بنا بر اظهارات معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش، فرصت آموزشی برای دختران پس از انقلاب اسلامی بیش از ۲۲۰ درصد رشد داشته است.
به گزارش خبر فوری، محمد مهدی کاظمی در ویژه برنامه «مدرسه قوی، ایران قوی» که به صورت زنده امروز سه شنبه ۱۷ بهمن ماه از شبکه شاد پخش شد، اظهار کرد: قبل از انقلاب فرصت آموزشی برای مقطع ابتدایی ۶۰ درصد فراهم بود و این یعنی پیش از انقلاب ۶۰ درصد دانش آموزان ابتدایی مشغول به تحصیل بودند درحالی که هم اکنون فرصت آموزشی در مقطع ابتدایی به بیش از ۹۸ درصد رسیده است.
به گفته وی فرصت آموزشی قبل از انقلاب برای مقطع متوسطه حدود ۴۰ درصد بوده است و این درحالی است که فرصت آموزشی برای مقطع متوسطه امروز به بیش از ۸۶ درصد رسیده است.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش، افزود: درواقع باید گفت فرصت آموزشی برای دختران پس از انقلاب اسلامی بیش از ۲۲۰ درصد رشد داشته است و این حاکی از توجه انقلاب اسلامی به تربیت دانش آموزان است.
تقاضای زیاد از طرف دانش آموزان با معدل بالای ۱۹ برای ثبت نام در هنرستانها
کاظمی در بخش دیگر سخنان خود در پاسخ به سوال یک دانش آموز هنرستانی طی تماس تلفنی خود با ویژه برنامه زنده «مدرسه قوی، ایران قوی» مبنی بر تمایل خانواده ها برای تحصیل دانش آموزان با معدل بالا در رشتههای نظری و نه هنرستانی، توضیح داد: در سال قبل تقاضای زیادی از سوی دانش آموزان با معدل ۱۹ به بالا برای ثبت نام در هنرستانها داشتیم اما فرصت ثبت نام همه این دانش آموزان در هنرستانها را نداشتیم چراکه ظرفیت هنرستان های ما تکمیل شده بود و نتوانستیم تمام این دانش آموزان را ثبت نام کنیم.
وی ادامه داد: سال گذشته دانش آموزان با معدل بسیار بالا در هنرستانها ثبت نام کردند اما نتوانستیم همه دانش آموزان علاقمند با معدل بالا را در هنرستانها ثبت نام کنیم چراکه ظرفیت ما محدود بود. از این رو باید گفت در حال حاضر فرهنگ عمومی در خصوص این مساله و در قیاس با گذشته تغییر یافته است چراکه امروز مدرک دانشگاهی بالا و حتی فوق لیسانس و دکتری ملاک استخدام به ویژه در بخش غیر دولتی نیست و فرصتهای اشتغال امروز متفاوت شده است.
هنرستان سمپاد و نمونه دولتی داریم
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در کشور هنرستان سمپاد و نمونه دولتی وجود داردف خاطر نشان کرد: هنرستانهای بسیار خوب سمپاد و نمونه دولتی در کشور داریم که ورود به آنها دارای شرط معدل و آزمون ورودی است. دانش آموزانی داریم که در مدارس خاص قبول میشوند اما تغییر رشته داده و به هنرستان میآیند. این امر حاکی از تغییر رویکرد خانواده ها و نوجوانان نسبت به تحصیل در هنرستانها است. با این حال ممکن است برخی خانواده ها همان ذهنیت گذشته را درباره تحصیل در هنرستان داشته باشند که باید برای رفع آن فرهنگ سازی بیشتری در این زمینه داشته باشیم.
قبولی پزشکی در «بشاگرد»
کاظمی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص عدالت آموزشی، با اشاره به تاثیر سابقه تحصیلی در قبولی در کنکور، بیان کرد: امسال در کنکور ۱۴۰۲ با تاثیر قطعی سابقه تحصیلی شاهد رتبه های تک رقمی در مناطق خاص بودیم. در مناطق محرومی که شاید تا کنون و از زمان برگزاری کنکور، کسی رشته پزشکی قبول نشده بود، قبولی رشته پزشکی داشتیم. امسال در منطقه بشاگرد قبولی رشته پزشکی داشتیم. امسال شاهد این امر بودیم که با تاثیر قطعی سابقه تحصیلی به ویژه دانش آموزان مناطق دو و سه آموزشی درصد بیشتری از رتبه های زیر هزار را کسب کردند و این یعنی عدالت آموزشی محقق شده و این فرصت برای همه فراهم شده است.
وی با بیان اینکه اگر دانش آموزان کتب درسی خود را خوب مطالعه کنند به راحتی میتوانند در امتحانات نهایی نمره قابل قبول و خوبی را کسب کنند، توضیح داد: مهم نحوه و شیوه مطالعه است. در گذشته تمرکز دانش آموزان بر کنکور و روشهای تستی بود اما در حال حاضر تمرکز بر این است که وضعیت دانش آموزان دانش آموزان به صورت عملکردی در محتوای عمیق چگونه است. از این رو امتحان نهایی برای کسی که کتاب را خوب مطالعه کرده باشد، سخت نیست و راحت است. دانش آموزان این توانایی را دارند که نمرات بسیار خوبی را کسب کنند.
فرصت ترمیم نمره فقط یک بار است
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش درباره فرصت ترمیم نمره برای دانش آموزان و فارغ التحصیلان نیز عنوان کرد: همه داوطلبان کنکور باید در دروس مشخصی ایجاد سابقه تحصیلی کنند. درواقع نمره دروس امتحان نهایی داوطلبان به عنوان سابقه تحصیلی برایشان حساب میشود. از این رو دانش آموزی که به هر دلیلی در عنوان درسی نمره دلخواه را کسب نکرده است و تمایل به کسب نمره بهتری دارد، به جز فرصت ایجاد سابقه تحصیلی یک بار فرصت ترمیم نمره برای همه دروس را دارد.
کاظمی ادامه داد: این فرصت را فراهم کردیم تا همه دانش آموزان و فارغ التحصیلان سال های گذشته در همه دروسی که برای آنها ایجاد سابقه تحصیلی کردهاند، یک بار هم بتوانند ترمیم نمره داشته باشند. از این رو اگر فردی قبل از سال ۸۴ دیپلم گرفته است و سابقه تحصیلی ندارد، میتواند یک بار در امتحان نهایی شرکت کرده و ایجاد سابقه تحصیلی کند و یک بار هم فرصت ترمیم نمره داشته باشد.
انتهای پیام