طراحی سلول‌های خورشیدی چندلایه با بازدهی بالا

طراحی سلول‌های خورشیدی چندلایه با بازدهی بالا

به گزارش خبرگزاری خبر فوری، دانشمندان دانشگاه پوتسدام در آلمان با همکاری محققان آکادمی علوم چین، یک سلول خورشیدی چند لایه پروسکایت توسعه داده‌اند که بازده خوبی را در آزمایشات نشان داده است. محققان برای افزایش عملکرد سلول خورشیدی، از چندین ماده پیشرفته استفاده کرده‌اند.

این سلول از یک زیرلایه شیشه‌ای، یک جاذب پروسکایت با شکاف باند (band gap) معادل ۱.۸۸ الکترون‌ولت و یک لایه اکسید رسانای شفاف (TCO) تشکیل شده است.

یک لایه جدید غیرفعال‌ساز (passivation)، یک لایه اتصال‌دهنده (ICL) و یک جاذب آلی با شکاف باند ۱.۲۷ الکترون‌ولت به سلول اضافه شده است. آزمایشات نشان داده است که بازده تبدیل انرژی در این سلول خورشیدی معادل ۲۶.۴ درصد است.

یافته‌های حاصل از آزمایش این فناوری می‌تواند استاندارد جهانی جدیدی را برای سلول‌های خورشیدی ایجاد کند و نشان دهد سلول‌های خورشیدیِ حاویِ پروسکایت تا چه اندازه می‌توانند برای استفاده از انرژی خورشیدی مؤثر باشند.

پیشتر محققان دانشگاه لیسبون در پرتغال، یک سلول خورشیدی پروسکایتی فوقِ‌نازک با طرح شطرنجی ساختند که از لایه پروسکایت در برابر تخریب اشعه ماوراء‌بنفش محافظت می‌کرد و بازده آن به ۲۸.۲ درصد رسیده بود. بیشتر صفحات خورشیدی رایج، بازدهی کمتر از ۲۳ درصد با محدوده میانگین ۱۵ تا ۲۰ درصد دارند.

انتهای پیام/