تبیین مهدویت با تجمیع اعتقادات ادیان الهی در حوزه منجی‌گرایی

دبیر دبیرخانه امامت و مهدویت دانشگاه آزاد مطرح کرد؛

تبیین مهدویت با تجمیع اعتقادات ادیان الهی در حوزه منجی‌گرایی

حجت‌الاسلام قیصریان گفت: تجمیع اعتقادات ادیان الهی در حوزه منجی‌گرایی، کاربردی‌ترین راه در حوزه تبیین مهدویت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین همایش ملی عروۃ الوثقی با موضوع نقش و کارکرد امامت و ولایت در تقویت وحدت اسلامی با حضور داوری مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس دفتر هماهنگی و دبیرخانه مهدویت، احمد آذین مجری برنامه علمی مهدویت، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی قیصریان دبیر دبیرخانه مهدویت و حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی طاهری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان در واحد گرگان برگزار شد.

قیصریان دبیر دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در این همایش سلامت معنوی را از ویژگی‌های راهگشا در مباحث علمی آموزشی و مقدمه‌ای بر ورود به عرصه مهدویت دانست و اظهار کرد: یکی از چالش‌ها در حوزه سلامت، سلامت روح است به‌طوری‌که منشاء خیلی از بیماری‌های جسمی، بی‌توجهی به سلامت معنوی بوده و توجه ویژه به آن یکی از حوزه‌های راهگشا در مباحث علمی و آموزشی بویژه در عرصه پذیرش مقوله‌های فرهنگی نظیر منجی گرایی است.

دبیر دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه منجی گرایی و به طور خاص مهدویت یکی از مهم‌ترین چالش‌های دنیای غرب است، گفت: با نگاهی سطحی به تولیدات رسانه‌ای غرب نظیر فیلم‌های سینمایی و پویانمایی به وضوح مفهوم منجی‌گرایی و در بعضی تولیدات به طور خاص مهدویت دیده می‌شود که این نشانه نفوذ و توجه ویژه جامعه جهانی به دوران ظهور منجی است.

تبیین مهدویت با تجمیع اعتقادات ادیان الهی در حوزه منجی‌گرایی

وی افزود: در دورانی که ایجاد روحیه یاس و نا امیدی در جامعه به‌ویژه جامعه اسلامی توسط غرب و ایادی آن‌ها از کاربردی‌ترین کار‌ها در عرصه رسانه است توجه ویژه به بحث مهدویت و ظهور منجی می‌تواند راه‌گشای مقابله با این اقدام آن‌ها باشد. 

قیصریان راه اندازی مجلات علمی پژوهشی و توجه ویژه کانون‌ها و انجمن‌های علمی در عرصه مهدویت را زمینه ساز تربیت دانشجوی مهدوی دانست و خاطر نشان کرد: کم‌کاری و عدم تبیین مفاهیم اساسی اسلام به‌ویژه در عرصه مهدویت موجب شکاف نسل جوان و مباحث دینی شده است که راه اندازی چندین مجله علمی پژوهشی با موضوع مهدویت به زبان انگلیسی عربی و فارسی نویدی برای نویسندگان و دغدغه‌مندان این حوزه در چاپ مقاله و بیان دیدگاه و ارائه راهکار است و توجه ویژه به کانو‌های و انجمن‌های علمی دانشجویی جهت کار در زمینه مهدویت موجب تربیت دانشجو با فرهنگ مهدویت می‌شود.

وی افزود: تجمیع اعتقادات ادیان الهی در حوزه منجی‌گرایی و به اشتراک گذاشتن داشته‌های ادیان در این حوزه کاربردی‌ترین راه برای تبیین مقوله مهدویت است.

 قیصریان وجود دانشجویان خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی را ظرفیتی مناسب جهت برگزاری همایش در سطح بین المللی دانست.

فرهیختگان و دانشمندان دانشگاه آزاد اسلامی طلایه داران عرصه تقریب مذاهب هستند

 داوری مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس هماهنگی دبیرخانه مهدویت هم با بیان اینکه ایجاد فرصت مطالعاتی و پژوهشی برای مذاهب و همدلی اقوام از اهداف شورای تقریب مذاهب است، گفت: همدلی و همبستگی بین مذاهب و ادیان و اقوام با توجه به شرایط بومی استان‌ها از جمله اهداف شورای راهبردی تقریب مذاهب بوده که باید با ایجاد فرصت مطالعاتی و پژوهشی و تمسک به شیوه‌های علمی و پژوهشی، حل مساله نمود همبستگی بین ادیان و تالیف قلوب بین اقوام ایجاد کرد.

تبیین مهدویت با تجمیع اعتقادات ادیان الهی در حوزه منجی‌گرایی

وی افزود: فرهیختگان طلایه داران تقریب مذاهب هستند و دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاهی حل مسئله با رویکرد تربیتی و اجتماعی است که در این راه می‌توند دغدغه‌های استان‌ها را با شیوه‌های نوین علمی حل کند.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به مطرح شدن محور تقریب در سطح نخبگانی دانشگاه آزاد اسلامی را از نکات برجسته در این دانشگاه دانست و گفت: محور تقریبی تا قبل از این در مدارس حوزوی مطرح بود که دانشگاه آزاد اسلامی برای اولین بار در سطح نخبگانی مطرح کرد و این موجب ایجاد فرصت برای مراکز پژوهشی جهت استفاده از دستاورد‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شد و انتظار داریم این مباحث از حالت تئوری خارج و به گفتمان علمی تبدیل و باعث ایجاد تمدن سازی شود.

رئیس هماهنگی دبیرخانه مهدویت منجی گرایی را اولین شاخص مهدویت و وحدت دانست و یادآور شد: وجود دفاتر تقریب مذاهب در استان‌ها و اقدامات ان‌ها نقطه قوتی بود که باعث شد دانشگاه آزاد اسلامی در اغتشاشات اخیر با کمترین آسیب و تنش مواجه شود و اقدامات دشمن را به یک فرصت ویژه برای دانشگاه آزاد اسلامی تبدیل کند.

رئیس هماهنگی دبیرخانه مهدویت با اشاره به اینکه جنگ آخر الزمان جنگ شناختی است خاطر نشان کرد: جنگ آخر الزمان جنگ شناختی است اگر ادله محکم با ابزار‌های پیشرفته نداشته باشیم نمی‌توانیم جوان را اقناع و توان مذاکره و گفتگو ایجاد کنیم پس باید مهارت‌های تربیتی تقریبی را در دانشگاه الگوسازی و عملیاتی کنیم تا تبدیل به فرهنگ شده و زمینه ساز تمدن مهدویت شود.