تعمیر باتری گوشی موبایل یکی از مشکلات رایج کاربران تلفن همراه می باشد . خرابی باتری گوشی ممکن است بنا به دلایل گوناگونی رخ دهد. شارژ کردن طولانی باتری، استفاده از شارژرهای نامناسب، گرم شدن باتری و بسیاری از عوامل دیگر ممکن است باعث خراب شدن باتری گوشی موبایل شوند.
در حالت کلی و در میان قطعات مختلف تلفن های همراه باتری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، زیرا بدون وجود این قطعه کارایی هیچ یک از قسمت های این وسیله قابلیت انجام ندارد. در نتیجه باید این قطعه از کیفیت و استانداردهای مناسب برخوردار باشد تا یک تلفن همراه بتواند به درستی کار کند.
اما گاهی پس از مدت زمانی کارکرد این قطعه دچار خرابی می شود و نیاز به تعمیرات پیدا می کند. برای تعمیر باتری تلفن همراه روش های متعددی وجود دارد. در این مقاله به بررسی انواع روش های احیای باتری موبایل و تعمیر آن را ارائه می دهیم.
روش های تعمیر باتری گوشی
برای تعمیر باتری گوشی و احیای آن روش های گوناگونی وجود دارد، در ادامه این مطلب به 4 روش مهم برای تعمیر و احیای باتری موبایل می پردازیم.
روش اول: کانتکت های باتری (محل اتصال موبایل و باتری موبایل) را پاک کنید.
اکسید و کثیف شدن محل اتصال موبایل و باتری (در تصویر نشان داده شده است) یکی از رایج ترین دلایل شارژ نشدن گوشی موبایل است که در اغلب تلفن های همراه رخ داده و منجر به خراب شدن باتری موبایل می شود. بنابراین در صورتی باتری موبایل به خوبی کار نمی کند توصیه می کنیم پیش از تعویض باتری محل کانتکت های باتری را تمیز نمایید.
روش دوم: درزهای باتری گوشی را کاملا بپوشانید.
باز شدن درزهای باتری ممکن است از علل خراب شدن و زود خالی شدن شارژ باتری باشد. توصیه می کنیم پیش از آنکه اقدام به تعویض باتری کنید درزهای پوشش بدنه باطری و فریم آن را بررسی کنید و آنها را به کمک چسب کاملا سفت کنید.
روش سوم: باتری گوشی را در فریزر قرار دهید.
گذاشتن باتری گوشی در فریزر یکی از دیگر روش های تعمیر و احیای باتری گوشی است که از نشت شارژ گوشی جلوگیری کرده و منجر به افزایش طول عمر باتری گوشی می شود. جهت فریز کردن گوشی:
- باتری را از گوشی خارج کرده و همانند آنچه در روش دوم توضیح داده شده کلیه درزهای آن را با چسب بپوشانید.
- باتری را داخل پلاستیکی فریزری قرار دهید. دقت داشته باشید که باتری با یخ داخل یخچال ارتباط نداشته باشد.
- باتری گوشی را به مدت 3 ساعت داخل فریزر قرار دهید.
- پس از مدت زمان تعیین شده باتری را از فریزر خارج کرده و برای مدتی در محیط قرار دهید تا به دمای محیط برسد.
- باتری را داخل گوشی قرار داده و تا زمانی شارژ باتری به 70 درصد نرسیده است از آن استفاده نکنید.
روش چهارم: از یک باتری دیگر به باتری گوشی پالس القا کنید.
این روش تعمیر و عیب یابی باتری گوشی شبیه به روش باتری به باتری کردن در خودرو می باشد. برای انجام این کار به دو سیم ضخیم و یک باتری با ولتاژ 9 ولت نیاز داریم، جهت باتری به باتری کردن گوشی:
- ابتدا یک سر سیم های برق را به قطب مثبت و منفی باتری و سر دیگر را به قطب مثبت و منفی محل اتصال باتری به گوشی وصل کنید.
- به مدت 45 ثانیه این کار را انجام دهید، سپس اتصال را قطع کنید.
- حالا باتری را داخل گوشی قرار دهید.
روش پنجم: تعمیر باتری به کمک لامپ 1.5 ولتی
روش دیگر برای تعمیرات باتری گوشی استفاده از لامپ 1.5 ولتی می باشد. برای انجام این کار به دو سیم ضخیم و یک لامپ 1. ولتی نیاز داریم:
- ابتدا شارژ باتری را خالی و سپس دوباره آن را به شارژ بزنید.
- دو سر سیم های برق را به محل اتصال باتری به گوشی وصل کنید و دو سر دیگر آن را به باتری وصل کنید. در صورت انجام صحیح این کار لامپ روشن می شود.
- این کار را تا زمانی که کلیه انرژی باتری تخلیه شده و چراغ خاموش شود، ادامه دهید.
- باتری را داخل گوشی قرار داده و آن را مجددا شارژ کنید.
نرم افزار تعمیر باتری گوشی
برای تعمیر باتری گوشی موبایل نرم افزار برنامه های مختلفی تولید شده اند که هر کدام از آنها می توانند تاثیراتی بر بهبود عملکرد باتری یک گوشی تلفن همراه داشته باشند. در ادامه چند نرم افزار جهت تعمیر و عیب یابی باتری گوشی مناسب برای این کار معرفی می شوند:
این برنامه می تواند در جهت بهینه شدن شارژ تلفن همراه شما موثر باشد. این برنامه به صورت خودکار کار بستن برنامه های باز را در هنگام اتصال به شارژ تلفن انجام می دهد و نقش موثری در شارژ بهینه تلفن دارد.
این برنامه نیز همانند دو برنامه قبلی یک ابزار مفید برای مدیریت و بهینه سازی شارژ تلفن همراه است. اگر باتری تلفن همراه شما زودتر از حد معمول خالی می شود و یا شارژ شدن آن زمان می برد می توانید، با نصب این برنامه این مشکلات را رفع نمایید.
برنامه های حرفه ای تعمیر باتری گوشی تلفن همراه
این برنامه ها به هیچ وجه رایگان نیستند و عموما در اختیار تعمیرکاران حرفه ای تلفن همراه قرار دارند. اگر مشکل شما با نرم افزارهای ذکر شده حل نشد می توانید برای تعمیر باتری تلفن همراه خود به تعمیرکاران حرفه ای و مراکز تعمیر باتری موبایل مراجعه کنید.
تعمیر باتری گوشی باد کرده
تعمیر باتری گوشی باد کرده یکی از مشکلات رایج مربوط به باتری گوشی است که بسیاری از کاربران با آن مواجه می شوند. این مشکل با درجه ها یا سطوح مختلفی در یک باتری تلفن همراه رخ می دهد. گاهی تورم باتری آن قدر شدید است که درب باتری در پشت تلفن بسته نمی شود و گاهی نیز تورم آن با چشم به سختی قابل تشخیص نیست.
علت باد کردن باتری گوشی چیست؟
تعمیر باتری باد کرده یکی از مشکلات رایجی است که برای ورود به شغل تعمیرات موبایل باید با آن آشنا باشید. این اتفاق بر اثر دلایل مختلفی رخ می دهد و به همین دلیل شدت آن در باتری های مختلف متفاوت است. از مهمترین دلایلی که باعث باد کردن باتری تلفن همراه می شوند می توان به این موارد اشاره کرد:
شارژ کردن طولانی مدت گوشی در طول شب
بسیاری از افراد عادت دارند شب ها و زمان خواب تلفن همراه خود را به شارژ وصل می کنند. این تلفن ها معمولا در مدت 2 الی 3 ساعت به طور کامل شارژ می شوند و زمان بیش از آن می تواند به باتری تلفن همراه آسیب های جدی وارد کند که باد کردن یکی از این مشکلات است.
استفاده از شارژرهای غیر استاندارد
هر گوشی تلفن همراه باتری خاص خود را دارد و باید با شارژر مخصوص خود شارژ شود. متاسفانه امروزه نمونه های فیک و تقلبی از شارژرهای تلفن همراه به بازار ورود کرده اند که میزان باردهی آنها کمتر و یا بیشتر از حد مجاز است و همین مسئله می تواند باعث شارژ نشدن باتری موبایل شده و در مدتی کوتاه به باتری تلفن همراه آسیب زند و مشکلاتی از قبیل باد کردن باتری موبایل را به وجود آورد.
گرم شدن باتری موبایل
بعضی از دارندگان تلفن همراه برنامه های سنگین را بر روی دستگاه خود نصب می کنند و یا اینکه مدت زمان طولانی از تلفن خود استفاده می کنند. این موارد باعث داغ شدن گوشی و آسیب زدن به آنها می شود. باتری یکی از این قطعات است. در صورت بروز اشکالات جدی در باتری دستگاه حتما باید به مراکز تعمیرات باتری گوشی مراجعه شود.
تعمیر باتری موبایل با ترفندهایی که در اینترنت مشاهده می شود امکان پذیر نیست و تنها در مدل های محدودی و توسط تعمیرکاران خبره این کار امکان پذیر است. بنابراین در صورتی که مهارت لازم در زمینه تعمیرات موبایل را ندارید دست به تعمیر باتری موبایل نزنید زیرا این کار ممکن است باعث آسیب دیدن دیگر قطعات موبایل خواهد شد. در صورتی که علاقه مند به تعمیرات موبایل هستید توصیه می کنیم در ثبت نام نمایید.
تعمیر باتری گوشی سامسونگ
تعمیر باتری گوشی سامسونگ راه حلی است که می توان با استفاده از آن باتری های آسیب دیده تلفن همراه را تا حدود زیادی احیا کرد. شرکت سامسونگ در حال حاضر به عنوان یکی از بزرگترین کمپانی های تولید کننده انواع گوشی تلفن همراه در دنیا به شمار می رود. این شرکت برای اکثر گوشی های تلفن همراه خود از باتری های لیتیوم یونی استفاده می کند. این باتری ها مانند سایر نمونه های دیگر باتری عمر محدودی دارند و می بایستی در طول عمر مفید آنها نیز در انجام برخی از امورات دقت داشت تا بتوان بهترین بازدهی و طول عمر را از این باتری ها دریافت کرد.
معمولا باتری های گوشی های سامسونگ در زمان خرابی علائمی را از خود نشان می دهند که با توجه به این علائم می توان در زمینه تعمیر و یا تعویض آنها اقدام کرد. از مهمترین این علائم می توان به این موارد اشاره کرد:
- خاموش شدن زود هنگام گوشی تلفن همراه
- داغ شدن باتری گوشی
- گوشی فقط زمانی که به شارژر متصل است روشن می ماند
- باتری باد می کند
تعمیر باتری موبایل سامسونگ به روش های مختلفی امکان پذیر است. در صورت بروز هر یک از مشکل های ذکر شده توصیه می شود یک بار باتری تلفن همراه خود را شارژ و دی شارژ کنید. برای این کار می بایستی صبر کنید تا باتری تلفن همراه به طور کامل خالی شود، سپس آن را به مدت 48 ساعت به شارژ وصل کنید تا قسمت های آسیب دیده باتری با این ترفند تعمیر شوند.
اگر با این ترفند مشکل شما حل نشد در صورت جدا شدن باتری می توانید برای تعمیر باتری از باتری قورباغه ای استفاده کنید و یک بار آن را با این شارژر مخصوص شارژ کنید. در صورتی که از روش های فوق نتیجه ای حاصل نشد توصیه می شود برای تعمیر باتری گوشی موبایل سامسونگ خود به مراکز تخصصی مراجعه کنید.
تعمیر باتری گوشی آیفون
به طور کلی مشکلاتی که باعث ایجاد خرابی در باتری گوشی آیفون می شوند ، عبارتند از:
- استفاده از شارژرهای غیر استاندارد
- داغ شدن بیش از حد گوشی و باتری آن
- اتصال طولانی مدت تلفن به شارژر
همچنین این مشکلات باعث این تاثیرات در تلفن همراه می شوند:
- باتری کاملا شارژ نمی شود
- باتری در زمان روشن بودن گوشی شارژ نمی شود
- گوشی در حال شارژ شدن روشن نمی شود
- باتری به سرعت تخلیه می شود
برای تعمیر باتری گوشی موبایل آیفون نیز توصیه می شود مانند تعمیر باتری سامسونگ از روش شارژ و دشارژ کردن (کالیبره کردن) و یا از روش شارژر قورباغه ای استفاده شود.
چگونه باتری گوشی موبایل را تقویت کنیم؟
همانطور که می دانید باتری یکی از مهم ترین قطعات موبایل می باشد. تقویت باتری گوشی یکی از مهم ترین موضوعات در مبحث تعمیرات موبایل است. برای تقویت باتری گوشی راه حل های مختلفی وجود دارد. از مهمترین راه حل ها برای تقویت باتری گوشی تلفن همراه می توان به این موارد اشاره کرد:
1- پیکسل های صفحه نمایش را غیر فعال کنید.
قسمت زیادی از انرژی و توان باتری گوشی تلفن همراه صرف روشن نگه داشتن صفحه نمایش آن می شود، به همین دلیل یکی از روش هایی که با استفاده از آن می توان میزان فشار به باتری را کم کرد، پایین آوردن میزان نور صفحه نمایش است. البته این روش دردسرهایی دارد، و به همین دلیل توصیه می شود به جای این کار پیکسل های صفحه نمایش گوشی خود را غیر فعال کنید. برای انجام این کار نرم افزارهای مختلفی وجود دارند که می توانید آنها را از اینترنت دانلود کنید.
2- افکت ها و انیمیشن و افکت های تصویری صفحه را غیر فعال کنید.
یکی از جاذبه های تصویری تلفن های همراه استفاده از افکت و انیمیشن ها است. این ابزار ضمن زیبایی بصری مقدار زیادی از انرژی باتری را مصرف می کنند. در نتیجه می توان با غیر فعال کردن آنها از فشار آمدن به باتری و کاهش طول عمر آن جلوگیری کرد.
3- اپلیکیشن های پرمصرف را شناسایی کنید.
بعضی از اپلیکیشن ها حجم زیادی از حافظه تلفن را اشغال می کنند و به همین دلیل حتی در پس زمینه می توانند مصرف برق زیادی داشته باشند. در نتیجه توصیه می شود برای تقویت باتری گوشی همراه این اپ ها را حذف و یا در موارد لزوم غیر فعال کنید.
ترفندهای افزایش طول عمر باتری گوشی
ترفند های متعددی جهت افزایش طول عمر باتری و جلوگیری از خراب شدن باتری موبایل وجود دارد که با استفاده از آن می توانید طول عمر باتری گوشی خود را افزایش دهید. برخی از این ترفندهای عبارتند از:
با فعال کردن این قابلیت مقدار مصرف شارژ باتری دستگاه به حداقل میزان ممکن میرسد و این امر منجر به افزایش طول عمر باتری موبایل می شود.
2- مدت زمان شارژ باتری را تنظیم کنید
دقت داشته باشید که باتری گوشی برای مدت زمانی طولانی به شارژر متصل نباشد. زیرا اتصال طولانی مدت باتری به شارژر باعث گرم شدن باتری شده و این امر در بلند مدت منجر به آسیب دیدن باتری لیتیوم یونی گوشی می شود.
3- گوشی خود را خنک نگهدارید
از دیگر ترفندهای افزایش دهنده طول عمر باتری موبایل خنک نگه داشتن آن است. به طور کلی باید گفت گرما دشمن باتری های موبایل می باشد و گرم شدن بیش از حد موبایل باعث آسیب دیدن باتری می شود.
4- بلوتوث، موبایل دیتا و وای فای گوشی را غیرفعال کنید
روشن بودن بلوتوث، دیتا و وایفای تاثیر بسیاری بر مصرف باتری موبایل دارد. بنابراین توصیه می کنیم زمانی که به اینترنت نیازی ندارید دیتا و وایفای دستگاه خود را خاموش کنید. همچنین در صورت استفاده نکردن از بلوتوث آن را خاموش کنید.
5- روشنایی صفحه نمایش گوشی را کاهش دهید
در صورتی که قصد طول عمر باتری را افزایش داده و از آن برای مدت زمان بیشتری استفاده کنید توصیه می کنیم روشنایی صفحه نمایش گوشی را کاهش دهید. زیرا صفحه نمایش گوشی یکی از قطعات گوشی است که نقش ویژه ای در مصرف باتری و خالی شدن آن دارد.
آموزش تعیرات گوشی در بهترین و مجهزترین آموزشگاه تعمیرات موبایل زیر نظر اساتید مجرب با پشتیباتی رایگان، ویژه بازار کار انجام می شود