درمان گل مژه با تتراسایکلین

 مکانیسم اثر تتراسیکلین-چشمی

تتراسايكلين يك آنتي بيوتيك وسيع الطيف است كه از طريق مهار ساخت پروتئين رشد باكتري هاي حساس را مهار مي كند. تتراسایکلین یک داروی آنتی‌بیوتیک برای درمان عفونت‌های باکتریایی مختلف از جمله عفونت‌های دستگاه تنفسی، عفونت‌های دستگاه ادراری، عفونت‌های پوستی و برخی بیماری‌های مقاربتی است. این دارو با مهار رشد و گسترش باکتری‌ها در بدن عمل می‌کند. تتراسایکلین فقط باید با تجویز متخصص استفاده شود، زیرا استفاده نادرست یا استفاده بیش‌ازحد آن می‌تواند منجر به مقاومت آنتی‌بیوتیکی و عوارض جانبی شود.قبل از مصرف دارو بهتر است برای درمان عفونت با متخصص عفونی و برای درمان جوش و آکنه با دکتر پوست مشورت کنید. در سایت بیز استار امکان مشاوره آنلاین و دریافت قیمت تقویت کننده مژه لاکچری کوین سراسر کشور برای شما وجود دارد. در ادامه این مطلب همراه ما باشید که به بررسی بیشتر این آنتی‌بیوتیک پرکاربرد می‌پردازیم.

داروی تتراسایکلین چیست؟

تتراسایکلین به همراه سایر داروهای ضد زخم که برای درمان بعضی از انواع زخم معده کاربرد دارند نیز استفاده می‌شود. تتراسایکلین عفونت‌های ناشی از باکتری پنومونی و سایر عفونت‌های دستگاه تنفسی، عفونت خاص پوست، چشم، سیستم لنفاوی، روده، دستگاه تناسلی و ادراری و برخی عفونت‌هایی که توسط کنه، شپش و حیوانات آلوده منتقل می‌شوند را درمان می‌کند.

  • نام تجاری دارو: سومایسین
  • نام رایج دارو: آنتی بیوتیک تتراسایکلین- Tetracycline – قرص تتراسایکلین ۱۰۰ – اکسی تتراسایکلین

نوع عملکرد داروی تتراسایکلین

داروی تتراسایکلین یکی از انواع آنتی بیوتیک است که با متوقف کردن رشد باکتری‌ها فعالیت می‌کند.

نحوه‌ مصرف داروی تتراسایکلین چگونه است؟

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در زمانی که به آنها نیازی نیست باعث می‌شود اثربخشی دارو در مواقع نیاز از بین برود. بهتر است داروی تتراسایکلین را یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا مصرف کنید. در صورت ابتلا به ناراحتی معده از پزشک خود سوال کنید که آیا می‌توانید داروی تتراسایکلین را به همراه غذا مصرف کنید یا خیر.هر دوز دارو را با یک لیوان کامل آب (۲۴۰ میلی‌لیتر) مصرف کنید، مگر این که پزشک شما دستور دیگری داده باشد. حداقل ۱۰ دقیقه پس از مصرف داروی تتراسایکلین دراز نکشید. به همین دلیل پیش از خواب نباید این دارو را مصرف کنید.

دوز مصرف داروی تتراسایکلین به وضعیت بیماری و پاسخ‌گویی بدن شما به درمان بستگی دارد. برای استفاده‌ی کودکانی که بالای هشت سال سن دارند هم دوز مصرفی دارو بر اساس وزن آن‌ها تعیین می‌شود. برای تاثیرگذاری بیشتر داروی تتراسایکلین این دارو را به صورت منظم مصرف کنید. به یاد داشته باشید که داروی تتراسایکلین را هر روز در زمان مقرر استفاده نمایید.

حتی در صورتی که علائم بیماری شما پس از چند روز مصرف داروی تتراسایکلین از بین رفت مصرف دارو را تا زمانی که پزشک شما تجویز کرده ادامه دهید. توقف این دارو بدون دستور پزشک و در ابتدای مصرف ممکن است باعث رشد باکتری‌ها و به تبع آن تشدید بیماری شما شود. در صورتی که مدتی پس از مصرف داروی تتراسایکلین علائم بیماری شما مانند قبل ادامه داشت یا حال‌تان وخیم‌تر شد به سرعت به متخصص عفونی خود اطلاع دهید.

تتراسایکلین هر چند ساعت باید مصرف شود؟

داروی تتراسایکلین را ۲ الی ۳ ساعت قبل یا بعد از مصرف هر محصول حاوی منیزیم، آلومینیوم یا کلسیم استفاده کنید. بعضی از نمونه‌ها شامل آنتی اسیدها، کوئیناپریل، بعضی از انواع دیدانوزین (جویدنی، قرص بافر حل شونده و محلول‌های دهانی مربوط به امراض کودکان)، ویتامین‌ها، مواد معدنی و سوکرالفیت از این دسته هستند. همین دستورالعمل را برای مصرف مواد لبنی (مانند شیر و ماست)، آب غنی شده با کلسیم، بیسموت ساب‌سالیسیلات، آهن و روی هم دنبال کنید. این محصولات با تتراسایکلین تداخل ایجاد کرده و از جذب آن جلوگیری می‌کنند.

موارد مصرف تتراسایکلین چیست؟

تتراسایکلین در دهه ۱۹۴۰ کشف شد و دفاع خوبی در برابر طیف وسیعی از میکروارگانیسم‌ها از جمله باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی، کلامیدیا، مایکوپلاسما، ریکتزیا و انگل‌های تک یاخته از خود نشان داد. در حال حاضر انواعی از قرص، قطره و آمپول تتراسایکلین در دسترس بیماران قرار دارد تا به درمان بیماری‌های باکتریایی کمک کند.

۱. قرص تتراسایکلین برای اسهال

قرص تتراکیم برای اسهال باکتریایی یا مسافرتی هم می‌تواند موثر باشد. این دارو با مهار رشد باکتری‌ها در روده، به کاهش علائم و رفع عفونت کمک می‌کند.

۲. قرص تتراسایکلین برای عفونت واژن و ناف

قرص تتراسایکلین معمولا برای درمان عفونت‌های واژن و ناف کاربرد ندارد. عفونت‌های واژن به دلیل رشد بیش از حد قارچ (کاندیدا) یا باکتری (واژینوز باکتریایی) ایجاد می‌شوند و داروهای ضد قارچی مانند آزول‌های موضعی یا خوراکی برای عفونت‌های مخمری و آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند مترونیدازول یا کلیندامایسین برای واژینوز باکتریایی استفاده می‌شوند.

۳. فواید تتراسایکلین برای زخم (قرص چرک خشک کن برای زخم)

یکی از مهم‌ترین کاربردهای قرص تتراسایکلین، تسکین زخم‌های گوارشی است. هلیکوباکتر پیلوری یک باکتری است که پوشش داخلی معده را آلوده کرده و باعث ایجاد زخم می‌شود.تتراسایکلین، زمانی که در ترکیب با سایر آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده شود، می‌تواند باکتری هلیکوباکتر پیلوری را ریشه کن کرده و به بهبود زخم‌ها کمک کند. همچنین این دارو هم محسوب می‌شود.

۴. خواص قرص تتراسایکلین برای جوش

قرص یا قطره تتراسایکلین معمولا برای درمان آکنه و جوش تجویز می‌شود. این آنتی‌بیوتیک با مهار رشد باکتری‌های روی پوست و کاهش التهاب مرتبط با جوش‌های آکنه عمل می‌کند. نحوه مصرف قرص تتراسایکلین برای جوش به این‌صورت است که ۲ یا ۴ بار در روز با معده خالی، ۱ ساعت قبل یا ۲ ساعت بعد از غذا مصرف می‌شود. قیمت سرم ضد جوش در مقابل قطره تراسایکلین بیشتر است اما تاثیر گذاری آن بهتر است.

۵. کپسول تتراسایکلین ۲۵۰ برای آفت، تبخال لب و عفونت لثه

گاهی اوقات کپسول تتراسایکلین خوراکی برای درمان آفت در دهان، تبخال لب و عفونت باکتریایی لثه نیز تجویز می‌شود. این زخم‌ها دردناک و عود کننده هستند و داخل لب‌ها، گونه‌ها یا زبان ایجاد می‌شوند.

۶. تتراسایکلین برای گلو درد کاربرد دارد؟

تتراسایکلین معمولا برای درمان گلودرد تجویز نمی‌شود. زیرا گلودرد در اثر عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا ایجاد می‌شوند و آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند تتراسایکلین در برابر این عفونت‌های ویروسی مؤثر نیستند.

۷. شربت تتراسایکلین کودکان

تتراسایکلین برای نوزادان یا کودکان کمتر از ۸ سال و کمتر کاربرد زیادی ندارد مگر اینکه پزشک دستور دهد. این دارو ممکن است باعث تغییر رنگ دائمی دندان‌ها و سایر مشکلات در بیماران در این گروه‌های سنی شوند.

۸. پماد تتراسایکلین برای چیست؟

داروی موضعی تتراسایکلین به‌عنوان یک درمان موضعی برای بیماری‌های پوستی مانند آکنه یا عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شود که با مهار رشد باکتری‌ها روی پوست عمل می‌کند. سرم طلا نیز دارای تاثیرات ویژه ای در درمان بیماری های پوستی است . برای آشنایی با طرز استفاده سرم طلا با ما همراه باشید

پماد تتراسایکلین برای گوش

کرم تتراسایکلین برای درمان عفونت گوش ناشی از سوراخ شدن استفاده می‌شود. عفونت گوش توسط باکتری یا ویروس ایجاد شده و با آنتی بیوتیک‌هایی به شکل قطره گوش، آنتی بیوتیک‌های خوراکی یا ترکیبی از هر دو درمان می‌شود.

پماد تتراسایکلین چشمی برای گل مژه

داروی چشمی تتراسایکلین برای یا تراخم که توسط باکتری‌های حساس به تتراسایکلین ایجاد می‌شود، استفاده می‌شود.

کرم تتراسایکلین برای شقاق مقعدی

آنتی بیوتیک‌ها برای کاهش التهاب، عفونت، تورم، درد و ترشحات در مقعد موثر هستند. سفادروکسیل، سفازولین، سفیکسیم، سفالکسین و تتراسایکلین از داروهای درمانی شقاق مقعدی بوده که به گشاد شدن وریدها و افزایش گردش خون در مقعد کمک می‌کنند.

۹. تتراسایکلین برای میکروب معده

تتراسایکلین در دسته قرار می‌گیرد. این دارو می‌تواند باکتری هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori)، یک عفونت باکتریایی شایع که باعث بیماری‌هایی مانند زخم معده و گاستریت است را از بین ببرد.

۱۰. تتراسایکلین برای زگیل تناسلی و بیماری قارچی

این دارو برای درمان عفونت‌های ویروسی مانند زگیل تناسلی کاربردی ندارد. زگیل تناسلی توسط سویه‌های خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می‌شود و با استفاده از روش‌های خاصی مانند کرم‌های موضعی، کرایوتراپی (انجماد) یا برداشتن از طریق عمل جراحی درمان می‌شوند.

عوارض قرص تتراسایکلین چیست؟

حالت تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، زخمی شدن دهان، ابتلا به زبان سیاه مودار، زخمی شدن گلو، گیجی، سردرد و ناراحتی‌های مقعدی از جمله عوارض جانبی مصرف داروی تتراسایکلین است. در صورتی که هر کدام از این علائم ادامه داشت یا شدیدتر شد به سرعت به پزشک خود یا دکتر داروخانه اطلاع دهید.

در صورتی که با عوارض جانبی خطرناکی مانند موارد زیر شدید، حتما به پزشک اطلاع دهید:

  • رنگ پریدگی ناخن‌ها
  • دردهای عضلانی
  • مشکل در بلع و بلع دردناک
  • علائم مشکلات کلیوی از جمله تغییر در میزان ادرار، قهوه‌ای، خاکستری یا بی‌رنگ شدن دندان‌ها
  • بی‌حسی یا مور مور شدن دست‌ها و پاها
  • خستگی غیر معمول
  • علائم جدید عفونت از قبیل درد مداوم گلو، تب و لرز
  • مشکلات شنوایی از جمله شنیدن صدای زنگ در گوش یا کم شدن شنوایی
  • کبود شدن یا خون‌ریزی آسان
  • درد شدید معده و شکم
  • زرد شدن رنگ پوست یا چشم و ادرار تیره رنگ

داروی تتراسایکلین به ندرت سبب افزایش شدید فشار خون داخل جمجمه می‌شود. خطر این عارضه‌ی جانبی برای زنانی که در سنین بالا باردار شده‌اند، افرادی که اضافه وزن دارند و کسانی که در گذشته دچار افزایش فشار خون داخل جمجمه شده‌اند به مراتب بیشتر از سایرین است. در صورت بروز سردرد شدید و مداوم، تغییرات بینایی مانند تار شدن دید یک چشم یا هر دو چشم، کاهش بینایی، کوری ناگهانی و حالت تهوع و استفراغ به سرعت از مرکز فوریت‌های پزشکی کمک بگیرید.

استفاده از داروی تتراسایکلین برای مدت طولانی یا دوره‌های متوالی ممکن است موجب بروز ترشحات دهانی یا عفونت‌های مخمری جدید مانند عفونت قارچی دهان یا واژن شود. در صورتی که با علائمی مانند مشاهده‌ی تکه‌های سفید در دهان، تغییر در ترشحات واژن و هر گونه علائم جدید شدید با پزشک خود مشورت کنید.

.