در هفتههای اخیر، چین شاهد شیوع یک ویروس تنفسی جدید بوده است که نگرانیهای جدی در زمینه سلامت عمومی و بهداشت جهانی ایجاد کرده است.
این ویروس، که به عنوان یک عفونت تنفسی حاد شناسایی شده، علائم مشابهی با ویروسهای آنفلوآنزا و کروناویروسها دارد و در حال گسترش در برخی از مناطق این کشور است.
این در حالی است که طبق اعلام وزارت بهداشت، خوشبختانه هنوز موردی از ابتلا به این بیماری در ایران مشاهده نشده، اما باید از اکنون درباره علائم و راههای پیشگیری و درمان بیماری بدانیم که در ادامه میخوانید.
ویروس جدید چطور منتقل میشود؟
مجید جعفرینژاد، معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی درباره راه عای انتقال ویروس چینی اظهار کرد: ویروس متاپنومای انسانی (HMPV) بیشتر از ۳ طریق ترشحات ناشی از سرفه و عطسه، تماس نزدیک شخصی مانند لمس، دست دادن و ارتباط تنفسی و تماس با اشیاء یا سطوح آلوده به ویروسها و سپس لمس دهان، بینی و چشم منتقل میشود.
وی با بیان اینکه برای پیشگیری از بیماری ویروسی HMPV که در حال حاضر هیچ درمان ضدویروسی برای آن وجود ندارد و واکسن تأیید شدهای نیز برای پیشگیری از این بیماری تولید نشده است خاطر نشان کرد: بهترین کار مراقبتهای پزشکی حمایتی مرسوم برای درمان این بیماری ویروسی بوده، موضوعی که در درمان دیگر بیماریهای ویروسی مورد تأکید است.
مبتلایان به ویروس جدید چه کنند؟
معاون فنی مرکز بهداشت خراسان رضوی خطاب به بیماران علائم بیماری ویروسی HMPV، گفت: این گروه از بیماران باید ضمن پوشاندن دهان و بینی به هنگام سرفه و عطسه، تا زمان رفع این علائم از ماسک استفاده نمایند و در کنار آن نیز به رعایت مواردی همچون عدم استفاده از ظروف غذا و اقلام خوراکی مشترک با دیگران، اجتناب از نزدیک شدن به دیگران و بوسیدن دیگر افراد، ماندن در خانه در صورت داشتن بیماری و عدم نزدیک شدن به گروههای آسیبپذیر توجه نمایند.
دکتر جعفرینژاد اضافه کرد: همچنین در کنار موارد اشاره شده بر تمیز کردن سطوح آلوده محیطی مانند دستگیره دربها و اسباببازیهای مشترک و نیز لحاظ کردن تهویه هوای مناسب در محیطهای سر بسته که در جلوگیری از گسترش ویروس HMPV کمک کننده است تاکید میشود.
وی با بیان اینکه بیماران با علائم بیماری ویروسی HMPV باید بهطور مداوم و صحیح دستهای خود را با آب و صابون بشویند، خاطرنشان کرد: توصیه ما در این خصوص شستن درست و مستمر دستها با آب و صابون حداقل به مدت ۲۰ ثانیه در هر نوبت بوده است تا از طریق زمینه انتقال ویروس به دیگران فراهم نشود.