکیج دیواری مانند سرویس ، کافیست با نزدیکترین شعبه تهران سرویس آنلاین به خود تماس حاصل نمایید،کارشناسان ما در کمتر از یک ساعت در محل مورد نظر حاضر و اقدام به رفع مشکلات پکیج شما خواهند کرد.تمامی خدمات پکیج ما دارای 6 ماه ضمانت و پشتیبانی 24 ساعته بوده و به مشتریان عزیز این نوید را میدهیم که تمامی قطعات مورد استفاده از برند اصلی پکیج شما خواهد بود.

در این باره توضیح برخی از صاحبان خانه اینگونه است که :

صاحبان خانه میگویند که سالم تحویل داده ایم سالم هم میخواهیم.اما در این خصوص توضیحاتی هست که باید در باره آن صحبت کنیم:

همچنین مطابق قانون موجر و مستاجر:

«در صورتی که در ملک اجاره داده شده عیبی به وجود آید قانون مدنی پرداخت هزینه های تعمیرات را به دو قسمت تقسیم کرده است.
که شامل تعمیرات جزیی یا فرعی و تعمیرات کلی یا اساسی می شود.
هزینه تعمیرات جزیی یا فرعی به عهده مستاجر است و هزینه تعمیرات کلی و اساسی به عهده موجر است.
تشخیص هزینه های جزیی یا فرعی از هزینه های کلی و اساسی، تابع عرف است؛

بنابراین با در نظر گرفتن مکان و زمان قابل تشخیص است.
به عنوان مثال هزینه های مرتبط با سرویس سالیانه شوفاژ و تعمیرات جزیی آن به عهده مستاجر است.
و هزینه های مرتبط با مشکلات جدی در موتورخانه یا پکیج قطعا بر عهده مالک قرار دارد.»
برای مطالعه مقاله اینجا کلیک کنید.

مسئولیت هزینه تعمیر پکیج با مالک یا مستاجر است؟

طبق ماده ۴۸۶ قانون مدنی، اگر ایراد از وسایل خانه باشد مستاجر وظیفه پرداخت آن را برعهده دارد، در غیر این صورت مسئولیت آن با مالک است. این یعنی وجود هرگونه ایرادی در دستگاه‌ها و وسایل خانه در اثر اخلال در تاسیسات کلی ساختمان، مالک را مسئول پرداخت هزینه می‌کند. دلیل این امر وجود حق مالکیت بر تاسیسات ملک است. فرض کنید وجود ایرادی در تاسیسات برق‌کشی ساختمان موجب آسیب‌دیدگی پکیج شود. در این صورت آشکار است که مستاجر تقصیری در ایجاد خرابی نداشته و مالک باید پاسخگو باشد.

هر چند که قانون یک شرایط عمومی برای مشخص کردن وضعیت بوجود آورده است، اما در برخی موارد مسئولیت پرداخت هزینه به شکل عرفی و در هر مکان به طور مستقل اتفاق می‌افتد. به عنوان مثال زمان حضور مستاجر در ملک می‌تواند فاکتوری تعیین کننده باشد. اما اگر مستاجر زمان طولانی‌تری (بیش از یک سال) در ملک مورد نظر اقامت داشته باشد تا حدی پرداخت هزینه‌ها از دوش مالک برداشته می‌شود.

 تعمیر پمپ پکیج به عهده کیست؛ هزینه تعمیر پمپ پکیج با مالک یا مستاجر است؟

به طور معمول هزینه تعمیر پمپ با مالک است چرا که پمپ بخش مقاومی به حساب می‌آید و به ندرت در اثر کارکرد با فشار زیاد دچار خرابی می‌شود. مشکل پمپ پکیج یا از اول در دستگاه وجود داشته یا به دلیل عدم ساخت درست دستگاه بوده که در هر دو مورد پراخت هزینه با مالک است. با این وجود پیچیدن یک نسخه کلی برای تعمیر پمپ پکیج و دیگر بخش‌های آن کار چندان درستی نیست، زیرا باید به نوع مشکل و مسبب آن توجه شود.

هزینه تعمیر برد پکیج با مالک یا مستاجر است؟

همانطور که در بالا توضیح داده شد بسته به شرایط تعیین می‌شود که هزینه تعمیر پکیج با مالک است یا مستاجر. اما از آن جایی که برد پکیج یکی از مهم‌ترین قطعات و گران‌ترین آنهاست در اثر استفاده طولانی مدت ممکن است آسیب ببیند؛ پس مسئولیت پرداخت هزینه آن با مستاجر است. در مواردی ممکن است برد دستگاه در اثر قطع و وصل شدن جریان برق از کار بیفتد که اگر قطعی برق به وسیله مالک و قطعی تاسیسات برق ساختمان انجام شده باشد، بی‌شک مقصر آن فرد مالک بوده و ملزم به پرداخت خسارت است.

آیا هزینه تعمیر پکیج همواره با مالک است؟

مساله مهمی که در اینجا باید به آن اشاره شود، وضعیت پکیج هنگام تحویل به مستاجر است. اگر هنگام تحویل منزل به مستاجر، پکیج صحیح و سالم تحویل داده شود و نیاز به تعمیر پکیج به علت قصور مستاجر در رسیدگی به آن باشد، باید هزینه تعمیر پکیج را مستاجر تامین کند. یا اگر به علت عدم سرویس به موقع مستاجر پکیج خراب شود، باز هم هزینه تعمیر پکیج با مستاجر خواهد بود. اما به طور کلی هزینه تعمیرات تاسیسات منزل بر عهده مالک است زیرا  پکیج جز تاسیسات اساسی ساختمان است. اگر قطعه ای از پکیج در طول زمان خراب شود، هزینه های آن بر عهده مالک ملک است.

اگر مستاجر اجاره تعمیرات پکیج را ندهد چه کنیم؟

این امکان نیز وجود دارد که مستاجر مانع از شود. که در این صورت مالک می تواند از مستاجر شکایت کند و با حکم دادگاه به تعمیرات لازمه را انجام دهد.

 اگر مالک از تعمیر پکیج سرباز زد چه کنیم؟

در صورتی که مالک مسئول پرداخت هزینه تعمیر پکیج باشد و از انجام این کار سرباز بزند، مستاجر با مراجعه به شورای حل اختلاف و مطرح کردن موضوع، مالک را ملزم به پرداخت هزینه کند. باید دقت داشت این اتفاق در صورتی امکان‌پذیر است که هیچ توافقی از پیش بین طرفین امضا نشده باشد.اما توصیه ما در این خصوص این است که در زمان تحویل دقت لازم را در تست انواع مسایل تهویه مطبوع به خرج دهید و در قرار داد خود بندی را برای این موضوع اختصاص داده تا از بروز مشکلات با طرف قرار داد جلوگیری کرده باشید.

استباط کلی ما از قوانین و رعایت عرف این است که اگر عمیر پکیج شامل قطعاتی که در طول زمان خراب شده پرداخت  هزینه آن به عهده صاحب خانه و در غیر این صورت اگر خرابی به دلیل عدم سرویس سالانه و بی دقتی مستاجر باشد ، هزینه ی تعمیر به عهده مستاجر خواهد بود.

صورتی که از قبل توافق انجام شده باشد بعداً دیگر مشکلی برای تعیین طرف پرداخت‌کننده هزینه پیش نمی‌آید.

جهت خدمات تهران سرویس آنلاین با ما تماس بگیرید

منبع: https://www.tehranservic.com/water-heater/wh-repair/