یکی از بیماریهای بسیار خسارت زا روی درختان سیب بیماری لکه سیاه سیب است، آیا شما تا به حال در باغ خود با بیماری لکه سیاه روی سیب مواجه شده اید؟ این بیماری در بسیاری از شهرها که باغ سیب به وفور وجود دارد مشاهده شده و بسیار مسری است، در واقع قابلیت انتقال این بیماری از درختان آلوده در باغ آلوده به درختان سالم همان باغ و یا باغهای دیگر است که آن را خطرناکتر میکند، اگر نگران به وجود آمدن این بیماری در باغ خود هستید و یا درگیر این بیماری در باغ خود هستید تا پایان این خبر نامه با ما باشید تا حقایق جالبی را در مورد این بیماری برای شما بازگو کنیم.

فصل هجوم بیماری لکه سیاه سیب
اولین نکته ای که باید در مورد این بیماری از آن آگاهی داشته باشید فصلی است که در آن بیماری ظاهر میشود، این بیماری به میوه ها و برگها حمله میکند و بنابراین این بیماری در زمستان و پاییز به درختان هجوم نمیآورد ، نکته بعدی اینکه قارچ عامل بیماری همراه با قطرات باران و باد به درختان وارد میشود و بنابراین برای اینکه بدانید این بیماری در چه فصلی قرار است به باغ شما حمله کند باید گفت در هر زمان از فصل که بارندگی همراه با باد وجود داشته باشد امکان انتقال بیماری به درختان سالم وجود دارد.
نکته دیگر در مورد هجوم این بیماری به درختان باغ شما وجود زخم روی شاخههاست، زخمی که میتواند ناشی از جوانه زدن باشد و یا ناشی از هرس باشد که به فاصله زمانی کم از بارندگی انجام شده باشد، وجود این زخمها میتواند به ورود عامل بیماری به بافت برگ کمک کند.
با توجه به شرایط انتقال که باران همراه با باد است میتوان حدس زد که فصل اوج هجوم بیماری لکه سیاه سیب به باغ در فصل بهار و در واقع اوایل فصل است، زمانی که بارندگی همراه با باد وجود دارد، درختان در حال جوانه زدن هستند و بسیاری از باغداران هم در اواخر زمستان اقدام به هرس درختان میکنند و زمانی که هنوز زخم هرس ترمیم نشده بارندگی اتفاق میافتد.
زمانی که برای خرید نهال سیب به نهالستان مراجعه میکنید باید تاریخ اشت نهال را تعیین کنید، در زمان کاشت باید هرس سربرداری انجام شود و از آنجایی که تاریخ کاشت نهال معمولا در اواخر زمستان و اوایل بهار با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه تعیین میشود میتواند حساسیت زیادی به درگیری با این بیماری ایجاد کند، بنابراین در مورد کاشت نهال دقت داشته باشید که تاریخ به گونه ای تعیین شود که هرس سربرداری با بارندگی زمان کافی برای ترمیم زخم هرس داشته باشد.
نکته مهم دیگر در مورد انتقال این بیماری کاهش فاصله ی بین درختان است، در صورتی که این بیماری در باغ به وجود بیاید و فاصله ی بین درختان کم باشد خیلی سریع در باغ پراکنده میشود و حتی محلول پاشی با کود در فصل تابسان میتواند این بیماری را از درخت بیمار به درخت سالم انتقال دهد.
فاصله کم بین درختان میتواند همچنین سبب کاهش تهویه و رسیدن نور به درختان شود و همین دلیل باعث میشود عامل بیماری فرصت کافی برای وارد شدن به برگ و میوه داشته باشد، بنابراین کاشت درختان با فاصله ی مناسب برای کاهش این بیماری اهمیت بسیار زیادی دارد، فاصله مناسب برای کاشت ارقام مختلف سیب ممکن است کمی با هم اختلاف داشته باشد، اطلاعات لازم در این زمینه را میتوانید از وبسایتهای نهالستانهای معتبر کشور مانند پالیز نهال دریافت کنید و یا حتی میتوانید با مراجعه به وبسایت نهالستان از مشاوران فروش نهال سیب اطلاعات کافی در مورد قیمت نهال سیب در ارقام مختلف به همراه اطلاعات کافی در مورد نحوه اصولی کاشت را جویا شوید.
با توجه به اهمیت فاصله ی بین درختان در مورد کنترل شیوع این بیماری میتوانید بفهمید که هرس اصولی نیز اهمیت زیای در کنترل وقوع و یا گسترش این بیماری دارد، هرس درختان سیب باید از زمان کاشت نهال به صورت سربرداری انجام شده و تا 5 سال به صورت سالیانه برای فرم گیری درختان ادامه داشته باشد، در این صورت درختان در باغ تا زمان پایان عمر فرم درستی دارند و اجازه ورود نور کافی و رسیدن نور کافی به شاخ و برگها داده می شود و همین میتواند مانع از گسترش بیماری در طول سال شود.
با توجه به نکات ذکر شده دانستید که این بیماری در فصول بهار و تابستان بیشتر مشاهده میشود، در بهار ایجاد میشود و در تابستان گسترش پیدا میکند، در پاییز برگ و میوههای آلوده همراه با خزان درخت روی زمین میریزد و تا سال آینده در همین برگ و میوهها و در خاک زمستان گذرانی میکند، بنابراین در صورت معدوم نشدن برگ و میوههای آلوده و ریخته کف زمین این بیماری در سال آینده با شدت بیشتری در بهار مشاهده میشود.
با توجه به اهمیت زمستان گذرانی در باغ متوجه اهمیت رعایت بهداشت در باغ نیز خواهید شد، باغداران باید توجه داشته باشند که برگ و میوههای آلوده در باغ باید حتما در پاییز به طور کامل جمع آوری و معدوم شوند تا بیماری به راحتی کنترل شود.
کلام آخر
در مورد بیماری لکه سیاه سیب فصول اهمیت بسیار زیادی دارند، بهار و تابستان اوج سرایت بیماری در باغ بوده و پاییز و زمستان اوج نگهداری بیماری در باغ، رعایت فاصله ی مناسب بین درختان، رعایت اصول هرس و کنترل شیمیایی به ویژه در بهار و در صورت نیاز در طول تابستان و در نهایت در پاییز جمع آوری و سوزاندن برگ و میوه های آلوده روی زمین سبب کنترل این بیماری خطرناک در باغ خواهد شد.
تماس با پالیز نهال:
09144501007
09144501008