آموزش تنظیم ترموستات آبگرمکن مخزنی :
آبگرمکنها انواع مختلفی دارند که هر کدام با توجه به مزایایی که دارند، در محیطهای متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند. تا به امروز، انواع مختلفی از قبیل پکیجها، آبگرمکنهای گازی و یا برقی دیواری، آبگرمکنهای برقی یا گازی ایستاده و آبگرمکنهای مخزن دار و .. مورد استفاده قرار گرفتهاند و در بازار نیز موجود میباشند؛ که هرکدام با قابلیتهایی که دارند مناسب جایگاههای مختلفی هستند. موضوعی که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم، آبگرمکنهای مخزن دار، و ترموستات آن میباشد.
شير اطمينان و روش تست آن
شير اطمينان يا شير رها کننده یکی از انواع شیرهای صنعتی است و بطور اتوماتيک وظيفه دارد در برابر فشار يا درجه حرارت يا هر دوي آن ها آبگرمکن را کنترل نموده تا از ترکيدن و انفجار آبگرمکن جلوگيري نمايد.اين شيرها از يک طرف به مخزن آبگرمکن متصل شده و از طرف ديگر به لوله اي که سر آن آزاد است راه دارد (لوله سر ريز). براي تست کردن شير اطمينان بايد اهرم شير را کمي بالا کشيده در صورتي که از لوله سر ريز مقداري آب خارج شود و بعد از آزاد کردن اهرم آب قطع گرديد،دليل بر صحت کار شير مي باشد.(در شکل زير يک شير اطمينان اتوماتيک حرارتي و فشاري نشان داده شده است.).
ترموستات وسیلهای است که میزان انرژی مصرفی برای رسیدن به درجه حرارت مشخص را کنترل میکند. تنظیم ترموستات، یکی از کارهای آسودهای میباشد که برای استفادهی درست از آبگرمکن، باید بلد باشید. همچنین نکاتی که برای نگهداری درست از آبگرمکن و ترموستات آن ضروری است نیز، در این مقاله بررسی خواهد شد. در واقع آموزش تنظیم ترموستات آبگرمکن مخزنی ، موضوعی است که به آن میپردازیم؛ تا در صورتی که در این زمینه مشکلی داشتید، بتوانید از پس آن بر بیایید.
آموزش تنظیم ترموستات آبگرمکن مخزنی : ترموستات چیست و چه وظیفهای دارد؟
قبل از اینکه بخواهیم به آموزش تنظیم ترموستات آبگرمکن مخزنی بپردازیم، میخواهیم کمی با ترموستات و وظایف آن آشنا شویم. ترموستات، قطعهای الکتریکی است که درون اکثر لوازم برقی که با حرارت سر و کار دارند، موجود میباشد؛ یخچالها، بخاریهای برقی ( هیترها) و همین آبگرمکنها که موضوع بحث امروز ما نیز هست، دارای ترموستات هستند. ترموستات، میزان انرژی مصرفی برای رسیدن به درجه حرارت مورد نظر که تنظیم شده است را تعیین میکند. یعنی این ترموستات است که زمانی که درجه حرارت منابع گرما به دمای مورد نظر رسید، جریان برق را قطع میکند تا دمای منابع، بیشتر از حد تعیین شده بالا نرود. پس بدیهی است که اگر ترموستات شما مشکل داشته باشد، دمای آبگرمکن شما زیادی بالا میرود و یا دمای یخچال شما زیادی کم میشود.
در مورد آبگرمکنهای نسل جدید و بدون مخزن، آب وارد لولههای آبگرمکن شده و با گذر از کویلهای حرارتی درون آبگرمکن، گرم میشود و وارد لولههای آب که شما شیر آن را باز میکنید، میشود. بدین معنی که شما هر زمانی که شیر آب گرم را باز کنید، آب گرم خواهید داشت. محدودیتی که این نوع آبگرمکن دارد این است که نیاز به یک حداقل فشار آبی میباشد که اگر فشار آب کمتر از این میزان باشد، اصلا آبگرمکن روشن نمیشود.
اما در آبگرمکنهای مخزن دار، با هر فشار آبی، شما میتوانید آب گرم داشته باشید، اما این مزیت که در هر لحظه بتوانید آب گرم داشته باشید، در این آبگرمکن، با اما و اگرهایی همراه است. در حقیقت این آبگرمکنها دارای مخزنی میباشد که آب به درون آن وارد شده و با المنتهای برقی گرم شده و سپس وارد لولهها برای استفاده میشود. این گرم شدن اما همانند آبگرمکنهای دیواری نیست که آنی باشد و مدت زمانی طول میکشد تا آب به درجه حرارتی که توسط شما با ترموستات تنظیم شده است برسد. همچنین وقتی که از آب گرم استفاده میکنید، زمانی که آب گرم درون مخزن تمام شود، دیگر نباید منتظر آب گرم باشید، و باید صبر کنید تا آب جدیدی که وارد مخزن میشود، گرم شود.
پس همانطور که تا اینجا بررسی شد، آبگرمکن مخزنی برقی، دارای ترموستاتی است که درجه حرارت آب مخزن را کنترل میکند. اما آموزش تنظیم ترموستات آبگرمکن مخزنی ، اصلا کار پیچیده و سختی نیست و فقط شما باید قطعهی کنترل کنندهی حرارت آبگرمکن خود را پیدا کنید؛ اکثر آبگرمکنها بر روی بدنهی خود، یک لامپ قرمز دارند که نشانگر این است که در این زمان، انرژی برای تنظیم دما مصرف میشود یا خیر. در واقع شما با درجهای که به کمک پیچ و یا حالت استوانهای آبگرمکن خود تعیین کرده اید، یک حد حرارت را با ترموستات خود دادهاید، حال زمانی که این درجه حرارت، به درجه حرارت تعیین شده برسد، ترموستات وارد عمل شده و جریان برق را قطع میکند.
حال برای تنظیم ترموستات، باید حواستان به لامپ قرمز روی بدنهی آبگرمکن باشد، وقتی درجه حرارت را تا حدی زیاد میکنید، زمانی که لامپ روشن میشود، یعنی ترموستات به روی درجه حرارتهای بیشتر تنظیم شده و دستگاه در حال مصرف انرژی برای رساندن آب به آن درجه حرارتی که تنظیم کردهاید، میباشد. برای آزمایش این تست، میتوانید درجه حرارت آبگرمکن را کم کنید تا مرز درجهای که لامپ آبگرمکن روشن میشود را ببینید.
تمام آموزش تنظیم ترموستات آبگرمکن مخزنی همین است، وقتی شما آبگرمکن را روی دمای 60 درجه تنظیم میکنید، انرژی مصرف شده تا مثلا آب 30 درجه را به 60 درجه برساند، در این هنگام، لامپ روی آبگرمکن روشن بوده و دستگاه در حال کار است؛ زمانی که آب به 60 درجه رسید، ترموستات وارد عمل شده و جریان برق را قطع میکند؛ با توجه به اینکه آب دیر حرارت خود را از دست میدهد، زمانی که آب هم به دمای پایینتری میرسد، دوباره ترموستات از کار افتاده و انرژی مصرف میشود تا دوباره به دمای 60 درجه برسد.
اگر مشکلی در روند ترموستات به وجود بیاید، ممکن است مثلا ترموستات دمای 60 درجه را روی 50 درجه تنظیم کند؛ که برای تنظیم این کار، نیاز به مهارت داشته و لازم است تا آبگرمکن باز شود و ترموستات آن مورد تعمیر و یا تعویض قرار بگیرد؛ که این کار نیاز به تجربه دارد که توصیه میشود برای این کار، از یک تکنسین کمک بگیرید.
نکاتی در مورد نگهداری
توجه داشته باشید که برای افزایش طول عمر آبگرمکن، به شکل بیهوده آبگرمکن را در حالت زیاد قرار ندهید؛ یعنی یک درجه حرارت معمولی برای شستن ظرف و ظروف و استفادهی روز مره در نظر بگیرید و تنها برای کارهایی مانند حمام کردن، ترموستات را در حالت دمای زیاد قرار دهید و اگر دما را زیاد کردید، حتما آب گرم شده را مصرف کنید، با این کار هم در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و هم از خراب شدن احتمالی یک سری قطعات جلوگیری کنید.
همچنین دقت داشته باشید که چند وقت یکبار، لامپ روی آبگرمکن را چک کنید تا اگر خراب بود، ابتدا به خرابی لامپ و سپس به خرابی ترموستات شک کنید. خرابی ترموستات ممکن است باعث شده دمای آبگرمکن بیش از حد بالا رفته و موجب سوختن قطعات اصلی آبگرمکن شود.
در صورتی که حس کردید مشکلی در زمینهی ترموستات داشتید و احتیاج به تکنسین پیدا کردید، میتوانید روی گروه پایپینگ مال حساب کنید. ابتکار سرویس، دارای گروهی متخصص بوده که تجربهی کافی در زمینهی ترموستات آبگرمکن مخزن دار را دارا میباشد؛ همچنین اگر نیاز به مشورت داشتید، این گروه میتواند آموزش تنظیم ترموستات آبگرمکن مخزنی به شکل تلفنی برای شما ارائه دهد تا اگر سوالی برای شما بی پاسخ مانده بود
برای آگاهی از آخرین لیست قیمت و خرید انواع شیر آلات صنعتی می توانید با شماره تماس 09122805383 در ارتباط باشید