به گزارش خبرگزاری آنلاین، حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی در ششمین روز ماه مبارک رمضان طی سخنانی در تفسیر سوره روم در شبستان امام خمینی (ره) گفت: آیه یازدهم و چند آیه بعد از آن در خصوص معاد و قیامت است چرا که دنیا محل گذر و زندگی اصلی در عالم قیامت است اما عدهای معاد را منکر میشوند.
وی افزود: قرآن کریم در چندین آیات مختلف این حقیقت را بیان نموده است و عدهای در گذشته و امروزه منکر معاد هستند که در گذشته به آنها «دهری» میگفتند و امروزه نیز این گروه با عناوین لائیک و کمونیستها شناخته میشوند.
استاد حوزه علمیه خاطر نشان کرد: خداوند بارها در قرآن در خصوص معاد دلایل مختلف آورده است که یکی از آنها همین آیه یازدهم سوره روم است که به نحوه خلقت و رجعت انسان اشاره دارد.
رفیعی تاکید کرد: خداوندی که از یک نطفه انسان را خلق نموده است آیا قدرت ندارد که بعد از مرگ مجدداً انسان را به عالم قیامت بازگرداند؟.
وی اظهار داشت: استدلالهای بسیار زیادی در علم کلام وجود دارد که اولین استدلال، مبحث عدالت خداوند است چرا که انسانهایی مثل صدام و … جنایتهای زیادی کردهاند و باید مجازات شوند و نمیتوان در دنیا پاسخ این جنایتها را داد به همین خاطر باید عالم دیگری برای مجازات وجود داشته باشد که عالم قیامت است.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی یادآور شد: دومین دلیل، برهان حکمت خداوند است مبنی بر اینکه این همه مخلوقات بیهوده و عبث آفریده نشدهاند و اینگونه نیست که هدفی از این خلقت وجود نداشته باشد.
وی در ادامه گفت: دلیل سوم وجود معاد، رحمت واسعه الهی است که بخشی از این رحمت در دنیا و بخشی از این رحمت در معاد و عالم آخرت است.
سخنران حرم بانوی کرامت افزود: طبق آیات قرآن کریم، معتقدین به قیامت، مخلصانه، به دنبال انجام عمل صالح هستند و همواره در حال گرهگشایی از کار دیگران بوده و به آسانی دیگران را اطعام و در راه خدا انفاق میکنند و دارای صبر و تحمل زیادی در راه خدا هستند.
رفیعی خاطر نشان کرد: اگر انسان بتواند در مصائب و سختیها تحمل نماید و لب به ناشکری باز نکند میتواند به مراتب و مراحل معنوی برسد.
استاد حوزه علمیه تاکید کرد: اقتصاد سالم در جامعه از دیگر اثرات اعتقاد به معاد و قیامت است چرا که بخشی از مشکلات اقتصادی به خاطر گرانفروشی، کم فروشی، بی انصافی، اختلاس، رشوه و ربا است.
وی افزود: یاد معاد موجب میشود انسان از نظر اقتصادی هم سالم باشد و در معاملات رعایت انصاف و تقوا را داشته باشد و از نظر اقتصادی ظلم نکند.
بدترین چیزی که گریبان انسان را قیامت میگیرد ظلم بر مردم است
عضو هیئت علمی جامعهالمصطفی خاطر نشان کرد: بدترین چیزی که گریبان انسان را قیامت میگیرد ظلم بر مردم است و هر کسی به فراخور شغل خودش میتواند ظالم باشد و این ظلم انواع و اقسامی دارد.
رفیعی یادآور شد: یک کارخانه دار میتواند میلیونها تومان از حق ملت را ضایع کند و در مقابل یک راننده و یا یک مغازه دارد در حد چند هزارتومان، هر دو ظلم است و هیچ فرقی با هم ندارند.
وی تاکید کرد: حدود هفتاد نام در قرآن برای روز قیامت ذکر شده است و مجرمان در این روز از همدیگر جدا شده و مأیوس میشوند و هیچکس نمیتواند در این روز شفیع آنها شود و متفرق خواهند شد که در آیه ۱۲ تا ۱۴ سوره روم به این مسئله اشاره شده است.
رفیعی یادآور شد: حشر روز قیامت بر اساس عملکرد انسان در دنیا است و مؤمنان در قیامت با نور همراه میشوند و منافقان و خطا کاران در تاریکی حرکت خواهند کرد و عملکرد انسان حتی در جسم آنها نیز منعکس خواهد شد و طبق روایت عدهای در قیامت در قالب حیوان وارد قیامت میشوند.
استاد حوزه علمیه در پایان گفت: عدهای در دنیا به دنبال سوژه یابی و تهیه فیلم و پخش و از بین بردن آبروی دیگران هستند که وای بر حال اینگونه افراد چرا که اینگونه افراد در قالب حیوانات محشور خواهند شد، اینها همواره به دنبال آبروریزی و عیب یابی از دیگران هستند.