جراحی آبسه مقعدی یکی از روش های درمانی نوین و پیشرفته در طب کلاسیک امروزی است. عمل جراحی در بیمارانی که، این عارضه در آنها، شدت یافته و گسترش پیدا کرده است، مورد استفاده قرار میگیرد. این روش درمانی، به روش جراحی برش و درناژ معروف است.
درناژ به معنای خشک کردن و تخلیه عفونت می باشد. در این متد معالجه، جراح با انجام یک برش کوچک در ناحیه آبسه، چرک را تخلیه میکند. و بافت های مرده را برمیدارد. این عمل معمولاً تحت بی حسی موضعی انجام میشود. و بسته به شدت بیماری و عمق آبسه، ممکنه نیاز به بستری شدن در بیمارستان و اطاق عمل هم داشته باشید.
در بیش از ۸۰% بیماران که برای جراحی آبسه مقعدی اقدام می کنند. معمولا از طریق پذیرش در بیمارستان های خصوصی و تحت عمل بیهوشی انجام می شود. این نوع عمل جراحی معمولا توسط متخصص و فلوشیپ جراحی کولورکتال انجام می گیرد.
ممکنه در همه شهرهای ایران امکانات عمل جراحی آبسه مقعدی با لیزر یا به روش سنتی وجود نداشته باشد. اما در شهرهای کوچکتر اگر جراح کولورکتال نباشد. معمولا این گزینه درمانی توسط متخصص جراحی عمومی انجام می گیرد. از طرفی شما باید بدانید که مفهوم
ما در این مقاله قصد داریم، در مورد هزینه ها و عوارض جراحی آبسه مقعدی اطلاعاتی در اختیار بیماران بگذاریم. همچنین در مورد دوران نقاهت و مراقبت های بعد از عمل جراحی آبسه مقعد مطالب مهمی را با شما به اشتراک می گذاریم. اگر تا پایان این مقاله با ما همراه باشید، و آنرا به دقت مطالعه کنید. متوجه تمام جزییات و حقایقی جالب توجهی می شوید. که تاکنون در هیچ کجای دیگه نخوانده اید.
فیلم عمل جراحی با لیزر آبسه مقعدی
حجم فیلم ۱۲مگابایت ، زمان فیلم ۳دقیقه و ۴۴ثانیه
جراح کولون و رکتوم کیست؟
جراح کولون و رکتوم متخصص در درمان جراحی و غیر جراحی بیماری های کولون، رکتوم و مقعد هستند. آنها آموزش های پیشرفته جراحی در درمان این بیماری ها و همچنین آموزش کامل جراحی عمومی را گذرانده اند. جراحان کولون و رکتوم دارای گواهی بورد دوره های رزیدنتی می باشند. آنها در درمان بیماریهای خوش خیم و بدخیم کولون، رکتوم و مقعد به خوبی تبحر دارند. و میتوانند معاینات غربالگری معمول را انجام دهند. و در صورت لزوم، شرایط را با جراحی درمان کنند.
توصیه میشه برای انجام معاینات مقعد و یا آزمایش های مربوطه حتما به جراح کولورکتال ماهر مراجعه کنید. در صورت عدم دسترسی به یک پزشک جراح حتما با یک متخصص جراحی عمومی در مورد بیماری خود مشورت کنید.
انواع جراحی آبسه مقعدی
انواع مختلفی از جراحی وجود دارد. که بسته به نوع و شدت آبسه ممکنه برای درمان آبسه مقعدی استفاده شود. رایج ترین انواع جراحی شامل برش و درناژ، فیستولوتومی و قرار دادن ستون است.
- برش و درناژ یک روش کم تهاجمی تره، که شامل ایجاد یک برش کوچک در آبسه برای تخلیه چرک است. این روش معمولاً تحت بی حسی موضعی انجام می شود.
- فیستولوتومی یک روش تهاجمی تر است. که شامل ایجاد یک برش بزرگتر برای تخلیه آبسه و برداشتن فیستول ها (تونل های غیر طبیعی) است که ممکنه ایجاد شده باشد. این روش معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می شود.
- قرار دادن ستون روشی است که: شامل قرار دادن یک قطعه کوچک از مواد، مانند یک کش لاستیکی یا بخیه، از طریق آبسه و فیستول است. تا آنها را باز نگه دارد و اجازه تخلیه را بدهد. این روش معمولاً تحت بی حسی موضعی انجام می شود.
پزشک تعیین می کند که کدام نوع جراحی برای نیازهای فردی شما بهترین روش معالجه است. در بعضی از بیماران با استفاده از روش های این عارضه برطرف می شود.
هزینه عمل جراحی آبسه مقعدی:
- در خوش بینانه ترین حالت و اگر این عارضه در بیماران از نوع کمتر شایع و در زیر لایه های ابتدایی پوست مقعد باشد.
میشه گفت به صورت بی حسی موضعی و در کلینیک ها قابل درمان و جراحی است. معمولا بین ۷تا ۱۰میلیون تومان هزینه دارد. - در آبسه های مقعدی بیشتر شایع که در ۸۰% بیماران اتفاق میفتد.معمولا نیاز به بستری شدن در بیمارستان و بیهوشی و اطاق عمل می باشد. که هزینه ای بین ۱۵تا ۲۵ میلیون تومان بستگی به نوع بیمارستان یا کلینیکی که بیمار در آن پذیرش می شود دارد.
- دوران نقاهت بعد از عمل جراحی حداقل ۳۰الی ۴۵ روز است. که بیمار درد بسیار زیادی را تجربه می کند. و نیاز به پانسمان هر روزه زخم که بصورت سر باز هست دارید.
عوارض جراحی آبسه مقعدی
مانند هر جراحی دیگری، عوارض مرتبط با جراحی آبسه مقعدی نیز وجود دارد. این عوارض شامل خونریزی، عفونت و آسیب به بافت های اطراف است. در موارد ی نیز ممکنه، عوارضی مانند بی اختیاری ،شقاق یا آسیب عصبی رخ دهد. احساس درد شدید و سوزش بعد از دفع از ۳تا ۴هفته بعد از جراحی آبسه مقعد طبیعی است.
مهم است که قبل از تصمیم گیری برای انجام این عمل دردناک ، در مورد خطرات و مزایای جراحی با پزشک خود صحبت کنید.
اسکرین شات زیر از یک مقاله تحقیقاتی توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته است. که بر اساس یافته های میدانی اکثر پزشکان و دانشجویان در مورد عوارض جراحی آبسه مقعدی انجام شده است.
البته اصل تحقیق در مورد عوارض جراحی فیستول مقعد بوده است. ولی با توجه به اینکه عارضه دردناک آبسه مقعدی در آینده تبدیل به فیستول مقعد می شود. عوارض بعد از جراحی این دو بیماری که ماهیتی شبیه به هم دارند تقریبا یکی است.
در این تحقیق تعداد ۵۰بیمار زن و مرد که مبتلا به فیستول و آبسه مقعد بودند. تحت عمل جراحی قرار گرفته و وارد مطالعه و بررسی میدانی شدند. وضعیت تمامی بیماران پس از عمل جراحی بررسی و پیگیری شد.
- از این ۵۰نفر : تعداد ۱۲ مورد عود مجدد داشتند
- ۳۲ مورد عوارض شامل آبسه و عفونت داشتند
- ۱۴ مورد بی اختیاری گاز وجود داشت.
- علت اصلی عوارض جراحی آبسه مقعدی زمان طولانی پس از جراحی عنوان شده است.
- این عوارض های بعد از جراحی در جنسیت مونث بیشتر مشهود بود.
حالا که تا اینجای مطلب و خوندی شاید برایتان جالب باشه که
ترشحات بعد از جراحی آبسه مقعدی
بعد از جراحی آبسه ممکنه بین ۳تا ۶هفته از محل آبسه ترشحات زردرنگ یا به رنگ شیری و چرک مانند بیرون بزند. که در این صورت با تشخیص پزشک معالج برای شما مسکن و آنتی بیوتیک تجویزی می شود.
همچنین طبق توصیه های پرستار بخش و آموزش های ایشان، شما باید روزانه ۲ نوبت پانسمان محل جراحی که زخم شده است را خودتان تعویض کنید. و روزانه از پانمسان نو و استریل شده استفاده کنید. این ترشحات به مرور زمان از بین رفته و جای زخم جراح ترمیم می شود. و بعد از آن شما میتوانید به کارهای روزمره پرداخته و راحت تر بنشینید.
جراحی با لیزر آبسه مقعدی چگونه است؟
جراحی با لیزر آبسه مقعدی به عنوان یک روش جراحی تسکین دهنده درمان آبسه مقعدی استفاده میشود. در این روش، یک لیزر نوری قدرتمند برای برش و تصحیح آبسه مقعد استفاده میشود. این فرآیند باعث کاهش التهاب و کاهش احتمال عفونت در محل جراحی میشود.
در این روش،از بی حس کننده های قوی موضعی برای بیمار استفاده می شود . سپس، پزشک با استفاده از یک لیزر کوچک، برش هایی را در ناحیه آبسه مقعدی ایجاد میکند. این برش ها باعث جدا شدن بافت های آسیب دیده و برداشتن آنها میشود.
با استفاده از جراحی با لیزر، علائم آبسه مقعدی مانند درد، خونریزی و احساس سوزش درمان میشوند. و زمان بازگشت به فعالیت های روزانه کمتر از روش های جراحی سنتی است. همچنین، این روش باعث کاهش عوارض بعد از جراحی، افزایش سرعت بهبودی بیمار و کاهش نیاز به درمان دراز مدت میشود.
البته این متد درمانی در مورد آبسه های سطحی که در اطراف مقعد ظاهر می شوند کاربرد دارد. و در مورد آبسه های عمیق تر که عفونت و چرک به عمق قسمت های اطراف مقعد نفوذ کرده باشد. باید عمل جراحی با بیهوشی بیمار و در اطاق عمل بیمارستانها یا کلنیک ها انجام شود.
اگر شما به جراحی با لیزر آبسه مقعدی نیاز دارید، بهتر است با یک جراح عمومی یا متخصص گوارشی مشورت کنید و درباره مزایا و معایب این روش صحبت کنید. از طرفی لازمه بدانید که چیست؟
مراقبت و دوره نقاهت بعد از جراحی آبسه مقعد
پس از جراحی، باید به مراقبت های بعد از عمل توجه شود تا بهبودی سریع تر صورت گیرد. این مراقبت ها شامل تمیز کردن منظم ناحیه زخم، استفاده از مسکن های ضد درد و ضد التهاب و رعایت بهداشت فردی است. همچنین ممکن است پزشک آنتی بیوتیک تجویز کند تا عفونت را کنترل کند.
همچنین به عنوان مراقبت بعد از جراحی آبسه مقعد:
- به مدت ۲ماه از خوردن غذاهای حاوی ادویه و فست و فودی و پرچرب و شیرین که باعث یبوست می شود خود داری کنید. روزانه به اندازه کافی مایعات و آب میوه طبیعی بنوشید. و حداقل نیم ساعت پیاده روی داشته باشید.
- در طی روز به صورت مرتب دوش آب ولرم مایل به سرد گرفته ، و پانسمان زخم را تعویض کنید. از نشستن های طولانی پرهیز کنید. خواب کافی و استراحت داشته باشید و هیچگاه برای بهبودی زخم آبسه از نوشیدنی های الکلی استفاده نکنید.
- داروها و قرص های مخدر برای تسکین درد بعد از جراحی استفاده نکنید چون باعث بالا رفتن حرارت روده ها و یبوست میشود. و با این کار موقع دفع درد و سوزش زیادی باید تجربه کنید.
- از یک پماد گیاهی و خارجی به عنوان همیشه استفاده کنید و در خانه داشته باشید.
آیا جراحی آبسه مقعدی برای بیمارانی که دارای دیابت هستند، مناسب است؟
بیماران دیابتی ممکنه در مقابل عفونت ها و جراحی های مختلف با خطرات بیشتری مواجه شوند. به ویژه اگر کنترل بیماری آنها به خوبی انجام نشود. در صورتی که دیابت بیمار کنترل نشود و سطح قند خون بالا باشد. جراحی آبسه مقعد ممکنه با خطرات بیشتری همراه باشد.
با این حال، اگر دیابت بیمار کنترل شده باشد. جراحی آبسه مقعد میتواند برای بیماران دیابتی نیز مناسب باشد. در این موارد، پزشک باید به دقت وضعیت بیمار را بررسی کند. و با توجه به سطح کنترل دیابت، ریسک عفونت و خطرات دیگری که ممکنه در جراحی به وجود آیند، تصمیم گیری کند.
همچنین، برای بیماران دیابتی، مراقبت و پیشگیری از عفونت ها پس از جراحی بسیار مهم است. بیمار باید پس از جراحی دقیقاً به دستورات پزشک گوش کنه، و از خود کاملا مراقبت کند. همچنین، برای کنترل دیابت، باید رژیم غذایی مناسب و داروهای مصرفی را منظم مصرف کرد.
بنابراین، جراحی آبسه مقعدی میتواند برای بیماران دیابتی مناسب باشد. اما باید با توجه به وضعیت بیمار، پزشک معالج و بیمار با هم همکاری کرده و مراقبت های لازم پس از جراحی را به دقت انجام دهند.
آیا جراحی آبسه مقعد برای همه بیماران مناسب است؟
جراحی آبسه مقعدی ممکنه در برخی موارد مناسب نباشد. و باید با توجه به شرایط هر بیمار، تصمیم گیری شود. برای مثال، در بیمارانی که دارای بیماری های قلبی و ریوی هستند. و برای آنها جراحی ریسک بالایی دارد، ممکنه جراحی آبسه مقعدی مناسب نباشد. همچنین، در مورد بیمارانی که دارای مشکلات خونریزی هستند، جراحی ممکنه، با خطرات بیشتری همراه باشد.
به علاوه، در برخی موارد، بیماری های دیگری مانند بیماری التهابی روده، سرطان مقعد و غیره می تواند با علائم مشابه آبسه مقعدی همراه باشد. در این صورت، قبل از تصمیم گیری در مورد جراحی آبسه مقعدی، باید تشخیص دقیق بیماری برای بیمار بررسی شود.
با این حال، در بیشتر موارد، جراحی آبسه مقعدی میتواند بهترین راه حل باشد. مخصوصا در صورتی که بیمار دچار علائم شدیدی مانند درد شدید، خونریزی، و تورم در ناحیه مقعد باشد و درمان های دیگر به آنها کمک نکند، جراحی میتواند راه حلی موثر باشد.
در هر صورت، تصمیم نهایی در مورد جراحی آبسه مقعد باید با مشورت پزشک بگیرید. پزشک میتواند به بیمار توضیح دهد که آیا جراحی مناسب است و چه روشی یکی از دغدغههای افراد مبتلا به آبسه مقعدی این است تا بدانند عوارض جراحی آبسه مقعدی چه خواهد بود. زمانی که بیمار میخواهد برای درمان مشکل خود اقدام کند باید با انواع روشهای درمانی بیماری خود آشنا باشد و از طرفی بداند که ممکن است چه عوارضی پس از درمان به سراغش بیاید. در مورد جراحی آبسه مقعدی نیز همینطور است و افرادی که با توجه به نظر پزشک جراحی آبسه مقعدی را انتخاب میکنند ممکن است با عوارضی روبرو شود. این عوارض مواردی همچون احتمال عود مجدد و یا بروز عفونت دوباره در ناحیه هستند. به همین دلیل بسیار مهم است بیمار در جریان عوارض جراحی آبسه مقعدی قرار بگیرد تا در صورت امکان روش مناسبتری همچون لیزر آبسه مقعدی را انتخاب کند. در ادامه این مقاله به این موضوع بیشتر خواهیم پرداخت.
بیماری آبسه مقعدی چیست؟
کسانی که میخواهند برای اقدام کنند در ابتدا باید بدانند این بیماری چیست و چرا به وجود میآید. در داخل مقعد انسان غدد کوچکی وجود دارند که به عمل دفع مدفوع کمک میکنند. زمانی که دهانه این غدهها بسته شود غده دچار عفونت شده و تجمع چرک و تورم در آن رخ میدهد که به این وضعیت آبسه میگویند. آبسه مقعدی با توجه به علائم خود به دو نوع سطحی و عمیق تقسیم میشود:
- آبسه سطحی مقعدی: این آبسه باعث درد شدیدی در لبه مقعد میشود و هنگام لمس احساس گرما را منتقل میکند. آبسه مقعدی سطحی به طور معمول قرمز و ملتهب است.
- آبسه مقعدی عمیق: این آبسه زمانی که عفونت و چرک در عمق قسمتهای اطراف مقعد نفوذ پیدا کند، ایجاد میشود. فرد مبتلا درد و تورم بیش از حدی را در ناحیه احساس میکند؛ بهطوریکه نشستن نیز برایش سخت است.
دلایل ایجاد آبسه مقعدی
دلایل مختلفی میتوانند باعث ایجاد آبسه مقعدی شوند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وجود باکتریهای استافیلوکوک و اشرشیاکولی در ناحیه مقعد
- وجود قارچها در ناحیه مقعد
- مقاربت جنسی از ناحیه مقعد
- ابتلا فرد به بیماریهایی نظیر بیماری التهابی روده، بیماری التهابی لگن، دیابت، ایدز، سل، آپاندیست، شقاق مقعدی و…
درمان و تشخیص آبسه مقعدی
بسیار مهم است زمانی که فرد دچار بیماری آبسه مقعدی میشود هرچه سریعتر برای درمان اقدام کند؛ زیرا این بیماری در صورت عدم درمان میتواند مشکلات جدیتری همچون فیستول مقعدی را به همراه داشته باشد.
زمانی که بیمار برای درمان به پزشک متخصص مراجعه میکند پزشک در ابتدا با معاینه بالینی دست به تشخیص این بیماری میزند. در مواردی ممکن است پزشک از آزمایش خون، ادرار تستهای تصویربرداری همچون امآرآی برای اطمینان بیشتر و تشخیص صحیح محل چرک استفاده کند.
روشهای درمان آبسه مقعدی
باید در نظر داشت که بیماری آبسه مقعدی ممکن است در مراحل ابتدایی خود با استفاده از درمانهای خانگی و یا مصرف آنتیبیوتیکها قابلدرمان باشد و این نکته تنها با نظر پزشک تشخیص داده میشود. در مواردی که آبسه شدت یافته تنها روشهایی همچون جراحی آبسه و یا لیزر آبسه میتوانند به درمان بیماری کمک کنند که انتخاب روش درمان با توجه به نظر پزشک انجام میشود.
جراحی آبسه مقعدی به شکلهای مختلفی با توجه به نوع و شدت آبسه انجام میشود. دو روش بسیار مرسوم جراحی به شرح زیر هستند:
برش و درناژ
این روش که کم تهاجمیتر محسوب میشود از جمله روشهای جراحی آبسه مقعدی است. در این روش بیمار تحت بیحسی موضعی قرار میگیرد و سپس جراح یک برش کوچک در آبسه ایجاد میکند تا چرک تخلیه شود.
فیستولوتومی
این روش تهاجمیتر است. برای انجام آن بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار میگیرد و سپس جراح یک برش بزرگتر برای تخلیه آبسه و برداشتن فیستولهایی که در نتیجه آبسه به وجود آمدهاند استفاده میکند.
اینکه کدام روش مناسب شرایط بیمار است به تشخیص پزشک بستگی دارد و باید روشی انتخاب شود که بیمار هرچه سریعتر به بهبودی کامل برسد و دچار عوارض جراحی آبسه مقعدی نشود.
عوارض جراحی آبسه مقعدی چیست؟
جراحی با اینکه میتواند روش مؤثری برای درمان آبسه مقعدی باشد؛ اما با عوارضی همراه است. از جمله عوارض جراحی آبسه مقعدی بازگشت دوباره آبسه و بروز مجدد عفونت در ناحیه مقعد است. اگر جراحی آبسه مقعدی بخش وسیعی از مقعد را تحت درمان قرار دهد حتی ممکن است تنگی مقعد یا بیاختیاری مقعد از جمله عوارض جراحی آبسه مقعدی باشند.
همواره توصیه میشود برای کاهشدادن عوارض جراحی آبسه مقعدی با مشاهده علائم ابتدایی هرچه سریعتر به بهترین دکتر متخصص بیماری آبسه مراجعه شود تا درمان آغاز گردد و بخش وسیعی از مقعد درگیر این بیماری نشود. همچنین انتخاب روش نیز میتواند نقش مهمی در کاهش عوارض داشته باشد و باعث شود بیمار روند درمان را سریعتر طی کند.
بیمارانی که تحت جراحی آبسه مقعدی قرار میگیرند با عوارضی همچون احساس درد، سوزش و ترشح خونی روبرو میشوند. این عوارض طبیعی هستند؛ بهخصوص عارضه سوزش تا دو هفته پس از جراحی، در بیمارانی که از روش کوتر برای درمانشان استفاده شده دیده میشود. در صورت شدید بودن عوارض باید با پزشک حتماً مشورت شود.
روشهای کاهش عوارض بعد از عمل جراحی آبسه مقعدی
برای کاهشدادن عوارض جراحی آبسه مقعدی افراد میتوانند روشهای زیر را به کار ببندند:
- داشتن یک تغذیه پر فیبر برای جلوگیری از یبوست
- مصرف آب و مایعات بهاندازه کافی
- تعویض پانسمان به شکل منظم
- نشستن در لگن آب گرم به مدت 10 دقیقه بعد از هر اجابت مزاج
- شستشوی ناحیه مقعد با شامپوی بچه و خشککردن آن
- خودداری از نشستنهای طولانیمدت
- مراجعه منظم به دکتر برای بررسی وضعیت بیماری
کلام پایانی
یکی از نکاتی که دغدغه بسیاری از بیماران مبتلا به آبسه میباشد آگاهی از عوارض جراحی آبسه مقعدی است. بسیاری مواقع بیماران ترجیح میدهند که بیماری آبسه مقعدی آنها با روش جراحی درمان شود. این روش اگرچه میتواند مفید باشد؛ اما میتواند بیمار را دچار عوارض جراحی آبسه مقعدی کند. از جمله این عوارض بروز عفونت مجدد و عود مجدد بیماری است که میتواند برای فرد بسیار دردناک باشد. بسیار مهم است که بیمار پیش از انجام جراحی آبسه با پزشک خود در مورد عوارض جراحی مشورت کند و با آگاهی کامل این روش درمانی را انتخاب نماید. آعوارض آبسه مقعدی چیست ؟
هنگامی که آبسه مقعدی به موقع درمان نشود، علائم بیماری و همچنین خود عفونت گسترش می یابد. علاوه بر این، یکی از معمول ترین عوارض جانبی ایجاد فیستول مقعدی است. در صورت تشدید این مشکل، بافت مرده اطراف آبسه باید برداشته شود. به تعویق انداختن درمان آبسه در افراد مسن، مبتلایان به دیابت یا افرادی که از سلامت جسمانی ضعیفی برخوردارند، ممکن است کشنده باشد. به تمام خونریزی های دستگاه گوارش، از دهان گرفته تا رکتوم و مقعد، خونریزی از دستگاه گوارش گفته می شود. خونریزی گوارشی زمانی رخ می دهد که حجم قابل توجهی از خون را در مدت زمان کوتاهی از دست بدهید. استفراغ قرمز و زرشکی، خون استفراغ سیاه، مدفوع خونی یا مدفوع سیاه قیری همه از علائم احتمالی هستند. علائم و نشانه های معمول خونریزی گوارشی ممکن است جزئی تا شدید باشد و از آنجایی که بیمار گلبول های قرمز خون را از دست می دهد و کم خون می شود، زندگی آنها در خطر است.در ادامه مطلب عوارض درمان نکردن آبسه مقعدی را بررسی خواهیم کرد.
هنگامی که این بیماری به موقع درمان نشود، ویروس و علائم آن در سراسر بدن پخش می شوند. این آبسه ها ممکن است ریشه فیستول مقعدی باشند. در صورت تشدید بیماری، بافت های مرده اطراف آبسه باید برداشته شوند. اگر آبسه به موقع درمان نشود، افراد مسن، افراد مبتلا به دیابت و آنهایی که استقامت بدنی کمی دارند، ممکن است زنده نمانند.آبسه مقعد زمانی ایجاد می شود که روزنه غدد مجاور مقعد ملتهب، بزرگ شده و پر از چرک شود. بنابراین، عواقب درمان نشدن آبسه مقعدی، افزایش تورم و عفونت آن ناحیه است.
آبسه مقعدی چیست و درمان
یکی دیگر از شرایطی که این ناحیه را تحت تاثیر قرار می دهد آبسه مقعدی است. همراه با تب و لرز، این بیماری با بزرگ شدن ناحیه مقعد، قرمزی و ناراحتی مشخص می شود. گاهی اوقات ممکن است بیمار هنگام باز شدن آبسه بتواند چرک و خون را ببیند. آبسه اغلب در 50 درصد موارد به سمت پیستول رشد می کند و بیمار ممکن است در نهایت متوجه چرک و جریان خون شود. برای این بیماری جراحی لازم است. جراحی موثرترین راه با است و درمان معمول آبسه مقعد است.
انواع آبسه مقعد و علائم آن
آبسه مقعد ممکن است سطحی باشد و به صورت تورم و درد طاقت فرسا در لبه مقعد ظاهر شود. دمای گرمتر در محل آبسه ممکن است نشانه ای از التهاب و قرمزی در بافت های اطراف باشد. شایع ترین انواع آبسه مقعدی انواع سطحی هستند و تنها به این نوع در این مقاله پرداخته شده است. اشکال عمیق آبسه مقعدی ممکن است گاهی با نفوذ چرک آبسه به مناطق عمیق تر ایجاد شود. آبسه های مقعدی به تدریج بزرگ می شوند و دردناک تر می شوند و ایستادن و نشستن را برای بیمار چالش برانگیز می کند. ناراحتی ممکن است پس از برداشتن چرک از آبسه ای که گاهی به طور خود به خود باز می شود و خون و چرک را تخلیه می کند، کاهش یابد.
مقاله پیشنهادی : ؟
بهترین راه درمان آبسه مقعدی
در شرایطی که آبسه به طور طبیعی تخلیه نمی شود، تنها درمان قطعی بریدن و تخلیه آبسه است. پس از تخلیه چرک که تحت بیهوشی موضعی یا عمومی توسط جراح انجام می شود، میزان ناراحتی کاهش می یابد. پس از جراحی، بیماران اغلب در همان شب یا روز بعد از بیمارستان مرخص می شوند. پس از تخلیه چرک، بیمار باید 3 تا 4 بار به مدت 20 دقیقه در یک لگن آب گرم با چند قطره بتادین بنشیند تا ناحیه چرک ضدعفونی شود و سپس آن ناحیه باید بانداژ شود. این کار حدود دو هفته یا تا زمانی که سوزش کاملاً برطرف شود ادامه می یابد. اگر جراح تشخیص دهد که التهاب قابل توجه است، خشک کردن چرک تزریقی یا خوراکی برای بیمار انجام می شود. اگر ناراحتی ناشی از برش وجود داشته باشد، ممکن است مسکن تجویز شود .به طور معمول، سوزش در عرض یک هفته کاهش می یابد. در شرایطی که آبسه به خودی خود تخلیه نمی شود، تنها درمان قطعی بریدن و تخلیه آبسه است. پس از تخلیه چرک که تحت بیهوشی موضعی یا عمومی توسط جراح انجام می شود، شدت ناراحتی کاهش می یابد.
درمان آبسه مقعد چقدر طول می کشد؟
پس از جراحی آبسه، بهبودی دو روز تا دو ماه طول می کشد. پس از لیزر آبسه، بیمار در اسرع وقت به وضعیت طبیعی باز می گردد و زمان بهبودی به میزان قابل توجهی کمتر از جراحی باز و معمولی خواهد بود. بستگی به عمق و ماهیت آبسه و همچنین همراهی آن با کیست یا فیستول مقعدی دارد. علاوه بر این، میزان بهبود زخم برای هر فرد متفاوت است، بنابراین بدون شک در طول دوره بهبودی پس از جراحی آبسه مفید خواهد بود.
چه مدت طول می کشد تا یک برش جراحی با آبسه بهبود یابد؟
معمولا از روز دوم به بعد زخم آبسه بیمار بسیار کوچک می شود و به سمت محو شدگی می رود.
کلیه زخم ها بین 9 تا 15 روز به صورت معمولی و در افراد عادی با سرعت بهبودی متوسط درمان می گردند.
مطلب پیشنهادی : ؟
مراقبت های بعد از عمل جراحی آبسه مقعد
بیمار باید در یک حوضچه آب گرم با چند قطره بتادین سه تا چهار بار در مجموع 20 دقیقه بنشیند تا چرک تخلیه و خشک شود و ناحیه چرک ضدعفونی شود و سپس پانسمان شود. تا زمانی که التهاب به طور کامل فروکش کند، که حدود دو هفته طول می کشد، این روند ادامه دارد. اگر جراح تشخیص دهد که التهاب شدید است، ممکن است به بیمار آنتی بیوتیک تزریقی یا خوراکی نیز داده شود. اگر برش دردناک باشد، ممکن است مسکن تجویز شود. در بیشتر موارد، سوزش در عرض یک هفته از بین می رود. بهترین روش برای تخلیه و برداشتن آبسه استفاده از لیزر است زیرا به بافت خوب اطراف آن آسیب نمی رساند و ناحیه ای که بریده می شود با سرعت قابل توجهی بهبود می یابد. از وقتی که بابت این مقاله از وبسایت با موضوع عوارض درمان نکردن آبسه مقعدی گذاشتید، بسیار سپاسگذاریم.
گاهی از عوارض جراحی آبسه مقعدی میتواند باعث شود بیمار درمانهای جایگزینی مانند لیزر آبسه مقعدی را برای درمان بیماری انتخاب کند تا بیماری با عوارض کمتر و در مدتزمان کوتاهتری درمان شود.
منابع :
برای جراحی بهترین است.
همچنین، باید به عوارضی که پس از جراحی ممکن است رخ دهند، توجه داشته باشید و به دقت همه راههای درمانی را بررسی کنید. به طور کلی، جراحی آبسه مقعدی میتواند بهبود کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشد، اما همچنین باید به عوارض آن توجه داشته باشید و با پزشک خود در مورد پیشگیری و مدیریت عوارض مختلف صحبت کنید.