به گزارش خبرگزاری آنلاین، کورش حیدری در تشریح این خبر اظهار داشت: در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ۱۳۱ آزمایشگاه شامل آزمایشگاههای تحت پوشش معاونت درمان و بهداشت در کل استان وجود دارد که ۹۳ آزمایشگاه دولتی در حوزه بهداشت و ۳۸ آزمایشگاه در حوزه درمان (۲۴ ازمایشگاه خصوصی و ۱۴ ازمایشگاه دولتی و غیردولتی) فعال است.
وی افزود: حدود ۵۰۰ نیروی آزمایشگاهی تحت پوشش در مراکز دولتی وظیفه صدور و تمدید پروانههای بهره برداری، پروانههای مسئولان فنی، جابجایی آزمایشگاهها و نظارت بر حسن عملکردها و شکایات احتمالی، انجام ممیزی دورهای آزمایشگاهها چند بار در سال، آموزش مداوم، تقسیم نیروهای طرح نیروی انسانی، نقل و انتقالات پرسنل آزمایشگاههای دانشگاه و رسیدگی به شکایات احتمالی از آزمایشگاهها و کنترل کیفی تجهیزات و کیتها را به عهده دارد.
حیدری تصریح کرد: با توجه به وسعت منطقهای، پراکندگی برخی از این آزمایشگاهها بویژه در شهرستان لردگان و اردل با تجمیع آزمایشگاهها و تقویت و استقرار شبکه ارجاع خدمات آزمایشگاهی و تعیین نقشه خدمت، مشکلات خدمات رسانی به گیرندگان خدمت تا حدودی مرتفع شده است.
وی با اشاره به اهمیت آموزش به عنوان یکی از ارکان اصلی ارتقا خدمات آزمایشگاهی، همگام بودن با علوم روزآزمایشگاهی و تاکید براهمیت آموزش در ایمنی، مستند سازی و کنترل کیفی (داخلی و خارجی) را از اهم اهداف فعالیتها عنوان کرد.
حیدری افزود: در زمینه تجهیزات تخصصی همه آزمایشگاههای دولتی دارای دستگاههای اتوآنالایزر بیوشیمی و سل کانترخون شناسی میباشند
وی اضافه کرد: همچنین در زمینه تجهیزات بخشهای هورمون شناسی، همه آزمایشگاههای خصوصی استان دارای تعداد مناسبی از دستگاههای سیستم الکتروکمی و کمی لومینسانس و الایزا ریدر میباشند.
حیدری تصریح کرد: آزمایشگاه مرجع دانشگاهی دارای تجهیزات فوق تخصصی مانند الایزای تمام اتوماتیک و کاپیلاری الکتروفورز برای تشخیص بیماران مبتلا به اختلالات کبد-کلیه و نیز جهت مراجعین بویژه مشکوک به بیماری تالاسمی است.
وی چالشهای موجود را علاوه بر کمبود پرسنل بویژه در شهرستانهای دور دست مانند شهرستان لردگان و اردل، عدم وجود فضای فیزیکی مناسب و استاندارد در برخی آزمایشگاهها، نا کافی بودن بودجه خرید تجهیزات آزمایشگاهی، کم توجهی به موضوع نگهداشت تجهیزات، ضعف خدمات پس از فروش توسط شرکتهای تجهیزاتی پشتیبان، موجود نبودن دستگاه Back up یا پشتیبان خصوصاً تجهیزات کلیدی به عنوان معضلات سیستم آزمایشگاهی بیان کرد.
حیدری یادآور شد: آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت نقش بسیار مهم و مؤثری در جلوگیری از ورود تجهیزات بی کیفیت و ارزیابی مستمر عملکرد شرکتها جهت ارتقا اعتماد مصرف کننده دارد.