وی در مصاحبه ای امشب با عنوان “طهماسب مظاهری” وی کنترل نقدینگی را از اولویت های دولت سیزدهم اعلام کرد و گفت: افزایش نقدینگی نتیجه عدم تعادل و ایجاد پول در بانک های کشور است. دولت همچنین می تواند با فروش ارز صادر شده به بانک مرکزی و تبدیل آن به ریال ، نقدینگی را افزایش دهد.
وی در مورد پنج عامل رشد نقدینگی صحبت کرد و افزود: وی عوامل رشد نقدینگی را به پنج دسته تقسیم کرد. به گفته وی ، افزایش وام های کنترل نشده و اعتبار ، سرعت گردش پول ، افزایش هزینه های بانک مرکزی ، رشد دارایی های خارجی و سرانجام ، حذف نرخ ارز و اعلام نرخ های غیر واقعی منجر به افزایش نقدینگی خواهد شد.
این کارشناس مسائل اقتصادی ، نقدینگی اقتصاد را با خون بدن مقایسه کرد و افزود: نسبت اعتبار و نقدینگی در کشور ما 7 برابر است. اگر دولت کسری بودجه داشته باشد و منابع بانک مرکزی را پس ندهد و پول را وارد سیستم اقتصادی نکند ، نقدینگی و تورم افزایش می یابد.
رئیس کل سابق بانک مرکزی گفت: نقدینگی اصلی ترین ویژگی قدرت خرید است ، همه به اندازه نقدینگی دارایی و قدرت خرید دارند. با افزایش نقدینگی ، تقاضای کل و قدرت خرید مردم نیز افزایش می یابد.
وی افزود که یکی از م effectiveثرترین زمینه ها برای کنترل رشد نقدینگی “هزینه های دولت” است که باید کنترل شود.
وی مالیات و سود سهام را به عنوان منبع تأمین بودجه دولت ذکر کرد و گفت: اگر بانک ها بیش از سپرده وام بدهند تا به تولیدکنندگان اعتبار و سرمایه گذاری بدهند ، پس آنها از بانک مرکزی کسری کسر می کنند.
مظاهر افزود: گاهی بانک مرکزی پول را به سیستم اقتصادی کشور تزریق می کند.
مظاهری ، کارشناس مسائل اقتصادی درباره تخلفات بانکی معمول کشور اظهار داشت: برخی بانک ها سقف قانونی تسهیلات پرداختی را رعایت نمی کنند و این تخلف است.
وزیر پیشین اقتصاد و دارایی راه کنترل تورم را کنترل نقدینگی و تقاضا در بازار دانست و تأکید کرد: برای کنترل تورم ، دولت باید از ابزارهای اقتصادی ، قانونی و اداری برای کنترل عرضه و تقاضا استفاده کند ، نقدینگی ایجاد شده تبدیل می شود تقاضا برای کالاها و خدمات در بازار.
وی گفت: پیش بینی می کنیم در سال 1400 ضریب افزایش یابد. هیچ بانکی نمی تواند بیش از 20٪ از سرمایه مسدود شده شخص را وام بگیرد.
وی گفت: “بانک ها به ندرت حساب های خود را ارائه می دهند.”
شاکری با بیان اینکه رشد پایه پولی کشور در تابستان گذشته منفی بود (99) و رشد نقدینگی بسیار زیاد بود ، افزود: اگر دولت هرگونه اوراق بهادار را از صندوق توسعه ملی یا بانک مرکزی حذف کند ، موجب افزایش نقدینگی می شود.