فعالان این صنعت بر این باورند که آزادسازی واردات خودرو خوب است و امیدوارند در برخی از صنایع پیشرفته باز شود. زیرا در سایه تبادل فناوری آزاد است زیرا شرکت ها در بازار رقابتی محصولات با کیفیت و دانش بنیان تولید خواهند کرد. در غیر این صورت باید «چرخ» را دوباره اختراع کنیم.

منصور ندیم فرد، فعال و مشاور با سابقه سیستم های تهویه مطبوع در گفت وگو با خبر فوری، گفت: وی با اشاره به اقدام کشور برای جلوگیری از واردات برای حمایت از تولید داخلی، گفت: ممنوعیت های گسترده واردات، واکنشی به کاهش درآمدهای ارزی کشور در نتیجه تحریم های غیرانسانی رئیس جمهور آمریکا، شاید در ابتدا منطقی به نظر می رسید. اما در طول داستان، این یک اشتباه بود. چین همواره از واردات از سراسر جهان استقبال کرده است. زیرا واردات نمونه های با کیفیت به عنوان گزینه ای برای تولید و صادرات نمونه های مشابه با مهندسی معکوس با هزینه کمتر در نظر گرفته می شود. در واقع واردات پیش درآمدی برای تولید و سپس صادرات بوده و خواهد بود.
وی بر ضرورت رقابت تاکید کرد و گفت: تقاضای روزافزون برای کالا در کشور و همچنین تولید کالاهای بهتر وجود دارد و سابقه صنعت خودرو گواه این امر است.
ندیم فرد گفت: زمانی که اعلام می شود برای حمایت از تولیدات داخلی هیچ محصولی از خارج وارد نمی شود، دولت نسبت به تولیدات داخلی بی اعتماد است.
این فعال صنعتی پارس خزر را نمونه بارز محصولات خانگی باکیفیت و کیفیت آن ها به دلیل مشابهت با چینی ها از بسیاری از محصولات خارجی بالاتر برشمرد و خاطرنشان کرد: این نشان می دهد که اگر بخواهیم کالای باکیفیت تولید کنیم می دانیم که شدنی است. در کشور است.
وی افزود: گام بعدی رسیدگی به چالش های تولید خانگی است. اگر مشکلی در مواد اولیه دارید سعی کنید در این زمینه به تولیدکننده کمک کنید در غیر این صورت مسیر واردات هموار می شود.
ندیم فرد گفت: زمانی که بخواهیم روند مبادلات تجاری و فناوری را متوقف کنیم، مسائل و چالش های تولید به وجود می آید.
تصمیم گرفتند ماشین را وارد کنند
ندیم فرد اقدام واردات خودرو در کشور را برجسته کرد و گفت:
وی با بیان اینکه این امر می تواند به سایر حوزه های صنعتی مانند سیستم های برودتی و گرمایشی و یخچال ها نیز تعمیم یابد، گفت: بسیاری از تولیدکنندگان کشور به راحتی میتوانند بهترین محصولات را تولید کنند، اما با بسته شدن درهای واردات، تولیدکنندگان بینظیر محصولات خود را با بیشترین سود و پایینترین کیفیت به مشتریان تحمیل میکنند.
او گفت: «ساختار جهانی امروز همه بخشهای یک سیستم نیست که در یک کشور انجام شود. آمریکا یا چین، “پنکش” آن ساخت ایتالیا یا آلمان است، بخشهایی از کنترل آن آمریکایی یا فرانسوی است و اینها را به صورت قطعات مونتاژ کرده و تبدیل به یخچال میکنند. در واقع تولیدکننده خالق فناوری و مهندسی است و این چیزی است که محصولات را متمایز می کند.
وی اظهار نظر در مورد این گونه ساختگی ها را برای ارتقای کیفیت محصولات ضروری ندانست و گفت: رده هایی مانند خودرو به طور کلی فناوری های پیچیده ای ندارند مگر در مورد فناوری های بسیار جدید مانند سیستم های خودرویی. مثال دیگر سیستم های خنک کننده است که اخیراً از طیف وسیعی از کمپرسورها استفاده کرده اند که بر روی یک بالشتک مغناطیسی بدون روغن کار می کنند. این فناوری ها در دسترس همه کشورهاست و با ممنوعیت واردات، کشور را تقریبا از دریافت چنین فناوری هایی که بسیار کارآمد هستند محروم کرده ایم و مجبوریم از فناوری های دهه شصت استفاده کنیم که در واقع بسیار سخت تر است. تحریم کشورها. ما غرب را تحریم کرده ایم!
ندیم فرد ادامه داد: کدام محصولات نیازی به واردات ندارند و کدام کالاها نیازی به واردات ندارند. بسیار پیچیده، مهم و تخصصی است، نه یک سیاستمدار ساده، نه یک اقتصاددان، نه یک تکنسین و یک کارآفرین به تنهایی نمی تواند در مورد آن اقدام و مطالعه و تحقیق کند، اما متاسفانه نتایج نشان می دهد که اساس این تصمیمات ناآگاهانه است. شده است. در این شرایط که در دسترسی به فناوری با مشکل مواجه هستیم، تولیدکننده سعی می کند از محصولاتی که در اختیار دارد بهره بیشتری ببرد و در این بین گاهی اوقات بداخلاقی می شود.
وی با اشاره به اینکه عوامل متعددی در ساخت یک دستگاه نسبتاً پیچیده مانند یخچال دخیل هستند، خاطرنشان کرد: اولاً قطعات و اجزای مهمی که حدود 80 درصد آن باید به خارج از کشور منتقل شود، دوم فناوری، استانداردها و آزمایشات معتبر که فعلاً حرفی برای گفتن نداریم و بالاخره شاسی و فلزکاری و حقوق کارگر. که بخش کوچکی از کار را تشکیل می دهند. یعنی ساخت یخچال در داخل نه تنها از ارزیابی جلوگیری می کند، بلکه راه را برای حضور واسطه ها و انواع کلاهبرداری ها و فروش کم و بد و عدم وجود و عدم وجود امکانات آزمایشی باز می کند. استاندارد معتبر، آنچه به دست می آید از طریق مهندسی اعتبار داده نمی شود. البته تولیدکنندگان معتبری هم هستند که توانایی کار در مواجهه با محصولات کشورهای صنعتی را دارند و ظرفیت علمی خود را افزایش می دهند و جلو می روند. اما این نوسان در بازار ربطی به دنیای مهندسی و فناوری و ارائه محصول خوب، پایدار و منصفانه به مصرف کننده ندارد.
وی گفت: در نهایت پول از کشور خارج می شود و سیستم ها خریداری می شوند، گاهی اوقات خوب کار نمی کنند و محصولات تقریباً بی مصرف و اتلاف منابع تولید می کنند که آسیب بیشتری به کشور وارد می کند. “
نبود زیرساخت های آزمایشگاهی چالشی برای سایر صنعتگران است
ندیم فرد وجود امکانات تست استاندارد را یکی دیگر از مشکلات تولید محصولات باکیفیت و رقابتی دانست و با تاکید بر اینکه در ایران چیزی به نام اتاق تست استاندارد نداریم، گفت: اما کالیبراسیون دوره ای دستگاه های اندازه گیری توسط دستگاه های اندازه گیری انجام نمی شود. شرکت های معتبر جهانی در خارج از ایران و اعتبار آزمون نیز از بین خواهد رفت.
این فعال صنعتی ادامه داد: ما تجربه کرده ایم که حتی اگر بخواهیم دستگاه هایی با تمام کاستی ها بسازیم، محصول نهایی حداقل 10 درصد گرانتر از نمونه خارجی خواهد بود و واردات به صرفه خواهد بود. تمامی قطعاتی که وارد کشور می شوند از زمان ثبت تا زمانی که به دست سازنده می رسند با روش های مختلف مدیریت می شوند.
ندیم فرد گفت: «چنین فضایی شامل مستنداتی با ادعاهای اثبات نشده برای ارائه محصولات ارزانتر است. در سال های اخیر شرکت ها به ندرت دستگاه های باکیفیت وارد کرده اند و از طرفی تعداد بسیار کمی از ساختمان ها توانسته اند دستگاه های باکیفیت را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط پیش آمده برخی از شرکت ها اقدام به تامین سیستم تهویه مطبوع ساخت داخل ساختمان ها کرده اند که قابل تقدیر است. اما از سوی دیگر، بیشتر ساختمان ها وسایل جالبی دریافت کردند. قطعات چینی و مونتاژ و شاسی در کارگاه های شهری و ساخت لیبل و بازار ایتالیایی یا آلمانی !!! نمونه ای از همکاری های بین المللی موفق
ندیم فرد ترویج بداخلاقی را فاقد کپی رایت در کشور عنوان کرد و گفت: دیگر کالایی استاندارد نخواهد بود.
پیشنهاد برای محصولات دانش بنیان
وی یادآور شد: تساهل هایی که در صنعت خودرو به وجود آمد که باید خیلی زودتر از این اتفاق می افتاد، باید برای برخی مسائل تخصصی ایجاد و پذیرفته شود و حمایت آنها هم به ضرر مصرف کننده و هم به ضرر تولیدکننده است. «دستگاه های با تکنولوژی بالا را برای انتقال فناوری به کشور بدهید و با توجه به بازار خوبی که در ایران داریم، نمایندگان محصولات وارداتی خوشحال می شوند در یکی از کشورهای صنعتی کارخانه بسازند.
ندیم فرد ادامه داد: زمانی که محصول وارداتی قبلی برای مدتی تحت لیسانس در کشور تولید می شد، تجربه مشابهی داشتیم. این اقدامات برای بخش صنعتی مناسب است. در این مبادلات، بخش صنعت از شرکتهای صادرکننده فناوری میخواهد که بخشی از فناوریها را خودشان در داخل کشور تولید کنند و در نهایت بین 40 تا 50 درصد فناوریهای مورد استفاده در ساخت دستگاههای پیشرفته در داخل کشور تولید میشود.
او گفت: «این در مورد محصولات با فناوری پیشرفته مانند سیستم های خنک کننده پیشرفته (توربوشارژر) نیز صادق است و چنین تعاملاتی باید مجاز باشد. به این ترتیب می توانیم به سمت محصولات دانش بنیان برویم.» رقابت یعنی ارتقای کیفیت، اما در حال حاضر بازار رقابتی نداریم و با چنین بازاری نباید انتظار پیشرفت داشته باشیم. اما در نهایت، همانطور که اکثر کشورهای توسعه یافته انجام داده اند، باید به مسیر خود بازگردیم. اگر کیفیت محصولات بهبود نیافت، باید از بازار رقابت حذف شوند. اگر چنین بازار رقابتی ایجاد کنیم، قطعا محصولات صنعتی ما مبتنی بر دانش خواهند بود.
وی تاکید کرد: برنده شدن بچه های چاق و تنبلمان در مسابقه “دو” که به بقیه وزنه ها گره خورده ایم قطعا جای تشویق و افتخار ندارد.
انتهای پیام/