رژیم لاغری با جوانه گندم

جوانه گندم منبع عالی فیبر و بخش بسیار مفیدی از گندم است که سرشار از مواد مغذی متعدد است. این منبع عالی از ویتامین‌ ها، مواد معدنی، چربی و پروتئین داراست. فواید جوانه گندم بسیار زیاد است و عمدتاً به مواد مغذی آن نسبت داده می‌شود.حاوی آنتی‌اکسیدان‌ هایی است که به درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک می‌کند. روغن جوانه گندم از عصاره آن به دست می‌ آید که به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی، کاربرد‌های متعددی در صنایع آرایشی و بهداشتی دارد. با این حال، جوانه گندم معمولاً در طول فرآوری به دلیل وجود اسید‌های چرب غیراشباع چندگانه (که مستعد فساد هستند) دور ریخته می‌شود. در حالیکه جوانه گندم برای لاغری معجزه می‌کند!

 

جوانه گندم برای لاغری و تناسب اندام

ویتامین B موجود در جوانه گندم برای افزایش متابولیسم و کمک به بدن در سوزاندن کالری‌ها به جای ذخیره کردن آن‌ها به عنوان چربی کاربرد دارد. ویتامین B همچنین در افزایش سطح انرژی مفید است. این خوراکی به شما امکان می‌دهد سخت‌تر و طولانی‌تر تمرین کنید و نتایج بیشتری را ببینید.

در کنار خاصیت جوانه گندم برای لاغری باید بگوییم که این ماده غذایی ارزش‌های دیگری هم داراست. یکی از بهترین چیز‌ها در مورد جوانه گندم این است که استفاده از آن آسان است!  پودرچاقی جوانه گندم  را به راحتی می‌توان با تعدادی از دستور العمل‌های مورد علاقه خود برای افزایش کیفیت تغذیه به رژیم اضافه کرد.

به طور مثال می‌توانید آن را روی ماست یا بلغور جو دوسر بپاشید، یا به عنوان مکمل به اسموتی‌های مورد علاقه خود اضافه کنید، از آن در دستور پخت استفاده کنید یا آن را در دستور غذای گرانولای دلخواه‌تان قرار دهید. مهم نیست که چگونه از آن استفاده می‌کنید، با مصرف این ماده غذایی سلامتی خود را کاملاً تقویت خواهید کرد!

جوانه گندم چیست؟

جوانه گندم یکی از سه قسمت هسته گندم به همراه سبوس و آندوسپرم است. جوانه گندم به تکثیر گیاه و تخم‌ریزی دانه‌های جدید کمک می‌کند. در طی فرآیند آسیاب از آندوسپرم خارج می‌شود و می‌تواند یک مکمل عالی برای رژیم غذایی شما باشد. می‌توانید جوانه گندم را به اسموتی‌ها، شیک‌های پروتئینی، کلوچه‌ها و نان‌های مورد علاقه خود اضافه کنید.

استایل کریز (متخصص تغذیه) می‌گوید: جوانه گندم حدود 2.5-3.8 درصد از وزن کل دانه را تشکیل می‌دهد از این رو جوانه گندم سرشار از مواد مغذی ضروری است.

خواص جوانه گندم برای لاغری

در کنار خاصیت جوانه گندم برای لاغری باید بگوییم که این ماده غذایی ارزش‌های دیگری هم داراست. به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، 100 گرم جوانه گندم خام حاوی:

  • کالری 360
  • پروتئین 23.2 گرم
  • چربی 9.72 گرم
  • کربوهیدرات 51.8 گرم
  • فیبر 13.2 گرم
  • کلسیم 39 میلی گرم
  • آهن 6.26 میلی گرم
  • منیزیم 239 میلی گرم
  • فسفر 842 میلی گرم
  • پتاسیم 892 میلی گرم
  • تیامین 1.88 میلی گرم
  • نیاسین 6.81 میلی گرم

جوانه گندم همچنین حاوی سدیم، روی، اسید فولیک و آنتی اکسیدان‌هایی است که به حفظ سلامت و تناسب اندام مطلوب کمک می‌کند.

جوانه گندم چه فوایدی برای سلامتی دارد؟

  • ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشد

در کنار خاصیت جوانه گندم برای لاغری باید بگوییم که این ماده غذایی ارزش‌های دیگری هم داراست. جوانه گندم ممکن است از جلوگیری کند. جوانه گندم سرشار از فیتواسترول‌ها (از نظر ساختاری مشابه کلسترول) است که دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. بدن ما نمی‌تواند فیتواسترول‌ها را سنتز کند و باید از طریق رژیم غذایی به دست آید.  از پیج دکتر بیز دیدن کنید .

این مواد مغذی گیاهی ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی عروقی کمک کند. مطالعه‌ای که توسط دانشکده بهداشت عمومی هاروارد (ایالات متحده آمریکا) انجام شد، نشان داد که مصرف غلات کامل (شامل سبوس و جوانه) در هر روز ممکن است خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد. علاوه بر این، اکتاکوزانول (یک ماده شیمیایی گیاهی) در جوانه گندم، ممکن است به کاهش سطح کلسترول LDL کمک کند.

جوانه گندم همچنین حاوی اسید‌های چرب امگا 3 است که خطر مرگ ناگهانی ناشی از بیماری قلبی و مرگ و میر ناشی از همه علل را در افراد مبتلا به چنین شرایطی کاهش می‌دهد.

  • ممکن است خطر دیابت را کاهش دهد

جوانه گندم ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. مصرف غذا‌های غنی از فیبر غذایی ممکن است به تنظیم سطح قند خون کمک کند. مطالعه‌ای که توسط دانشگاه لوند (سوئد) انجام شد، نشان داد که فیبر غذایی ممکن است LDL پلاسما و سطح گلوکز خون ناشتا را کاهش دهد. علاوه بر این، وجود اسید آلفا لینولنیک در جوانه گندم دارای کاهش مقاومت به انسولین است که این مورد گزارش شده است. همه این عوامل به نوبه خود ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کنند.

  • ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد
  • ممکن است سلامت عضلات را تقویت کند

جوانه گندم یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی است. همراه با ویتامین B و E موجود در گندم، ممکن است به ساخت و ترمیم عضلات کمک کند. بررسی منتشر شده در مجله بین‌المللی علوم مولکولی همچنین نشان می‌دهد که مصرف رژیم غذایی، شامل غذا‌های غنی از توکوفرول و ویتامین E توده عضلانی را بهبود می‌بخشد و سایر آسیب‌شناسی‌های مرتبط با سن را کاهش می‌دهد. با این حال، مطالعات بیشتری برای درک این مزیت توکوفرول‌ها در سالمندانی که با سارکوپنی (توده عضلانی مرتبط با سن) سروکار دارند، ضروری است.

  • علائم یائسگی را کاهش می‌دهد

در کنار خاصیت جوانه گندم برای لاغری باید بگوییم که این ماده غذایی ارزش‌های دیگری هم داراست. خواص ضد التهابی جوانه گندم ممکن است به کاهش شدت دیسمنوره اولیه (قاعدگی‌های دردناک) کمک کند. مصرف روزانه سه کپسول 400 میلی گرمی عصاره جوانه گندم – بین روز شانزدهم سیکل قاعدگی تا روز پنجم سیکل قاعدگی بعدی برای دو ماه متوالی – نتایج مفیدی را نشان خواهد داد. عصاره جوانه گندم همچنین ممکن است علائم عمومی، روانی و فیزیکی (PMS) را تسکین دهد. مصرف خرما بار بیز سرشار از کالری است و ممکن است باعث افزایش وزن شود. بنابراین، بخش‌های خود را بررسی کنید. همین امر در مورد کسانی که رژیم کم کربوهیدرات دارند نیز صدق می‌کند.

همچنین اگر به گلوتن حساس هستید از خوردن جوانه گندم خودداری کنید. برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی خفیفی مانند اسهال، حالت تهوع، گاز و سرگیجه را با مصرف آن تجربه کنند (20). اگر هر یک از این عوارض جانبی را تجربه کردید، فوراً با پزشک خود مشورت کنید.

نحوه مصرف پودر جوانه گندم برای لاغری

پودر جوانه گندم برای لاغری شکم و اندام بسیار مناسب است. آیا تا به حال جوانه گندم را در دستور العمل پخت خود امتحان کرده‌اید؟ اگر نه، در اینجا چند راه برای گنجاندن این ماده غذایی در رژیم غذایی شما وجود دارد.

  • جوانه گندم را به همراه غلات یا ماست میل کنید.
  • در اسموتی‌ها استفاده کنید یا روی سالاد بپاشید.
  • به مافین یا کاسرول اضافه کنید.
  • به خمیر پنکیک یا وافل اضافه کنید.
  • به دستور پخت سوپ مورد علاقه خود اضافه کنید.
  • به سالاد استفاده کنید.
  • داخل پنیر پیتزا و روی آن بزنید.
  • برای افزایش ارزش غذایی به پنکیک اضافه کنید.
  • به عنوان غذایی کنار کوفته یا خورشت‌ها استفاده کنید.
  • به عنوان جایگزینی برای نان در کنار گوشت استفاده کنید.
  • در دستور پخت نان مورد علاقه خود از آن استفاده کنید.
  • روی ماست یونانی بپاشید تا طعمی آجیلی پیدا کنید.
  • برای پیدا کردن طعم آجیلی، آن را به داخل کیک مخلوط کنید.