خبرهای ضد و نقیض از متروپل مردم را گیج کرد

علی اکبر قاضی زاده روزنامه نگار پیشکسوت تاکید می کند که مهم ترین راهکار برای کمک به رسانه ها در خبرنگاری بحران، تشکیل ستاد بحران برای گزارش حوادث است. او می گوید عدم تشکیل یک خبرگزاری واحد در بحران ها منجر به اخبار ضد و نقیض می شود که مدام تایید یا تکذیب می شود.

اخبار ضد و نقیض از کلانشهر مردم را سردرگم کرد

این استاد دانشگاه در گفت وگو با خبر فوری، سخنان خود را با بررسی رسانه های کشور در رابطه با حادثه تلخ تخریب ساختمان کلانشهر آبادان با این جمله آغاز کرد: موضوع این حادثه خیلی خیلی تاسف بار نیست. . متاسفم که بگویم به این آقایان بارها هشدار داده شده که این سازه تاشو و مخرب است. با این حال من وارد این بحث نمی شوم.

قاضی زاده سپس گفت: بارها گفته ام که با وقوع چنین حوادثی ممکن است خانه سرخ، وزارت کشور، سپاه، نیروی انتظامی، صداوسیما یا هر نیرو، ستاد و اعضای خبر تشکیل شود. ” بودن. مجریان قانون مسکونی نیز می تواند ترکیبی از وزارت کشور، ماه سرخ و سایر افرادی باشد که وارد صحنه می شوند. این اقامتگاه باید مسئول اطلاع رسانی باشد. این پدیده در تمام دنیا رایج است.

قاضی زاد افزود: گویی این اتفاقات زنجیره ای رخ می دهد و ما فقط می توانیم تسلیت، تسلیت و تسلیت بگوییم. گاهی این دلداری و پشیمانی در خیابان ها به شکلی بسیار تکان دهنده در اعتراض به نمایش گذاشته می شود.

بیشتر بخوانید:

از پلاسکو تا کرونا و حالا به کلان شهر

او با یادآوری یک سقوط هواپیما گفت: یادم هست وقتی یک هواپیما به اقیانوس سقوط کرد و آخرین آن را پیدا نکردند، یکی از خوبی هایش این بود که نیم ساعت بعد کنفرانس خبری برگزار شد و ستاد پیش بینی کرد. . اقیانوس.منتشر شده; یک بیانیه شماره یک، یک شماره دوم، یک شماره سه و … این ستاد مورد اشاره مطبوعات، مردم و رسانه های سراسر جهان قرار گرفت. اینکه این ستاد یا گروه خبری اطلاعات مناسب را به مردم منتقل کند یا نه، بحث دیگری است، اما یک ستاد، یک سخنگوی و یک واحد مسئول اطلاع رسانی بودند.

قاضی زاده درباره اطلاع رسانی حادثه کلانشهر آبادان می گوید: متاسفانه با گذشت دو روز از این حادثه آنقدر اخبار ضد و نقیض منتشر شد که مدام تکذیب و تایید می شد که مردم دچار سردرگمی شدند. چه زمانی باید این اشتباه را برطرف کنیم؟

آیا او پرسید خبرگزاری ها و روزنامه ها در بحران به کجا باید بروند؟ او گفت: «درست است که خبرنگاران رسانه‌های مختلف باید روی صحنه باشند. روزنامه نگاران باتجربه باهوش و باهوش هستند، اما این امکان پذیر نیست. نه روزنامه ها و نه رسانه های دیگر نمی توانند خبرنگار یا عکاس را به محل حادثه بفرستند. سال ها پیش همیشه همینطور بود. من خودم چندین بار سفر کرده ام و با یک تیم روی زلزله و سیل کار کرده ام. اما اکنون امکان پذیر نیست. اگر خبرنگاری با گروهی به محل برود، به جز آن چیزی که می بیند، چیزی نمی گیرد.

قاضی زاد ادامه می دهد: مهم این است که بدانیم چند نفر در ساختمان بودند، چند نفر کشته شدند و چند نفر زیر آوار زنده ماندند. چه کسی مسئول است؟ چرا باید به محض اینکه در شهر ما اتفاقی می افتد سیل جمعیت بیایند و آستین های خود را جمع کنند و دخالت کنند؟ حتی اگر ماهر و متخصص نباشند بیشتر کار را خراب می کنند. ما این تجربه را در پلاسکن داشتیم. من خودم رفتم دیدم همه آمده اند و دخالت کرده اند. برای من خیلی جالب است که یک پلیس روی زمین باشد. اصلا وظیفه تو نیست عزیزم! شما وظیفه دیگری دارید. شما وظیفه دارید این جمعیت را در برابر این فاجعه متفرق کنید. به هر حال، اگر خدا نگذارد اتفاقی بیفتد، ما به نیاز به تشکیل یک اقامتگاه بحران برای اطلاعات پاسخ نمی‌دهیم.

اخبار ضد و نقیض از کلانشهر مردم را سردرگم کرد

شب ششم حادثه پلاسکو

این روزنامه نگار پیشکسوت که چند سالی است به بررسی نظریه های کوه دماوند می پردازد، می گوید: کوه دماوند مانند بمب ساعتی است. مشخص نمی کند. نمی دانم اگر در اثر کوه دماوند تهران حادثه ای رخ دهد در چهار پنج دهه اخیر چه اتفاقی باید بیفتد؟ تصور کنید سه پل در تهران فرو می ریزد، تهران مسدود شده است. کارکنانی که من در مورد آنها صحبت می کنم، شغل و عملکرد آنها، در درجه اول ارائه اطلاعات به رسانه ها است. رسانه ها وقتی اطلاعی ندارند چه خبری می توانند منتشر کنند؟ ممکن است برای جراحات بسیار کند و سوگواری با او مصاحبه شود.

قاضی زاده با انتقاد از عدم شناسایی و مجازات عاملان حوادثی مانند حادثه کلانشهر آبادان، گفت: چرا این طراح برج کلانشهر که اینقدر بی اعتنایی و طرد شد و 10 تا 12 طبقه بدون استاندارد را وحشیانه ساخت، مناسب است. متأسفانه هیچ کس در شهر ما نگفته است که این شخص یا این گروه مقصر این حادثه هستند و اینطور مجازات شدند. چنین اتفاقی نه در پلاسکن و نه در جراحات و حوادث دیگر رخ نداده است.

اخبار ضد و نقیض از کلانشهر مردم را سردرگم کرد

کلانشهر آبادان – روز ششم

وی در پاسخ به این سوال که کدام رسانه تخمین می زند در زمان وقوع حادثه چند نفر در ساختمان بوده اند؟ وی افزود: نزدیک به یک هفته است که هنوز مشخص نیست چند نفر در ساختمان کلانشهر حضور داشتند. این خبر مدام تکذیب و تایید می شود. افراد بی اهمیت هم نظر می دهند. بالاخره یک نماینده مجلس در این مورد چه می کند؟ چرا درباره چیزی که نمی دانند نظر می دهند؟ آدمای خیلی سنگین و رنگارنگ و موجه که بدون وجدان نظر چپ و راست میدن! نماینده آبادان نیز در تهران نشسته و درباره ساختمان کلانشهر آبادان اظهار نظر می کند.

قاضی زاد در پایان گفت: پس از 190 سال روزنامه نگاری و ارتباطات، از زمان محمدشاه قاجار تا کنون این مطالب را نیاموخته ایم. ما هنوز نمی دانیم که اگر اطلاعات درست به مردم داده شود، جامعه آرام تر و شفاف تر می شود و مسئولان بهتر می توانند وظایف خود را انجام دهند. جامعه ما به گونه ای است که کسانی که باید چنین رویه هایی را بپذیرند آنقدر آمیخته های واقعی و حزبی دارند که به آن داستان ها نمی رسند.

انتهای پیام/