کاهش ۱۵ درصدی قیمت تمام شده خودرو از سال آینده

کاهش ۱۵ درصدی قیمت تمام شده خودرو از سال آینده

وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) به تشریح مسائل و مشکلات صنعت خودرو پرداخت و توضیح داد که در سال 1401 تولید خودرو 1.5 برابر و 25 درصد کاهش داشته است. قیمت تمام شده خودروها در همان محل. وی از افزایش تولید خبر داد.

به گزارش خبر فوری، سیدرضا فاطمی امین در نشست با خبرنگاران صنعت خودرو به تشریح موضوعاتی از جمله واردات خودرو، کیفیت خودرو، افزایش ترافیک و قیمت خودرو پرداخت.

وی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه صنعت خودروی ایران آنقدر مشکلات قابل رفع و منتفی ندارد، گفت: پتانسیل های زیادی در صنعت خودرو وجود دارد، اما امروز یا دیروز نیز چالش های زیادی وجود دارد که برای صنعت مهم نیست. صنعت خودرو بیش از 4 تا 40 سال است که چالش برانگیز و قابل توجه بوده است.

وی ضمن تاکید بر اینکه مهمترین کار در وزارت صمت بررسی و بررسی یکباره مسائل خودرو و یافتن راه حل است، گفت: راهکارها باید جدی گرفته شود. در حوزه هایی مانند خودرو که انتقادات زیادی وجود دارد، اگر برنامه ها با دقت طراحی شود و با جدیت دنبال شود، مطمئناً موفقیت حاصل می شود.

با بهبود کیفیت خودرو، بحث در مورد توسعه جدی محصول نیز افزایش می یابد

فاطمی امین در مورد کیفیت خودرو، با وجود اینکه مقام معظم رهبری بر ارتقای کیفیت خودرو تاکید داشتند، گفت: 60 درصد خودرو مربوط به قطعات، 16 درصد مربوط به مونتاژ و 2 درصد است. مربوط به پلت فرم و طراحی در واقع خودرویی که در مدت 3-4 سال تولید می‌شود، زمانی برای بهبود کیفیت نخواهد داشت، بنابراین قطعات، مونتاژ و مهمتر از آن پلت فرم باید روی پلت فرم متمرکز شود.

وی افزود: متاسفانه در سال های اخیر بحث توسعه محصول مورد توجه جدی قرار نگرفته و بسترها تغییر چندانی نکرده است، بنابراین باید به سمت توسعه محصول حرکت کنیم.

فاطمی امین یکی دیگر از مشکلات خودروهای بی کیفیت را نبود ارتباط مناسب بین قطعات و خودروسازان دانست و گفت: در آن زمان قطعه‌سازان موظف بودند تا حداکثر دو ماه (۶۰ روز) مطالبات قطعه‌سازان را پرداخت کنند، اما اکنون مطالبات قطعه‌سازان مشمول ۹ روز است.

یک مقام ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در صورتی که پرداخت مورد نیاز قطعه سازان کمتر از دو ماه باشد، قیمت قطعات بین 10 تا 13 درصد کاهش می یابد. این روزها که خودروسازان با تاخیر زیاد پول قطعه سازان را پرداخت می کنند، نمی توانند از کیفیت قطعات گله کنند. علاوه بر این خودروساز به جای ارائه فاکتور، با قطعه ساز قرارداد بسته است که پر از مشکلات است. بر این اساس لازم است ارتباط خودروسازان و قطعه سازان بهبود یابد.

بررسی و آزمایش مکانیسم های جدید در صورتحساب و زنجیره تامین خودروسازان

فاطمی امین با بیان اینکه در دو ماه اخیر سازوکاری را در ایران، خودرو و سایپان راه اندازی کرده ایم و بررسی و آزمایش کرده ایم که سازوکار زنجیره ای تامین مالی است. حساب. نویسنده کامپوننت ها نیز ممکن است بخشی از این نصب ها را برداشته و بقیه را به زنجیره قبلی بسپارد و این روند ادامه خواهد داشت. این سازوکار قطعات و سازندگان را به صدور و ارسال فاکتور سوق می دهد و در نتیجه تبدیل به یک سنت می شود که ابهام در قیمت و تحویل قطعه را برطرف می کند. به این ترتیب پرداخت ها به موقع انجام می شود و فاکتوری صادر می شود که در سامانه جامع معاملات ثبت می شود و عرضه و تقاضا را شفاف می کند.

“سهام” خودروسازان واگذار و سهام آنها واگذار خواهد شد

وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اطمینان از طراحی برنامه‌های دو ساله صنعت خودرو و طراحی و تعریف دقیق سازوکارهای آن، به موضوع واگذاری سهام خودروسازان اشاره و تصریح کرد: در صورت آزادسازی این سهام و انتقال نقدینگی ناشی از آن به شرکت‌های تابعه، بین ۶ تا ۷ میلیارد دلار نیاز به تسهیلات آنها کاهش می‌یابد و در نتیجه قیمت تمام شده درب خودرو کارخانه کاهش می‌یابد.

مافیای بزرگ خودرو را با واگذاری ها ریشه کن خواهیم کرد

یک مقام ارشد در وزارت صنعت، معدن و تجارت از آغاز ارزش گذاری سهام ایران خودرو و سایپا خبر داد: در صنعت خودرو دو مافیا وجود دارد که با واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا، اکثر این مافیاها خواهند شد. حل شود. ارزش گذاری سهام دو شرکت بزرگ خودروسازی آغاز شده و سال آینده این سهام به صورت بلوکی در بورس کالا عرضه می شود. این اقدام گام بزرگی برای رهایی دولت از اتهامات دولتی بودن خودروسازان خواهد بود.

فاطمی امین گفت: 6.7 درصد از سهام ایران خودرو و 17 درصد سهام سایپا متعلق به شرکت گسترش است که تحت ضمانت دولت است و قابل واگذاری نیست، اما در نظر داریم 25 و 40 درصد از سهام ایران خودرو را بدهیم. سهام سایپا که در واقع «خودرو» هستند. “آنها هستند، بیایید تسلیم شویم. بنا به درخواست رئیس جمهور، مدیرعامل ایران خودرو و سایپا منصوب می شود و مدیرعامل ایران خودرو را منصوب می کند. حل مشکل خود تامین مالی این شرکت ها دو مشکل اصلی خودروسازان را حل می کند. علاوه بر این مشکلات مالی و نقدینگی خودروسازان حل شده و پول به سمت این شرکت ها هدایت می شود و ساختار سهامداران اصلاح می شود.

چهار قیمت خودرو/ از خودروسازان خواستیم قیمت تمام شده محصولات خود را اعلام کنند

او پرسید: «هزینه واقعی خودروها چقدر است؟ وی پاسخ داد: از خودروسازان خواسته ایم قیمت تمام شده خودرو را اعلام کنند. در حال حاضر چهار قیمت برای قیمت خودرو وجود دارد. قیمت، قیمت محصولات بازار آزاد است که هیچکس آن را کنترل نمی کند و بر اساس اخبار و نرخ ارز بالا و پایین می شود. بیش از یک میلیون و 500 هزار دستگاه در بازار تقاضا دارد و تا پایان امسال تولید خودروسازان به یک میلیون دستگاه نمی رسد، بنابراین بین عرضه و تقاضا فاصله زیادی بین 400 تا 500 هزار دستگاه وجود دارد.

مشکل شکاف عرضه و تقاضا و هجوم ثبت نام خودرو در سال آینده با افزایش تولید و واردات برطرف می شود.

وزیر صمت ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به محدودیت های سایر بازارهای موازی، تمایل زیادی برای خرید خودرو وجود دارد و حجم تقاضا برای مشارکت در طرح ها و ثبت نام ها نیز بالاست. این امر در سال آینده با افزایش تولید و واردات کنترل خواهد شد. قیمت دوم، قیمت محصولات کارخانه ای است که خودروساز عرضه می کند و گاه زیر قیمت تمام شده و با ضرر. همچنین می توان به دو قیمت اولیه دو قیمتی که خود تولیدکننده رعایت می کند و قیمتی که سازمان حمایت می کند اضافه کرد.

فاطمی امین با بیان اینکه در سال آینده می توان به تولید یک میلیون و 600 هزار دستگاه خودرو به صورت سخت افزاری دست پیدا کرد، به دو گردنه اصلی دارویی خودروسازان اشاره کرد و گفت: قالب و موتور دو گردن در صنعت خودروسازی ما هستند. با دستور رئیس جمهور باید در سال آینده 1.5 بار نسبت به سال 1400 برنامه تولید شود. با توجه به اینکه تا پایان سال 900 هزار دستگاه خودرو تولید می شود، پیش بینی می شود تا سال 1401 تولید 1.5 میلیون دستگاه برسد. از این رو طرح دو شرکت بزرگ خودروسازی را برای افزایش 50 درصدی تولید در سال آینده تصویب کرده ایم.

جریمه ها و مشکلات نقدینگی، تامین تراشه های الکترونیکی را برای خودروسازان خانگی دشوارتر می کند

وزیر صمت در ادامه نشست خود به دنیای بحران کمبود تراشه اشاره کرد و گفت: تراشه های الکترونیکی در سال 2021 وارد بسیاری از صنایع شده و صنایع جهان را با چالش مواجه کرده و در سال 2021 تولید 20 میلیون خودروساز در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است. دستگاه یکی دارد. کاهش برخی از خودروها از 17 تراشه استفاده می کنند. علاوه بر معضل جهانی تامین تراشه های الکترونیکی، دو چالش جریمه و نقد نشدن، خودروسازان داخلی را بیش از پیش با چالش مواجه کرده است.

وی افزود: امروز با افزایش تقاضای دنیا برای تلفن همراه، تبلت و غیره، بحران کمبود تراشه را تشدید کرده است.

ممنوعیت واردات خودرو تمدید نمی شود / واردات طبق قوانین قبلی بازگردانده می شود

فاطمی امین در ادامه به واردات خودرو از سال آینده پرداخت و گفت: در سه سال اخیر هیچ گاه واردات خودرو به دلیل حمایت های صنعت خودرو ممنوع نشده است، بلکه دلیل اصلی آن مدیریت تراز ارزی کشور بوده است. به دلیل مجازات ها، واردات بیش از 2000 قلم کالا را ممنوع کردند که یکی از آنها خودرو بود. من شهریورماه امسال اعلام کردم که به عنوان وزیر صمت مخالف واردات خودرو نیستم، اما چون واردات یک یا دو میلیارد دلار هزینه ارزی برای کشور دارد، در حال حاضر واردات خوب نیست.

وی افزود: خوشبختانه با اقدامات تجار ایرانی و رشد صادرات، وضعیت بهتر شده و بخشنامه ممنوعیت واردات که اردیبهشت ماه سال آینده منقضی می شود تمدید نمی شود و واردات به حالت عادی باز می گردد. اما فراموش نکنیم که واردات خودروهای فرسوده ممنوع خواهد شد.

وزیر صمت در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه قیمت نسبی خودرو مناسب نیست، تاکید کرد: در دهه 90 یک کارگر با حقوق 3 تا 4 ماهه می توانست خودرو بخرد، اما اکنون این امر غیرممکن است، زیرا اکنون خودرو وجود دارد. مسکن، ارز و غیره تورم فزاینده ای داشته اند، اما دستمزدها و حقوق ها به اندازه خود رشد نکرده اند.

تولید خودروی پرتیراژ اقتصادی در دستور کار / عرضه از شهریور 1402

فاطمی امین تاکید کرد: تلاش ما کاهش قیمت تمام شده خودرو در سال آینده است. همچنین تلاش می شود خودرویی مقرون به صرفه با قیمت های کمتر از 5000 دلار و 6000 دلار و تیراژ بیش از 200000 و 300000 دلار تولید شود. در اواسط شهریور 1402، طرحی برای عرضه خودرویی با پلتفرم اقتصادی به بازار انجام شد. یکی از چالش های اصلی ما در صنعت خودرو عدم توسعه محصول به خصوص در خودروهای اقتصادی بوده است.

وی افزود: در سال آینده قیمت تمام شده محصولات خودرویی به دلیل رشد واردات و تولید خودروسازان حداقل 15 درصد کاهش خواهد یافت.

از 6 آوریل 1401 کنترل بازار قطعات یدکی افزایش یافت

این مقام ارشد وزارت صمت در خصوص قاچاق و کلاهبرداری لوازم یدکی خودرو گفت: بعد از تعطیلات (15 فروردین) برنامه جدید و موثری برای کنترل بازار لوازم یدکی اجرا می شود. اقدامات اولیه انجام شده اما اصلی ترین و دقیق ترین پیگیری ها بعد از عید خواهد بود و تمامی معاملات در سامانه جامع معاملات ثبت می شود. این برنامه برای آیتم های 15 تکه در نظر گرفته شده است اما در درجه اول به دلیل بحث ایمنی در بحث قطعات خودرو.

انتهای پیام/