وسایل ممنوعه در قطار کدامند؟

وسایل ممنوعه در قطار کدامند؟

هر مسافر می‌تواند حین مسافرت با قطار کیف یا توشه‌ای برای خود داشته باشند اما همراه داشتن برخی وسایل در قطار ممنوع است.

به گزارش خبر فوری، استفاده از قطار یکی از روش‌های ایمن و ارزان برای سفر است و کوپه‌های قطار هم به فراخور قیمت و درجه قطار، ظرفیت‌های متفاوتی برای مسافران دارد و به همان تناسب هم هر مسافر می‌تواند در کوپه خود، بار همراه داشته باشد.

توشه همراه آن‌طور که شرکت راه‌آهن اشاره کرده، وسایلی است که مسافر می‌تواند همراه خود داخل واگن مسافری ببرد که مربوط به مسافرت بوده و همچنین به‌راحتی قابل حمل باشد و بتوان آن را زیر یا روی محل نشستن یا بالای سر (در واگن‌هایی که جای قراردادن بارهای دستی را دارند) قرار داده و موجب مزاحمت سایر مسافرین و صدمه به واگن نشود و متناسب با فضای در اختیار وی باشد.

توشه همراه مسافر می‌تواند شامل این موارد باشد: صندلی چرخدار بیمار یا معلولان، گهواره کوچک، ساک دستی یا جامه‌دان‌های کوچک محتوی وسایل شخصی مشروط بر اینکه ابعاد هر بسته یا جامدان از حدود ۷۵ سانتی‌متر زیادتر نباشد. پتو، شال، پالتو، چتر، یک بسته کوچک خوراکی یا میوه و سبزی.

کدام وسایل را نمی‌توان به واگن مسافری برد؟

اما باید توجه داشت که هر وسیله‌ای برای حمل‌ونقل در قطار مجاز نیست.

توشه همراه غیرمجاز به وسایلی گفته می‌شود که مسافر مجاز به حمل آن در واگن مسافری نیست. این وسایل شامل این موارد می‌شود: کالای قاچاق و آنچه طبق مقررات عمومی حمل و نقل آن ممنوع است. کالای تجاری، کالای مشمول مقررات پستی، حیوانات (اهلی و وحشی)، مواد بدبو یا مشمئز کننده، مواد اسیدی، خورنده و سمی، مواد منفجره، محترقه، آتش‌زا و سوختنی، مواد بیماری‌زا (شیمیایی، میکروبی و رادیواکتیو)، کپسول گاز، ظروف بزرگ محتوی روغن و لبنیات، اسلحه و مهمات، بارهای حجیم مانند بسته‌های بزرگ و کارتن.

تشخیص توشه همراه غیرمجاز حین حرکت قطار

ماموران قطار در صورت مشاهده بار بیش از حد مجاز همراه مسافر براساس مقررات عمل خواهند کرد؛ بدین‌ترتیب اگر کالای تجاری باشد (مازاد بر مصرف شخصی و هدایا) کرایه آن با صدور قبض بر مبنای ۱۰۰۰۰ ریال به ازای هر بسته در ۱۰۰ کیلومتر و کسر آن دریافت می‌شود.  

اگر کالای خطرساز و مزاحم برای مسافرین یا صدمه زننده به واگن مسافری باشد ولی حمل آن با واگن توشه مجاز باشد، در اولین ایستگاه به واگن توشه قطار منتقل خواهد شد و کرایه آن دریافت می‌شود. همچنین در صورتی‌که قطار واگن توشه نداشته باشد، به انبار توشه اولین ایستگاه تحویل می‌شود تا پس از صدور قبض و وصول کرایه با قطارهای بعدی به مقصد و آدرس گیرنده فرستاده شود.

در عین حال اگر حمل توشه غیرمجاز با واگن توشه نیز غیرمجاز باشد، در اولین ایستگاه از قطار خارج خواهد شد. در مورد کالای قاچاق، مسافر و کالا تحویل نیروی انتظامی می‌شود و بهای بلیت برای باقی‌مانده مسیر هم بازگردانده نمی‌شود.

همچنین در صورت عدم وجود واگن توشه در سازمان قطار و به‌منظور عدم ایجاد مزاحمت برای سایر هم‌کوپه‌ای‌ها، رعایت سقف حجم بار مجاز همراه مسافر الزامی است و از پذیرفتن بارهای حجیم و غیر مجاز جلوگیری خواهد شد.

انتهای پیام