وزیر آموزشوپرورش گفت: ما با ضریب قطعی دادن به امتحانات نهایی، زمینه راهیابی دانشآموزان به دانشگاههای برتر را فراهم کردیم. امسال با تاثیر ۴۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور، ۷ استان که سهم بسیار کمی از صندلیهای برتر دانشگاهها را داشتند، سهمشان بین ۴۰ تا ۷۰ درصد افزایش یافت و این همان عدالتی است که به دنبال آن هستیم.
به گزارش خبر فوری، رضامراد صحرایی در آیین اختتامیه بیستوپنجمین جشنواره جوان خوارزمی که در محل باشگاه دانشپژوهان جوان برگزار شد افزود: همه جشنوارهها و به صورت ویژه این جشنواره، هدف مهمی را دنبال میکنند و آن هم این است که استعدادهای ویژه بچهها، ظرفیتی برای کشف پیدا میکنند و کشف آن استعداد، تازه برای برای ما آغاز یک تعهد جدید است تا آن دانشآموز در مسیر رشد قرار گیرد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ۲۵ دوره این جشنواره تاکنون برگزار شده است و دانشآموزان ما توانستهاند استعدادهای خود را نشان دهند، گفت: نکته مهم توجه دادن این نوجوانان به ریشههای علم است. از بین استعدادهای برتر آنهایی میتوانند مرجع و مبلغ شوند که با ریشه علم آشنا باشند.
صحرایی به نامگذاری این جشنواره به دانشمند گرانقدر خوارزمی اشاره کرد و گفت: امروز موضوع صفر و یک که در علوم مختلف کاربرد دارد، کشف همین اندیشمندی است که جشنواره به نام اوست. علمی که با ریشههای خود مرتبط نشود تبدیل به علم کاربردی در زندگی خودمان و دیگران نمیشود.
وی تصریح کرد: هویت، فقط هویت اجتماعی و فرهنگی و مذهبی نیست. اگر چه اینها بسیار مهم است ولی آشنایی نوجوانان ما با هویت علمی این سرزمین و جایگاهی که داشته، زمینهساز تقویت این هویت برای ساخت آینده است. در بیانیه گام دوم، علم جایگاه خیلی مهمی دارد. از آن جهت که امروز سرزمین را به میزان دانشی که در آن وجود دارد میسنجند. علم، قدرتآفرین است. کشورهایی در دنیا هستند که وسعت و جمعیتشان به اندازه یک شهرستان ما نیست اما قدرت آنها به واسطه علم به جاهایی رسیده است که حرفهای زیادی برای گفتن دارند. ما چگونه علم را به علم نافع تبدیل کنیم؟ این یک تکلیف مهم است و باید برای آن بکوشیم.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، صحرایی در ادامه به سازمان ملی استعدادهای درخشان پیشنهاد کرد زمینه معرفی برگزیدگان به جامعه صنعتی و شرکتهای دانشبنیان و بخشهای مرتبط کشور را دنبال و فراهم کنند.
وی گفت: باید یک دفتر پیگیری در این سازمان وجود داشته باشد تا برگزیدگان را به جاهایی وصل کند که از آنها استفاده کنند.
وزیر آموزش و پرورش همچنین تصریح کرد: رشتهای فکر کردن به علم نافع منتهی نمیشود، دوره، دورهای است که افراد در لبه چند علم هستند. نه علومی از یک جنس بلکه علومی از شاخههای مختلف. برای نمونه علم زبان که تجلی آن زبانشناسی میشود با فضا، با کامپیوتر و حقوق و … ارتباط پیدا میکند و به یک علم خاص تبدیل میشود. بنابراین ترکیب رشتهها با همدیگر و تولید گرایشهایی که از دو یا چند رشته جمع شدهاند را رقم بزنید و رشتهها به گونهای کاربردیتر در جشنوارههای بعدی به گرایشهای جدیدی تبدیل شوند.
وی تاکید کرد: علوم پیش از آنکه کهنه شوند باید در کشور ما عمومی شوند. یکی از مسائل ما این است که این علم را سریع در کشور پیاده کنیم. امروز هوش مصنوعی به عنوان یک پدیده جدید را در این جشنوارهها باید بهگونهای برنامهریزی کنیم که دانشآموزان هوش مصنوعی را از معلمان ما بیاموزند نه اینکه در شبکههای اجتماعی آن را یاد بگیرند.
وی گفت: باید پیش از برگزاری جشنوارهها کاری کنیم که بچهها علم ورزیدن با به کار بستن خلاقیت را یاد بگیرند. بچههای بااستعداد را شناسایی کنیم و لازم داریم این جشنواره با استعدادیابی پیوند بخورد و در این مسیر قرار بگیرند و جواب این سوال پرتکرار دانشآموزان را بدهیم که این ریاضی یا فیزیکی که من میخوانم به چه درد میخورد؟ کجا کاربرد دارد؟.
صحرایی در پایان گفت: ما با ضریب قطعی دادن به امتحانات نهایی، زمینه راهیابی دانشآموزان به دانشگاههای برتر را فراهم کردیم. امسال با تاثیر ۴۰ درصدی، ۷ استان که سهم بسیار کمی از صندلیهای برتر دانشگاهها را داشتند، سهمشان بین ۴۰ تا ۷۰ درصد افزایش یافت و این همان عدالتی است که به دنبال آن هستیم.
انتهای پیام