چرا برگ نهال گردو سیاه میشود

مقدمه‌ای بر علت سوختن برگ گردو

در این مقاله قصد داریم تا علت سوختن برگ گردو و راه‌های جلوگیری از آن را باهم بررسی نماییم. درخت گردو دارای سابقه کاشت طولانی‌مدتی است که هم چوب آن در صنعت نجاری کاربرد دارد و هم از برگ و میوه آن استفاده خوراکی و دارویی دارد. مغز میوه گردو از مهم‌ترین و محبوب‌ترین خشکبارهایی است که دارای فواید بسیار سودمندی برای بدن است.

کیفیت میوه گردو به نژاد گردو و نحوه رسیدگی به درخت آن دارد. زمانی که را خریداری می‌کنید، در قدم اول باید به سازگار بودن نهال با شرایط محیطی دقت نمایید تا نهالی پربازده و باکیفیت پرورش دهید. فصل بهار یکی از بهترین فصل‌ها برای کاشت و پرورش نهال گردو است، در این فصل همة گیاهان از خواب زمستانی بلند می‌شوند.

اما با شروع فصل بهار، حضور آفات و رخ دادهای طبیعی مانند: تابش شدید خورشید، گرما و… سبب سوختن برگ درخت گردو و در نهایت سیاه شدن میوه و بی‌کیفیت شدن آن، می‌شود. سیاه شدن برگ درخت گردو دلایل متعددی دارد که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت. یکی از علت‌های نابودی برگ درخت گردو و کاهش کیفیت مغز گردو، رسیدگی نادرست و بی‌توجهی به تغذیه مناسب برای درخت گردو است.

پس از کاشت نهال گردو باید به‌خوبی از آن مراقبت نماییم، این موضوع بسیار مهم است؛ زیرا سبب بالارفتن میزان بار درخت و افزایش عملکرد کلی آن می‌شود. بنابراین تغذیه درست و اصولی درخت در کیفیت و میزان محصول آن مؤثر است. مجموعه پالیز گردو از طریق مشاوره رایگان به‌صورت مستقیم و یا غیرمستقیم (آنلاین) به باغداران، آماده ارائه کلیه خدمات و اقدامات مرتبط با فروش انواع نهال گردو و میوه باغداری از جمله نحوه احداث باغ گردو، نگهداری کاشت، داشت و نحوه رسیدگی بیماری و آفات زدایی، کوددهی، هرس است.

عوامل مؤثر در سیاه شدن برگ درخت گردو| علت سوختن برگ گردو

همان‌طور که گفته شد علت‌های فراوانی موجب سوختن برگ درخت گردو می‌شوند؛ در ادامه با این عوامل آشنا خواهید شد. علت سوختن برگ گردو می‌تواند به دلیل: شوری، انواع بیماری و آفات، سرما و گرما و بالا بودن عناصری مانند بر باشد.

شوری آب

شور بودن آبی که با آن نهال یا درخت خود را آب می‌دهید، تأثیر فراوانی در سوختن برگ درخت گردو دارد. پس همیشه از شور نبودن آب مصرفی خود برای آبیاری گیاهان اطمینان حاصل نمایید. همچنین علت سوختن برگ گردو می‌تواند به‌خاطر مصرف بیش از حد کود و یا انواع تنش‌های موجود در آبیاری باشد.

بیماری آنتراکنوز

این بیماری یکی از علت‌های سوختن برگ گردو است و با نام بیماری لکه سیاه نیز شناخته شده است. بیماری آنتراکنوز از نوعی قارچ به وجود آمده است و بهتر است تا هرچه سریع‌تر برای نابودی این بیماری گیاهی اقدام کرد تا خسارت‌های بیشتری را ایجاد نکند. فصل پاییز جهت سوزاندن برگ‌های ریخته شده و بیمار بسیار فصل مناسبی است. در فصل زمستان نیز شخم زدن جهت نابودی بیماری مؤثر است. همچنین سم‌پاشی درختان گردو با کلرور مس به‌صورت چهارده روز مداوم سبب ازبین‌رفتن بیماری خواهد شد.

بیماری بلایت

علت سوختن برگ گردو می‌تواند بیماری بلیت باشد، این بیماری باعث سیاه شدن رنگ پوست گردو می‌شود و همه کناره‌های برگ و پوست سبز را آلوده می‌کند. کنترل به‌موقع این بیماری می‌تواند در رفع اثرات سو آن مؤثر باشد.

سرمازدگی

سرمازدگی که معمولاً در فصل بهار با آغاز جوانه‌زنی و رشد برگ‌های کوچک شروع می‌شود، از دیگر علت‌های سوختن برگ گردو است. سرمایی که در ابتدای فصل بهار وجود دارد، آسیب‌های فراوانی به محصولات و برگ آن‌ها وارد می‌کند و به‌مرور سبب سیاهی رنگ برگ و پوست گردو می‌شود. یکی از کارهایی که می‌تواند آسیب‌های ناشی از سرمازدگی را به حداقل برساند، استفاده از کودهای اسیدآمینه و پتاس و فسفات است.

گرمازدگی

جدا از موضوع سرمازدگی باید به گرمازدگی و افزایش دما در تابستان نیز توجه کرد. زیرا گرما و نور شدید خورشید نیز از عوامل سوختن برگ گردو است.

غلظت عنصر بر| علت سوختن برگ گردو

هنگامی که غلظت عناصری نظیر: بر در خاک درخت گردو افزایش یابد، کنارهای برگ شروع به سوختن و سیاه شدن می‌کند و لکه‌های سیاه در روی برگ درخت نیز ایجاد می‌شود. به‌منظور کنترل این مشکل، لازم است تا از آبیاری با غلظت کم عنصر بر و یا آبیاری با آب شیرین استفاده کرد. جدا از این موضوع کمبود عناصری نظیر: فسفر و پتاسیم هم در سوختن برگ گردو مؤثر است.

جلوگیری از سوختن برگ درخت گردو

همان‌طور که گفته شد بیماری و عدم دقت در تغذیه نهال گردو، علت سوختن برگ گردو هستند. پس از کاشت نهال باغدار لازم است تا نهایت دقت خود را در مراقبت نهال جهت بهبود عملکرد آن و کنترل مشکلات و بیماری‌ها به کار ببرد. او باید هرگونه بیماری و آفتی که به درخت آسیب می‌رساند و موجب سوختن برگ گردو می‌شود را بررسی کند و جهت ازبین‌بردن آن راه‌حل مناسبی استفاده نماید.

تغذیه باکیفیت و مناسب نیز از فاکتورهای با اهمیتی است که لازم است تا در اولویت کار قرار گیرد، تغذیه درخت گردو شامل تأمین عناصر ضروری برای رشد و مقاومت گیاه، دقت در نوع آب مصرفی و میزان آبیاری و کوددهی طبیعی و شیمیایی گیاه است که در نهایت توجه به این مسائل، موجب بهترشدن میزان محصول و شکل ظاهری آن خواهد شد. هر زمان که مشاهده کردید باردهی درخت گردوی شما کاهش‌یافته است و میوه آن بی‌کیفیت و خراب است؛ باید بدانید که این مشکلات به دلیل فقیر بودن خاک و ریشه‌ی درخت است و نیاز شدید آن به عناصر معدنی سبب بروز چنین مشکلاتی شده است.

یکی دیگر از راه‌های کنترل و جلوگیری از سیاهی برگ درختان گردو دقت به نژاد انتخاب شده جهت پرورش و سازگاری آن با شرایط اقلیمی شما است. یک باغدار باید حتماً پیش از آنکه خرید نهال گردو را انجام دهد اطلاعات کافی نظیر: نحوه مراقبت از آن و روش پرورش یک درخت سالم را دریافت کند.

لازم است تا قبل از خرید نهال دقت نمود که درخت به سرما نیاز دارد یا گرما؟! اگر نهال انتخابی شما جز نژادهایی بود که به گرمای بالا نیازمند است، باید آن را در محیط‌های گرم با دمای بالا کاشت و اگر نهال شما نیازمند دمای پایین بود باید آن را در محعلت سیاه شدن برگ درخت گردو به موارد متعددی بستگی دارد. تبیین علل این امر از آنجایی حائز اهمیت است که در صورت عدم رسیدگی به این موضوع ممکن است کیفیت محصولات و سلامتی درخت شما با خطراتی جدی روبرو گردد.

علت سیاه شدن برگ درخت گردو چیست؟ 

درخت گردو یکی از زیباترین درخت های دنیاست که با جنبه های اقصادی بسیاری همراه می باشد. همچنین یکی از پرفروش ترین محصولات در سطح دنیا شناخته می شود و سود تجاری فوق العاده ای به همراه دارد. سلامتی درخت برای باغداران گردو از اهمیت به سزایی برخوردار است. چرا که بروز هر گونه مشکلی می تواند تهدیدی جدی برای سلامتی درخت به شمار رود و کیفیت محصول را به چالش بکشد.

اگه به دنبال علت سیاه شدن برگ درخت هستید، قبل از هر چیزی نگاهی به نحوه ی نگهداری و مراقب از درخت خود داشته باشید.

پرورش درخت گردو به روش های اصولی نیازمند در نظر گرفتن شرایط زیر می باشد:

  • خاک غنی
  • تغذیه ی کافی
  • آبیاری منظم و مرتب
  • کوددهی در زمان مناسب
  • سمپاشی اصولی
  • هرس کردن به موقع
  • نور مناسب
  • رعایت الگوی کاشت درخت
  • توجه به اقلیم و آب و هوای منطقه
  • انتخاب نژاد مناسب
  • استفاده از ارقام سالم و مقاوم

چنانچه چک لیست بالا را تمام و کمال انجام داده باشید، شما در ایده آل ترین شرایط رشد می کند و به ندرت ممکن است با مشکلاتی نظیر سیاه شدن برگ ها  و همچنین عوامل بیماری زا مواجه شوید.

اما در صورتی که نسبت به موارد بالا بی توجه باشید، حتی در صورت عدم رعایت یکی از آنها ممکن است سلامتی و رشد درخت شما با اختلالاتی مواجه گردد.

سیاه شدن برگ گردو که گاها از آن به نام سوختگی برگ درخت گردو نیز یاد می شود، عمدتا به دلایلی رخ می دهد که درخت در معرض انواع تنش های محیطی و یا عوامل بیماری زا قرار می گیرد.

سیاه شدن برگ درخت گردو مشکلی است که در بسیاری از مراحل زندگی درخت به چشم می خورد. سیاه شدن یا سوختگی برگ درخت گردو در برخی موارد می تواند علامتی مبنی بر وجود  بیماری نیز به حساب بیاید.

گسترش عوامل بیماری زا می تواند تمامی برگ های درخت را درگیر کرده و در نتیجه رشد درخت را با مشکلاتی مواجه نماید. بدیهی است در چنین شرایطی میوه ها نیز در معرض خطر قرار گرفته و با کاهش بازدهی محصول گردوی خود مواجه خواهید بود.

در ادامه ی این مطلب به بررسی علت سیاه شدن برگ درخت گردو خواهیم پرداخت.

آنتراکنوز

بیماری آنتراکنوز به دنبال نوعی قارچ به وجود می آید. این بیماری یکی از شایع ترین عوامل بیماری زا برای سوختگی و  سیاه شدن برگ درخت گردو به شمار می رود.

بیماری آنتراکنوز گردو به دنبال تجمع برگ ها و بقایای گیاهانی ایجاد می شود که در فصل پاییز پای درخت می ریزند. چنانچه سریع و به موقع برای جمع آوری این برگ ها اقدام ننمایید، محیطی مناسب برای رشد قارچ های عامل بیماری ایجاد خواهد شد. بیماری آنتراکنوز گردو علاوه بر سیاه شدن برگ ها می تواند دم برگ ها، میوه ها و شاخه های درخت را نیز با صدمات و مشکلاتی مواجه نماید.

با آغاز فصل بهار و افزایش رطوبت هوا قارچ های مولد بیماری به سرعت تکثیر می شوند و آلودگی آن به درخت می رسد. این بیماری که با نام لکه سیاه شناخته می شود می تواند سلامتی بافت های سبز درخت مانند برگ ها را تحت تاثیر قرار داده و به سیاه شدن برگ درخت گردو منتهی گردد. از مهم ترین علائم این بیماری می توان به وجود لکه های به رنگ قهوه ای تیره و متمایل به سیاه بر روی برگ ها اشاره نمود. این لکه ها ممکن است در طول سال گسترش بیاید و باعث ریزش برگ ها شود.

در صورت عدم کنترل این بیماری می تواند کل درخت را با خطر مواجه سازد. همچنین در موارد شدید بیماری آنتراکنوز، مغز گردو ها چروکیده و سیاه شده و خرد می شود.

بهترین راهکار برای مقابله با این بیماری جمع آوری برگ های ریخته شده از پای درخت است. بهتر است برگ ها را در محلی دورتر سوزانده و یا با شخم زدن خاک دفن کنید.

برای کنترل بیماری آنتراکنوز گردو بهتر است از کود های غنی از نیتروژن به خصوص در فصل بهار استفاده نمایید. هرس کردن درخت را فراموش نکنید. هرس کردن درخت به تابش بهتر نور و بهبود جریان هوا در میان شاخه ها کمک می کند. ضمن اینکه قسمت های آلوده را می توانید از درخت جدا نمایید.

بیماری آنتراکنوز در شرایطی که رطوبت بالا باشد با سرعت بسیار بیشتری پیشروی می کند. همچنین دمای معتدل محیط و بارندگی از دیگر عوامل مهمی است که پیشرفت این بیماری را سرعت می بخشد. بنابراین توصیه می کنیم در چنین شرایطی از آبیاری زیاد درخت خودداری نموده و رطوبت درخت را در حداقل میزان ممکن نگه دارید.

استفاده از کود مناسب و کنترل خاک بسیار حائز اهمیت است. سعی کنید خاک درخت خود را در غنی ترین شرایط ممکن قرار دهید. در چنین شرایطی درختان از مقاومت بیشتری برای مبارزه با این بیماری برخوردار خواهند بود.

بلایت

بلایت یکی از شایع ترین و شناخته شده ترین بیماری های باکتریایی درخت گردو در دنیا به شمار می رود. البته برخی از ارقام درخت گردو در برابر این بیماری مقاوم ترند. بلایت می تواند به عنوان مهم ترین علت سیاه شدن برگ درخت گردو شناخته شود.

در رابطه با بیماری بلایت چنانچه این بیماری کنترل نگردد و اقدامات مورد نیاز برای آن صورت نپذیرد می تواند به تدریج گسترش یافته و میوه های درخت را نیز درگیر کند. به طوری که پوست سبز رنگ میوه ها را به رنگ سیاه متمایل کرده و بازدهی محصول با افت محسوسی مواجه خواهد شد. بیماری بلایت می تواند تا 60 درصد از محصول درخت را با خطر نابودی مواجه گرداند.

برای کنترل بیماری بلایت گردو بهتر است از آبیاری زیاد درخت خودداری نمایید. همچنین. در موارد شدید تر، سمپاشی درخت پیشنهاد می شود.