به نظر شما لیست دعاوی ملکی چه مواردی را در خود جای داده است؟ خیلی از افراد در این مورد کنجکاوی های زیادی دارند. آشنایی با انواع دعاوی ملکی به شما اجازه می دهد تا در موقعیت ضروری، خود را برای آن آماده کنید. البته که موارد زیادی در لیست دعاوی ملکی قرار می گیرند. هر کدام از این موارد از دیدگاه قانون گذار، یک سری شرایط خاص را در خود جای داده اند. لازم به ذکر است که لیست های خاصی همچون انواع مختلف دعاوی ملکی می توانند طی بازه های زمانی مختلف، موارد بیشتری را در خود جای دهند. یعنی احتمال اینکه طی چند ماه آینده تعداد موارد موجود در این لیست افزایش یابد، وجود خواهد داشت. امروز ما قصد داریم تا مدل های مختلف دعاوی ملکی را به شما معرفی کنیم. پس با ما همراه شوید.
دعاوی ملکی چیست؟
قبل از پرداختن به لیست دعاوی ملکی، بیایید به یک سوال مهم پاسخ دهیم: دعاوی ملکی چیست؟ به صورت کلی، ملک یکی از با ارزش ترین دارایی های موجود در ایران به حساب می آید. داشتن ارزش زیاد باعث شده تا افراد زیادی به سرمایه گذاری در این حوزه علاقه زیادی نشان دهند. دعاوی ملکی زمانی ایجاد می شود که طرفین قرارداد به توافق نرسند یا یکی از آنها به تعهدات خود عمل نکند. مسلما این مسئله چالش های گسترده ای را برای دستگاه های مربوطه ایجاد کرده و می تواند منجر به تشکیل پرونده قضایی شود.
اخیرا حساسیت مردم نسبت به انواع دعاوی ملکی تا حد قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. خیلی از افراد فقط به خاطر عدم توجه به قوانین، دارایی های خود را از دست داده و در این زمینه با چالش مواجه شده اند. در نتیجه، آنها دائما در تلاش هستند تا از بروز مشکل هنگام معامله جلوگیری کنند. اینجا است که آشنایی با لیست های خاصی همچون لیست انواع دعاوی در حوزه ملک اهمیت زیادی پیدا می کند. آشنایی با موارد موجود در این لیست به شما کمک می کند تا از بروز مشکل جلوگیری نمایید.
انواع دعاوی ملکی کدام اند؟
به نظر شما مهم ترین انواع دعاوی ملکی کدام اند؟ به صورت کلی، قانون گذاران ایران سه دسته بندی اصلی را برای انواع دعاوی ملکی در نظر گرفته اند: دعاوی ملکی حقوقی، دعاوی ملکی ثبتی و دعاوی ملکی جزایی. برای پیگیری هر کدام از این درخواست ها، شما لزوما باید از دادگاه استفاده نمایید. دعاوی مربوط به ملک همگی از طریق دادخواست در یک دادگاه مورد بررسی قرار می گیرند.
اگر ماهیت دعوا از نوع کیفری باشد، طرفین باید دادخواست خود را از طریق شکایت مطرح کنند. به خاطر داشته باشید که ماهیت دعوا در این زمینه اهمیت زیادی دارد. اگر شما درخواستتان را بر اساس موارد قانونی ثبت نکنید، احتمال اینکه با چالش های گسترده ای در این زمینه مواجه شوید بالا می رود. البته که برای جلوگیری از ایجاد مشکل و نیاز به دعاوی ملکی، شما می توانید شرایط فروشنده و اطلاعاتش را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهید.
دعاوی ملکی و حقوقیبررسی لیست دعاوی ملکی حقوقی
حال که مباحث مقدماتی را پشت سر گذاشتیم، بیایید انواع لیست دعاوی ملکی را بررسی کنیم. دعاوی ملکی حقوقی متداول ترین موارد هستند. البته که قانون برای رسیدگی به این دعاوی و رفع آنها، شرایط خاصی را در نظر گرفته است. با استفاده از خدمات بهترین تیم های وکالتی، شما می توانید شانس برنده شدن خود در یک دعوای ملکی حقوقی را بالا ببرید. در لیست زیر، شما می توانید چند مورد از مهم ترین انواع دعاوی ملکی حقوقی را مشاهده نمایید.
- تقاضای تحویل ملک
- تعهد رهنی
- اسناد ضمانت
- مستلزم بودن بر اخذ فرم مجزای مونتاژ
- اقدام خلع ید
- ادعای لزوم برای دریافت پایان کار
- تنظیم سند رسمی ملکی
- پایان دادن به تصرف عدوانی
- فسخ قرارداد
- مطالبه غرامت
- تغییر مبلغ اجاره بها بر اساس عرف
- باز پس گیری سرقفلی
- تخلیه اماکن تجاری
بررسی لیست دعاوی ملکی ثبتی
دومین دسته بندی انواع لیست دعاوی ملکی، به دعاوی ثبتی اشاره دارد. در این دعاوی، توجه به ویژگی های سند و اطلاعات درج شده در آن اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد. به خاطر داشته باشید که دعاوی مطرح شده در این زمینه می توانند وضعیت اعتبار یک سند را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار دهند. لیست زیر حاوی چند مورد از مهم ترین دعاوی مطرح شده در این زمینه می باشد.
- دعوای ابطال سند رسمی
- دعوای لغو ثبت ملک
- دعوای ابطال سند به خاطر مالکیت اختلافی
- دعوای ملکی افراز
- انواع دعوای ملکی برای ثبت
بررسی لیست دعاوی ملکی کیفری
آخرین دسته بندی از انواع لیست دعاوی ملکی به موارد کیفری اشاره دارد. از جمله دیگر نام های این دسته بندی می توان به دعاوی جزایی هم اشاره نمود. در لیست زیر، شما می توانید مهم ترین دعاوی مطرح شده در حوزه ملکی و کیفری را مشاهده نمایید. اگر شما هم با این دسته بندی از دعاوی مواجه شده اید، لزوما باید خدمات بهترین تیم های وکالتی ایرانی را به کار گیرید.
- جعل اسناد ملکی
- خیانت در امانت
- انتقال غیر قانونی اموال
- انتقال منافع ملکی به دیگران
- ارتکاب کلاهبرداری
- استفاده از سند جعلی
- تغییر کاربری اراضی کشاورزی
- خرید و فروش و مبادله انواع ملک
- تخریب ملک دیگران
- ورود بدون اجازه به ملک دیگران
- اعمال تغییرات در ملک سایر افراد
- فساد در زمینه ملک و روند انتقال آن
کلام آخر
همانطور که در این صفحه مشاهده کردید، لیست دعاوی ملکی را می توان در دسته بندی های متنوعی تقسیم نمود. دعاوی ملکی حقوقی، ثبتی و کیفری از جمله مهم ترین این دسته بندی ها به حساب می آیند. اگر شما هم به این مباحث علاقه مند هستید و قصد دارید تا سطح اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید، بهتر است کمی وقت با ارزش خود را صرف بررسی موارد موجود در این لیست نمایید.
در این صفحه ما همه تلاش خود را به کار گرفتیم تا چند مثال کاربردی در مورد انواع دعاوی ملکی را بررسی کنیم. مسلما میان لیست انواع دعاوی کیفری و حقوقی و ثبتی، تفاوت های زیادی وجود دارد. اگر شما هم با پرونده های این چنین درگیر شده اید، لزوما باید خدمات بهترین تیم های وکالتی ایرانی را به کار گیرید. استفاده از خدمات وکلای حرفه ای به شما اجازه می دهد تا شرایط را تحت کنترل در آورید.