خمکاری میلگرد چگونه و به چه منظور انجام می‌شود ؟

در صنعت ساختمان‌سازی مصالح زیادی استفاده می‌شود و یکی از این مصالح میلگرد است. فعالان حوزه ساختمانی همیشه در حال بررسی و تحلیل قیمت این عنصر حیاتی یعنی قیمت میلگرد هستند تا بتوانند در زمان مناسب و با قیمت عالی خرید کنند. میلگردها از جنس فولاد هستند و برای افزایش مقاومت بتن یا سازه مورد نظر به کار می‌روند. اما آیا می‌توان میلگرد را به همان شکل ابتدایی در همه جای سازه به کار برد؟ قطعا پاسخ به این سوال منفی است چرا که در ساختمان سازی نیاز است تا در بخش‌های مختلف از حالت‌های مختلف میلگرد استفاده کنیم.

در اینجا واژه خم کاری میلگرد به میان می‌آید. آیا تا به حال چیزی در مورد خم کاری میلگرد شنیده‌اید؟ آیا می‌دانید در چه مواقعی باید از خم کاری میلگرد استفاده کرد؟ آیا اطلاعی از روش های خم کاری میلگرد می‌دانید؟ در این مقاله قصد داریم ابتدا برای شما توضیح دهیم که خم کاری میلگرد چیست و به چه منظور و با چه هدفی اتفاق میفتد، چگونه می‌توان به خم کردن میلگرد اقدام کرد؟ میلگرد را با خم کاری به چه شکلی می‌توان درآورد؟ از چه روش‌هایی برای خم کاری می‌توان استفاده کرد؟ اگر می‌خواهید جواب تمامی این سوالات را بگیرید پیشنهاد می‌کنیم حتما تا پایان مقاله همراه ما باشید.

خم کاری میلگرد چیست؟

همانطور که گفتیم و می‌دانید، میلگرد یکی از مقاطع فولادی است که در ساختمان‌سازی کاربرد زیادی دارد و به عنوان یکی از مهم‌ترین مصالح مورد نیاز به شمار می‌رود. به بیانی دیگر پروژه‌های ساختمان سازی بدون میلگرد پیش نخواهند رفت چرا که عنصر حیاتی در ساختمان سازی است. میلگرد یک میله فلزی است که طول بسیار بلندی دارد و حالت معمولی آن صاف و بدون هیچ خم و تابی است. میلگردها در دو نوع دارای آج و بدون آج در بازار ساختمان عرضه می‌شوند و می‌تواند در قیمت میلگرد تاثیرگذار باشد. در صنعت ساختمان سازی همیشه نمی‌توان از حالت اصلی میلگرد استفاده کرد و نیاز است تا گاهی میلگردها را به شکل‌های مختلفی درآوریم تا کاربردی مناسب داشته باشند و بتوانیم در جایی که می‌خواهیم به کار ببریم. اما احتمالا این سوال را می‌پرسید که اصلا خم کاری میلگرد به چه معناست؟

هدف از خم کاری میلگرد چیست؟

همانطور که پیش‌تر هم گفتیم همیشه نمی‌توان میلگردها را به صورت شاخه‌ای و ساده به کاربرد و در بعضی مواقع لازم است برای استفاده از آن‌ها در قسمت‌های مختلف سازه میلگرد را به شکل‌های مختلف دیگری تبدیل کنیم. در اینجا خمکاری میلگرد به کمک فعالان ساخت و ساز می‌آید تا بتوانند آن را به هر شکلی که نیاز دارند تبدیل کنند. میلگردها به اشکال مختلفی تبدیل می‌شوند که در ادامه مقاله به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. نمایی انواع اشکال خم کردن میلگرد انواع اشکال خم کردن میلگرد برای بخش‌های مختلف سازه نیاز است تا میلگرد را به شکل‌های مختلفی تبدیل کنیم. ما در این بخش به چند مورد از اشکال میلگرد و کاربرد آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

میلگرد خاموت از با نام‌های دیگری همچون فولاد عرضی یا برشی نیز یاد می‌کنند. برای تولید این شکل از میلگرد، خم کاری بیشتری نسبت به دیگر شکل‌ها مورد نیاز است. از خاموت‌ها به شکل تنگ باز و تنگ بسته استفاده می‌شود. از این شکل میلگرد برای مقاومت در برابر شکست زودرس مقاطع بعد از ایجاد ترک که ممکن است در اثر برش ایجاد شود، استفاده خواهد شد. در واقع می‌توان گفت نقش خاموت‌ها انتقال تنش به طرفین یک ترک مورب، به عنوان مسلح کننده بتن است. میلگرد راستا اگر بتن مصرفی میزان مقاومت کششی مورد نظر را نداشته باشد از انن نوع میلگرد استفاده می‌شود تا این نقص و کمبود پوشش داده شود. شکل این میلگرد به این صورت است که دارای یک شاخه با دو انتهای برجسته است و نسبت به قسمت طولی میلگرد زاویه‌ای 90 درجه دارد. همچنین از این نوع میلگرد برای افزایش استحکام ساختمان و پیشگیری از ترک خوردن دیوارها استفاده می‌شود.

میلگرد سنجاقی یکی دیگر از اشکال میلگرد، است. این نوع میلگرد با ایجاد دو خم در یک میلگردی که دارای ابعاد خاصی معمولا سایزهای 8 الی 10 است، صورت می‌گیرد. از میلگرد سنجاقی در ستون‌ها بسیار زیاد استفاده می‌شود چرا که به خاموت‌ها برای افزایش سطوح مقاومت برشی کمک می‌کند. همانطور که گفتم این نوع میلگرد در ستون‌ها به کار می‌رود و به صورت دوبل و عمود برهم و همچنین برای هم پوشانی تمام میلگردهای طولی استفاده می‌شود. میلگرد ادکا این شکل از میلگرد به کمک چند خم کاری تخصصی و حرفه ای انجام می‌گیرد و می‌توان گفت که خم کاری در این شکل از میلگرد نسبت به بقیه تخصصی‌تر است. از این نوع میلگرد مانند خاموت و سنجاقی برای مقاومت در برابر نیروی برشی و تحمل لنگرهای منفی در تکیه گاه‌ها تیرهای یکسره استفاده می‌شود.

میلگرد رکابی میلگرد رکابی به این صورت ساخته می‌شود که چندین خم کاری میلگرد روی آن صورت گیرد. از این شکل میلگرد برای نگه داشتن آرماتورهای عمودی و افقی استفاده می‌شود. به بیانی دیگر از میلگرد رکابی به منظور در نگه داشتن میلگردهای افقی یا عمودی در بتن ریزی های دیوار استفاده می‌شود.  نمایی از خم کاری میلگرد فرآیند خم کاری میلگرد ممکن است به طریق مختلفی صورت گیرد که در این بخش به انواع این روش‌ها اشاره کرده و آن‌ها را توضیح خواهیم داد: خم کاری میلگرد به چند طریق صورت می‌گیرد؟ خم کاری با روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد اما در کل به دو دسته خم کاری دسته و خم کاری با دستگاه و به صورت پیشرفته تقسیم می‌شود که در این بخش از مقاله در مورد هر دو روش توضیح خواهیم داد:

میلگرد یکی از مهمترین عناصر مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی است. به دلیل تقاضای بالا برای آن همیشه فعالان حوزه ساختمان به دنبال بررسی و پیش بینی بوده‌اند تا در بهترین زمان ممکن خرید خود را انجام دهند. همانطور که می‌دانید میلگرد به طور معمول به شکل ساده است اما باید گفت که به این حالت در همه جای سازه قابل استفاده نیست. بنابراین خم کاری میلگرد همیشه موضوع مهمی بوده و افراد به دنبال بهترین راه برای خم کار کردن آن بوده‌اند. در اینخمکاری میلگرد به چه صورت انجام می شود؟ میلگردها یکی از مقاطع فولادی بسیار پرمصرف در ساختمان سازی می باشند.

میلگرد ها به شکلی که از کارخانه خریداری می شوند قابل استفاده در نقاط مختلف ساختمان نمی باشند. به همین دلیل میلگردها برای اینکه در قسمت های مختلف ساختمان قابل استفاده شوند در اندازه های مورد نیاز برش خورده و خمکاری می شوند. طول استاندارد میلگرد ها ۱۲ متر می باشد. برای استفاده از میلگرد در بتن باید تغییر شکل ، برش و خم کاری در اتفاق بیفتد.برش و خم میلگرد کار آسانی نیست و با توجه به باید خم کاری و برش آن با دقت و اصولی انجام شود تا از خسارت به مصالح ساختمانی جلوگیری شود.برای خمکاری میلگرد نیاز به ماشین آلات و دستگاههای مخصوص می باشد .در ادامه این مقاله از آهن رسان قیمت روز آهن آلات و همچنین درباره فرایند خمکاری میگرد، نکات حفاظتی آن و روشهای آن صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

منظور از خمکاری میلگرد چیست؟

خمکاری میلگرد در بحث و فونداسیون یک ساختمان امری بسیار مهم می باشد .زیرا میلگردها برای تنیده شدن و بافته شدن به یک دیگر نیاز است که در اندازه های مناسب مورد نیاز برش خورده و دارای خم هایی باشند. منظور از خمکاری میلگرد ایجاد تغییر شکل در میلگرد بدون اینکه شکستگی در آن اتفاق بیفتد می باشد .در فرایند خمکاری میلگرد نیرو به یک نقطه از آن وارد می شود. شکل خم میلگرد ها معمولاً به محل مصرف آنها بستگی دارد. در فرایند خمکاری میلگرد سطح بیرونی آن تحت کشش و سطح داخلی آن تحت فشار قرار می گیرد. میلگرد ها به عنوان یک عضو کششی و تقویت کننده در اجزای مختلف سازه مورد استفاده قرار می گیرند.

میلگرد ادکا : یکی از دیگر میلگرد هایی که برای تحمل نیروی برشی و تحمل لنگر های منفی در تکیه گاه های تیرهای یکسره مورد استفاده قرار می گیرد ادکا میباشد. قسمت پایینی و بالایی میلگرد ادکا وظیفه تحمل کشش های ناشی از خمش و قسمت میانی آن وظیفه تحمل کشش های ناشی از برش را برعهده دارد. خمکاری میلگرد برای تولید تخصصی تر میباشد.میلگرد ادکا با تفاوت دارد.  مقاله سعی کردیم به صورت کامل خم کاری میلگرد، اشکال مختلف میلگرد بعد از خم کاری و روش های خم کاری را توضیح دهیم. آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ شما چه روش‌هایی برای خم کاری میلگرد می‌شناسید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما در زیر همین مقاله به استراک بگذارید.