یک خاصیت گردو که کمتر درباره اش شنیده اید

یک خاصیت گردو که کمتر درباره‌اش شنیده‌اید
آفتاب نیوز :

در دنیایی که بیماری های قلبی و متابولیک روز به روز در حال گسترش اند پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا با انتشار نتایج یک مطالعه جدید خبر خوشی برای دوستداران مغز ها به ارمغان آوردند: مصرف روزانه تنها یک چهارم فنجان گردو می تواند سطح کلسترول مضر را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

بر اساس این تحقیق که نتایج آن در سال ۲۰۲۵ در نشریه علمی The American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد افرادی که به جای تنقلات ناسالمی چون چیپس و شیرینی گردو را به عنوان میان وعده روزانه خود انتخاب کرده اند در مدت تنها ۱۲ هفته کاهش چشمگیری در سطح کلسترول LDL و تری گلیسیرید خون خود تجربه کرده اند.

جزئیات مطالعه: در این پژوهش ۱۳۸ نفر که در معرض خطر ابتلا به سندرم متابولیک بودند به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول تنقلات خود را با ۵۷ گرم گردو جایگزین کردند و گروه دوم به رژیم عادی خود ادامه دادند اما از مصرف مغز ها پرهیز کردند.

نتایج قابل توجه بود:

کاهش کلسترول بد (LDL): بیش از ۷ واحد (mg/dL)

کاهش تری گلیسیرید: بیش از ۱۶ واحد

افزایش کیفیت رژیم غذایی: بر اساس شاخص HEI-۲۰۲۰ حدود ۹.۴ واحد

نکته جالب اینکه با وجود افزایش چربی در رژیم گروه اول هیچ افزایش نگران کننده ای در وزن شرکت کنندگان دیده نشد. در حقیقت این مطالعه آنلاین تأییدی است بر اینکه همه چربی ها بد نیستند—و بعضی از آنها مانند چربی های مفید موجود در مغزها کلید سلامتی اند.

کاربرد در زندگی روزمره

اگر به فکر ارتقای سلامت قلب خود هستید شاید وقت آن رسیده باشد که به جای شکلات های صنعتی یا چیپس سراغ گردو بروید. می توانید آن را به سالاد ماست یا حتی یک تکه شکلات تلخ اضافه کنید و از طعم و فواید آن لذت ببرید؛ و اگر به گردو حساسیت دارید؟ نگران نباشید! غذا هایی مانند سالمون جو دوسر سیب لوبیا و آووکادو نیز در پایین آوردن کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب نقش موثری دارند؛ و البته ورزش را فراموش نکنید: ترکیب تغذیه سالم با فعالیت بدنی بهترین نسخه برای سلامت قلب است.